Zase zdrazovanie!!!! fakt "uzastne" krajina to slovensko....
od noveho roka pojdu ceny zabaleneho tovaru hore!! lebo "uzastny" slovensky parlament schvalil tzv . reciklacni priplatok. co si otom myslite vy??? myslim ze to je len dalsia vec, koli ktorej nema cenu zit na slovensku. ked pominiem ze platy na slovensku
to je tak, ked mame vo vlade ficka "socialneho demokrata". Sak par dni dozadu prehlasil, ze chce dobre vztahy s cinou... zeby novy mao ce-tung? Vitajte na slovensku...
A ked sme pri nom... tusim sa v spravach spominalo, ze sa chce drbat do slobody slova a zakazuje novinam pisat v jazykovi, jakom oni hcu. (nariaduje akusik "spisovnu slovenstinu") Najvacsia sranda je, ze napriklad take svedsko VOBEC nema v zakone stanovenu nejaku jedinu SPRAVNU rec... A zaroven to tam aj vyzera tak, ze 90% ludi hovori anglicky...
Keby tak minister Maďarič rozsiril posobenie jazykoveho zakona aj na Birdz forum... Potom by sa tu aspon nepisalo o "uzastnych" veciach a o "slovenstine" (LOL).
[/flame]
No a inak, tak zamestnaj sa ako osoba, ktora recykluje, a budes zarabat tazke prachy
kebyze Slovsci vedia sami od seba recyklovat, tak by tu nemusel byt tento zakon..lenze Slovaci su prasne, ktore sa kludne radsej budu valat vo vlastnom odpade, ako by mali cosi pre svoju krajinu, ci skor celu Zem urobit...
Na slovensku je vyhodou a zároveň nevyhodou to, ze na vsetko je uvalena 19%tna danova sadzba. Na niektore veci je to vhodne na ine nie. Čo sa tyka vseobecne potravin, hm tam by som zaviedol nizsiu danovu sadzu napr. 10-13%. To čo by som ubral z beznych potravin by som pridal napr. na alkohole, cigaretach a pod. Pocas krizy vsak vlada urcite nebude spekulovat i ked pan premier kedysi pred volbami sluboval znizenu danovu sadzu na potraviny. Ale to len "sluboval" (slubotechna). No ved nakoniec čo si budeme hovorit. Teraz sa robia, že vymyslaju protikrizove opatrenia, preto vcera dlh SR opäť vzrastol. Jednoducho "uzasne". Vlada SR ma v sucastnosti mensi problem. Uz nevedia kde ryzovat a ako zastavit vzrastajuci dlh, tak to opäť skusaju na "nevinnych" obcanoch. Toto je "akoze" vraj ta socialna politika. Kedy bude mat pan "socialny" minister financii nove hodinky alebo pan predseda SNS nove auto na ktore realne nemá? No predsa coskoro. Toto nie je zavist ale stav na zaplakanie. Ked niekto hovori o socialnej politike(ktora tu realne neexistuje) a takto sa pretrca a provokuje ludi, to uz fakt nemá obdobu. Neustale zdieranie, nezmyselne zakony, korupcia a dalsie. Samozrejme ze aj inde vo svete sa deju taketo veci, ale to čo sa deje v tomto kocurkove s nazvom Slovenska Republika nemá obdobu.
Čo sa tyka tych obalov. Nevidim v tom až taky velky zmysel. Myslim, že sa nezmeni nic okrem objemu nasich penazeniek.
@tenpatic nemyslim si ze problem je v 19% DPH na vsetko. To skutocne nie je problem.
Problemom su:
- zle zakony, sme piata krajina s najvyssim odvodovym (=danovym pre ludi, nie firmy) zatazenim - tym padom su ludia chudobni, nech zarabaju kolkokolvek pomaly polovicu z toho zozerie stat
- minimom konkurencie, resp. malou urovnou konkurencie (preto IKEA je na Slovensku drahsia ako IKEA v Rakusku), ktora je spojena s tym, ze sice su tu kvazi trochu vyhodnejsie dane (rovna dan) ako v zapadnej Europe, politika zamestnanosti a nas "socialny stat" to inymi zakonmi vyrovnava a sposobuje ze: firmam sa tu nechce podnikat, lebo: po prve) stat bere vela penazi ludom a ti potom maju malo penazi, a po druhe) zamestnavat ludi tu je dost nevyhodne, bud im date malo penazi, alebo vas stat nuti minat vela penazi na odvody (asi za trest, ze ste sa snazili zamestnancom ponuknut slusny plat).
- slovenska mentlita, zavist, egoizmus, nedoprajnost (kazdy chce na kazdom zarabat - ano to je bezne vsade, ale tu je to prehnane - ako je mozne napriklad ze priemerny 2-3 izbovy byt v Bratislave stoji na prenajom viac ako je priemerna mzda v Bratislave - tu je daco chore), zaroven kazdy chce vsetko a kazdy zavidi. Ludia si casto kupuju drahe auta, len preto, ze im banka schvalila lizing az na tak vysoku sumu, a potom nadavaju ze potraviny su drahe, pritom si mohli kupit lacnejsie auto. Ale nie, vela ludi tu musi ukazovat ze co vsetko dokaze, na co ma, robit machrov, a potom zistia ze potraviny su im drahe...
jedine co by bolo treba - rapidne znizit odvody, zjednodusit podnikanie - to bude znamenat zvysenie poctu pracovnych miest, zvysenie platov - to bude znamenat vacsiu kupischopnost - to bude znamenat viac konkurencie a tym padom nizssie ceny - to bude znamenat ze ludia si kupia za rovnake peniaze viac - to bude znamenat ze obchody budu musiet zamestnat viac predavacov, firmy viac ludi do vyroby - to bude znamenat ze ludia sa budu mat vo vseobecnosti lepsie (a stat zarobi viac na daniach) - ludia budu veselsi a stastnejsi.
@tomas To by musela byť hlavne iná vláda. Lebo znížením odvodov, daňového zaťaženia a podobne nezíska Fico toľko voličov ak napríklad tým že dá dôchodcom raz ročne 1000sk alebo zvýši rodičovský príspevok o 100 percent.
Napríklad ak by sa znížila daň na lieky, potraviny, dôchodcovia by za rok ušetrili na tom isto viac ako tých 1000sk čo dostanú raz ročne, ale tu ide len o populizmus.
Alebo ten rodičovský príspevok zdvihnú o 100 percent ale rodinné prídavky ani o euro.Takto pomôžu len tým čo majú deti do 3 rokov a tie čo majú nad 3 roky ich už nezaujímajú, ale rómov to zvýšenie rodičovského príspevku určite poteší a pomaly ich bude viac ako bielych a hlavné je to, že budú voliť FICA.
no hej, nadávate si tu, ale kebyže je vláda, ktorá vie, čo robiť, nastaví program, porobí reformy, tak na ňu začnete hromadne nadávať, pretože kým sa výsledok reforiem dostaví, tak to chvíľku trvá.
niekedy by ma zaujímalo, kde sa zožerú všetky tie peniaze. vzhľadom na to, že vo francúzsku je minimálna mzda 1000 eur a u nás asi 320 (vravel mi jeden kamionista, že jeho žena predavačka toľko zarába) a to pomer cien nie je vôbec rovnaký... (ok. francúzsko je krajina drahá aj pre francúzov... ale čo máme potom hovoriť akože my?)
a keď u nás má niekto viac ako tisíc eur mesačne, tak je podľa zvyšku národa nejaký zlodej a klamár, pretože tu sa stále nestrpí, aby niekto dokázal žiť na normálnej úrovni.
ja pôjdem robiť do ameriky, takže mi môžete len závidieť. Veľká pekná krajina, ľudia ktorý sa do vás nestarajú, konkrétne okolie Chickago ... plat nebude menej ako 2000$ a bývať môžem u starkej takže ubytovanie zadara... napriek sabému kurzu dolára si veľmi dobre zarobím a skutočne nebudem mať dôvod ani sa vrátiť na toto skorumpované , predražené slovensko kde sa nevyrába nič, iba na hlavu postavené zákony. V USA môžem ísť robiť sluhu do domu a zarobím si (pre američana úbohých ) 1000 - 1500$ mesačne. Vravte si čo chcete ale ja som tam bol a aj som mal chuť tam ostať, keby nechodím do školy tak aj ostanem.
ja koli tomu, a ostatnim veciam na slovensku uvazujem uz vazne otom ze skocim pod vlak, alebo sa utopim, alebo z okna, alebo si dam tabletki a budem mat pokoj
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
24 komentov
" UZASTNA "
A ked sme pri nom... tusim sa v spravach spominalo, ze sa chce drbat do slobody slova a zakazuje novinam pisat v jazykovi, jakom oni hcu. (nariaduje akusik "spisovnu slovenstinu") Najvacsia sranda je, ze napriklad take svedsko VOBEC nema v zakone stanovenu nejaku jedinu SPRAVNU rec... A zaroven to tam aj vyzera tak, ze 90% ludi hovori anglicky...
Keby tak minister Maďarič rozsiril posobenie jazykoveho zakona aj na Birdz forum... Potom by sa tu aspon nepisalo o "uzastnych" veciach a o "slovenstine" (LOL).
[/flame]
No a inak, tak zamestnaj sa ako osoba, ktora recykluje, a budes zarabat tazke prachy
Čo sa tyka tych obalov. Nevidim v tom až taky velky zmysel. Myslim, že sa nezmeni nic okrem objemu nasich penazeniek.
Problemom su:
- zle zakony, sme piata krajina s najvyssim odvodovym (=danovym pre ludi, nie firmy) zatazenim - tym padom su ludia chudobni, nech zarabaju kolkokolvek pomaly polovicu z toho zozerie stat
- minimom konkurencie, resp. malou urovnou konkurencie (preto IKEA je na Slovensku drahsia ako IKEA v Rakusku), ktora je spojena s tym, ze sice su tu kvazi trochu vyhodnejsie dane (rovna dan) ako v zapadnej Europe, politika zamestnanosti a nas "socialny stat" to inymi zakonmi vyrovnava a sposobuje ze: firmam sa tu nechce podnikat, lebo: po prve) stat bere vela penazi ludom a ti potom maju malo penazi, a po druhe) zamestnavat ludi tu je dost nevyhodne, bud im date malo penazi, alebo vas stat nuti minat vela penazi na odvody (asi za trest, ze ste sa snazili zamestnancom ponuknut slusny plat).
- slovenska mentlita, zavist, egoizmus, nedoprajnost (kazdy chce na kazdom zarabat - ano to je bezne vsade, ale tu je to prehnane - ako je mozne napriklad ze priemerny 2-3 izbovy byt v Bratislave stoji na prenajom viac ako je priemerna mzda v Bratislave - tu je daco chore), zaroven kazdy chce vsetko a kazdy zavidi. Ludia si casto kupuju drahe auta, len preto, ze im banka schvalila lizing az na tak vysoku sumu, a potom nadavaju ze potraviny su drahe, pritom si mohli kupit lacnejsie auto. Ale nie, vela ludi tu musi ukazovat ze co vsetko dokaze, na co ma, robit machrov, a potom zistia ze potraviny su im drahe...
jedine co by bolo treba - rapidne znizit odvody, zjednodusit podnikanie - to bude znamenat zvysenie poctu pracovnych miest, zvysenie platov - to bude znamenat vacsiu kupischopnost - to bude znamenat viac konkurencie a tym padom nizssie ceny - to bude znamenat ze ludia si kupia za rovnake peniaze viac - to bude znamenat ze obchody budu musiet zamestnat viac predavacov, firmy viac ludi do vyroby - to bude znamenat ze ludia sa budu mat vo vseobecnosti lepsie (a stat zarobi viac na daniach) - ludia budu veselsi a stastnejsi.
Napríklad ak by sa znížila daň na lieky, potraviny, dôchodcovia by za rok ušetrili na tom isto viac ako tých 1000sk čo dostanú raz ročne, ale tu ide len o populizmus.
Alebo ten rodičovský príspevok zdvihnú o 100 percent ale rodinné prídavky ani o euro.Takto pomôžu len tým čo majú deti do 3 rokov a tie čo majú nad 3 roky ich už nezaujímajú, ale rómov to zvýšenie rodičovského príspevku určite poteší a pomaly ich bude viac ako bielych a hlavné je to, že budú voliť FICA.
ja tu uz nechcem ziiiiiiiiiit jak ma seru henti politici
niekedy by ma zaujímalo, kde sa zožerú všetky tie peniaze. vzhľadom na to, že vo francúzsku je minimálna mzda 1000 eur a u nás asi 320 (vravel mi jeden kamionista, že jeho žena predavačka toľko zarába) a to pomer cien nie je vôbec rovnaký... (ok. francúzsko je krajina drahá aj pre francúzov... ale čo máme potom hovoriť akože my?)
a keď u nás má niekto viac ako tisíc eur mesačne, tak je podľa zvyšku národa nejaký zlodej a klamár, pretože tu sa stále nestrpí, aby niekto dokázal žiť na normálnej úrovni.
milujem túto detskú naivitu
Inak vlada ako vlada, kazdy tam chce byt a nahrabat si. Akurat na lavicu sa vzdy hadze hnoj, lebo k demokratom sa vzdy priklanaju media a znami ludia.
ja ti len píšem aby si s týmto prístupom nepadol na hubu...a tie tvoje USA si nehaj
1.deň nič
2.deň nič
3.deň zdražie piesok xD