zvykni si na to ja chodim spavat okolo 2-3, vstavam okolo 7-8 a po urcitom case si na to zvyknes..teraz ked spim dlhsie ako 6-7 hodin, cely den som odrovnany..ked si pospim 4-5 som cerstvy ako prave narodene dieta
správny pitný režim, nepiť kávu, čaj, alkohol - lebo to z dlhodobého hľadiska podporuje nespavosť.
Športovanie, cvičenie aj pred spaním - unaviť telo, jesť najneskôr 1-2 hod. pred spánkom, zelenina, ovocie a treba správnu teplotu v izbe asi 18°C i v zime.
moja mama má tiež taký problem, aj moj spolužiak jeden, oni spia v noci tak max 3-4 hod, inak vôbec nevedia zaspať...mama má nejake lieky, ale ani tie jej moc nepomáhajú...tak ti neviem velmi povedať...ja lahko zaspím ked som unavena /prirodzene/, tak skus si urobiť nejyk nabity program...
joj ale aka som teraz rada, že nemám zo spánkom problemy , proste spím 10 hod denne jak drevo..
hlavne vecer si vyvetraj, nemaj teplo v izbe, lahaj si spat v ten isty cas kazdy den. Pripadne sa unav pred spanim ( chod behat, bicyklovat, plavat to je jedno), nepi poobede ziadne stimulanty, nepozeraj tesne pred spanim telku ani nic take (15min). Pripadne mozes este skusit vyssie davky melatoninu ci ti nepomozu nabehnut na rytmus, ale ine lieky by som nebral
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
14 komentov
ani ja som nemohla dlho spávať po liečbe ,vlastne ani teraz nemôžem
Športovanie, cvičenie aj pred spaním - unaviť telo, jesť najneskôr 1-2 hod. pred spánkom, zelenina, ovocie a treba správnu teplotu v izbe asi 18°C i v zime.
joj ale aka som teraz rada, že nemám zo spánkom problemy , proste spím 10 hod denne jak drevo..
ja som tež riešila problemy s nespavostou a nastastie sa to upravilo
proste pivo alebo piluleeee