Mám 13 roky , a posilňujem svalstvo dosť intenzívne . a kamarát ma straší že keď začnem cvičiť skoro tak sa mi zastaví rast , je to pravda ? Mám zatiaľ iba 171 cm . a rád by som mal aspoň 185 cm.
Obyčajné cviky bez činiek ti neublížia. Ale činky by som radil používať až keď budeš starší. Silné posilovanie môže spôsobiť že sa ti predčasne uzavrú rastové chupavky kvôli velkej produkcii testosterónu ktorá nastáva pri tvrdom cvičení
no kamoš cvičil od 13 tiež 3x do týždňa a teraz má 21 a meria 160cm (keď začal cvičiť meral 150) takže na tom asi dačo bude a pochybujem že to výšku má po niekom z rodiny bo všetci sú u nich dosť vysoký
tazko povedat...pozri sa na svojich rodicov a surodencov...ak tam nie su velke rozdiely,tak by ani u teba nemal byt...a s tazkymi vahami ti tiez moc neodporucam cvicit
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
30 komentov
och!
Ale rast je genetická záležitosť plus maximálne strava to ešte môže ovplyvniť ... cvič ďalej, ale s mierou