Ahoj. Rad by som si vypocul vas nazor na moju situaciu:
Som v zahranici okolo pol roka, ale strasne sa mi cnie domov. Uz by som mozno davno tak aj spravil, len jedina vec, ktora ma tu drzi je priatelka. Teraz chodi na vysoku skolu, ale potom chce prist s
sám musíš zistiť čo je pre Teba dôležitejšie...
Z takejto situácie je možné, že nebudeš spoko ani tak ani onak, čo tak skúsiť kompromis? Postaviť sa na vlastné nohy na sr, uvidíš ako to pôjde a popritom ju môžeš navštevovať? Teda záleží o aké zahraničie sa jedná, no dnes sa už človek vie dostať všade a ak by Ti to na sr šlo tak ako píšeš, s vlastnou prevádzkou autoservisu by si si hádam vedel zabezpečiť čas aj na priateľku. Jasneže sa tak nedá žiť donekonečna, no možno by ste obaja po nejakom období zistili, či je váš vzťah perspektívny či nie...
Niekedy si neviem predstaviť čo by ľudia so svojimi životmi robili keby nie je internet...
Po prvé. Prečo to neriešiš s osobou s ktorou má to riešenie aj nejaký zmysel?
Po druhé. Ak si v zahraničí a cnie sa ti za domovom, treba ísť domov aspoň na týždeň. Cnenie dosť skresluje predstavy o tom po čom túžiš a keď si tu týždeň odžiješ možno zas nebudeš po domove túžiť najblizšieho pol roka.
Po tretie. Si podľa mňa dosť popletený a ulietavaš veľmi s myšlienkami. To, že chceš cnenie po domove riešiť návratom nadobro... k tomu to že prídeš vôbec nemusí znamenať začiatok konca, to že začneš u vás v autoservise neznamená že budeš mať vlastnú prevádzku a budeš ju dobre viesť a bude sa jej dariť. To všetko mi príde všelijake, len nie skutočne premyslené
A ak ju miljueš ale cítiš sa neslobodný. Ja nechápem aký to má súvis preboha? Hádam ťa nedrží pod krkom s tým, že musíš pre ich vzťah robiť konkrétnu vec inak ťa nechá, keď už je to taká veľká láska. Si dospelý človek, chceš viesť autoservis a pri tom sa tu tváriš ako keby k životným cieľom viedla jedna jediná rovná cesta a aj tú ti musí niekto prikazovať a zídenie z nej ťa automaticky pripravuje o cieľ... Zapni rozum
aK Ti za to stoji, zostan... sam viec co v zivote chces a chod si za tym, kde ta taha srdce... ked mas byt v zahranici a stale nestastny, bud radsej sam a stastny na slovensku...
Ja som automechanik uz vyse roka a pol makam v zahranici....na zaciatku som mozno citil to iste co ty,prost eked si kdesi sam jasne ze ta to taha domov....a to som domov mohol chodit raz do 2meisacov na par dni....bolo to dost tazke....nasiel som si novu pracu tiez mimo SR ale blizsie,kazdy vkend chodim domov a je to super,takto ma to bavi,vonku viac zarobim,a cez voolno som vzdy doma z kamosmi....
keď sa chce naozaj vrátiť na SR keď doštuduje, tak nevešaj hlavu horšie by bolo, keby chcela zostať v zahraničí aj potom. keď sa naozaj ľúbite, nejako to vydržíte. alebo počkaj ešte nejakú dobu a keď jej bude chýbať už len chvíľa do konca štúdia, tak sa vráť domov a potom neskôr ona príde za tebou.
ale myslím, že sa o tom musíš porozprávať s ňou v prvom rade.
hej... odídeš s ňou a do roka sa pohádate... ako keby som nepoznal milión prípadov kedy sa táto vec stala... neviem ti povedať ako to riešiť pretože nevidím do podrobností... tieto rozhodnutia bývajú obyčajne vždy a len na tebe... každé rozhodnutie niečo stojí a len časom sa ukáže či bolo správne
pozri sa, musis jej to takto povedat a uvidis jej reakciu. ak to prijime s tym, ze ona na slovensku zit nechce a ty sa zariad ako chces, tak to nie je osoba pre ktoru by si mal nieco obetovat. a uz vobec nie cast svojho zivota. ak ju to bude trapit rovnako ako teba, tak hladajte kompromis. a tiez by som ti poradila, ze sa nacas vrat domov a uvidis, ci to je len o tom cneni, alebo ti domov ozaj chyba a chces tam zit. aj mne sa raz za dva mesiace cnie "domov" a po dvoch dnoch uz cakam kedy vypadnem tam, kde realne zijem.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
22 komentov
Neľúbiš ju? Odíď tam,kde ti bude lepšie.
Však ak ju máš fakt rád, zostaň tam. Tak či onak sa rozídete a vrátiš sa domov
nenechaj sa obmedzovat
Z takejto situácie je možné, že nebudeš spoko ani tak ani onak, čo tak skúsiť kompromis? Postaviť sa na vlastné nohy na sr, uvidíš ako to pôjde a popritom ju môžeš navštevovať? Teda záleží o aké zahraničie sa jedná, no dnes sa už človek vie dostať všade a ak by Ti to na sr šlo tak ako píšeš, s vlastnou prevádzkou autoservisu by si si hádam vedel zabezpečiť čas aj na priateľku. Jasneže sa tak nedá žiť donekonečna, no možno by ste obaja po nejakom období zistili, či je váš vzťah perspektívny či nie...
Po prvé. Prečo to neriešiš s osobou s ktorou má to riešenie aj nejaký zmysel?
Po druhé. Ak si v zahraničí a cnie sa ti za domovom, treba ísť domov aspoň na týždeň. Cnenie dosť skresluje predstavy o tom po čom túžiš a keď si tu týždeň odžiješ možno zas nebudeš po domove túžiť najblizšieho pol roka.
Po tretie. Si podľa mňa dosť popletený a ulietavaš veľmi s myšlienkami. To, že chceš cnenie po domove riešiť návratom nadobro... k tomu to že prídeš vôbec nemusí znamenať začiatok konca, to že začneš u vás v autoservise neznamená že budeš mať vlastnú prevádzku a budeš ju dobre viesť a bude sa jej dariť. To všetko mi príde všelijake, len nie skutočne premyslené
A ak ju miljueš ale cítiš sa neslobodný. Ja nechápem aký to má súvis preboha? Hádam ťa nedrží pod krkom s tým, že musíš pre ich vzťah robiť konkrétnu vec inak ťa nechá, keď už je to taká veľká láska. Si dospelý človek, chceš viesť autoservis a pri tom sa tu tváriš ako keby k životným cieľom viedla jedna jediná rovná cesta a aj tú ti musí niekto prikazovať a zídenie z nej ťa automaticky pripravuje o cieľ... Zapni rozum
Prípadne urob kompromis. Cez net buď spojený s rodinou a počkaj, kým doštuduje...
ale myslím, že sa o tom musíš porozprávať s ňou v prvom rade.