Zatupujúci lekár - potvrdenie o zdravotnej spôsobilosti
Ahojte, chcela by som sa poradiť či môže tlačivo o zdravotnej spôsobilosti vystaviť aj zastupujúci lekár alebo musím čakať kým môjmu lekárovi skončí dovolenka? Viac v prvom komentári. Vopred ďakujem za rady.
12. agusta mám anstúpiť do práce a vyžadujú odo mňa potvrdenie o zdravotnej spôsobilosti, ktoré im mám doručiť 9. pri podpise zmluvy. Z tohto dôvodu som si nástup odložila o týždeň lebo lekár mal posledné dni dovolenku. Dnes vyhlasovali, že nasledujúce dva týždne ešte nebude ordinovať je teda možné aby mi toto potvrdenie vydala aj zastupujúca lekárka? Alebo musím čakať kým sa lekár vráti z dovolenky? Budem rada za odpovede ak má s tým niekto skúsenosti. Je možné aby som nastúpila do práce a doložila ho dodatočne alebo je lepšie prúcu ešte o 2 týždne odložiť ak sa bude dať?
Je to o tom, ako sa daní lekári dohodnú a aké kompetencie má zastupujúci lekár. Oficiálne by toto mala byť náplň jeho práce, ale zažil som cca pred mesiacom niečo podobné, s tým, že to zastupujúci lekár odmietol spraviť. Ukončiť PN - ku. Preto mnohí toto riešili cez sociálnu poiťovňu a telefonovali. Neviem ako to vybavili nakoniec, ja som mal ešte pár dní čas, a neskôr to vybavovala sestrička, ale bolo to ozaj na dve veci. Bordel je v tom zdravotníctve!!!
Dúfam inak, že dostali pokutu!
Zavolal by som na tvojom mieste zastupujúcemu lekárovi a spýtal sa na toto. Ak nie, tak sa obráť na sociálnu poisťovňu ale neviem či niečo vybavíš.
Tiež som toto už riešil. Zastupujúci lekár ma odmietol vyšetriť a poslal do prdele.
Ale nedal som sa odbiť a po 1,5 hodine telefonátov som sa dovolal spravodlivosti a nakoniec ma vyšetrila ešte v ten istý deň po pracovnej dobe.
Ak sa vám to náhodou stane, rovno volajte do zdravotnej poisťovne, že vás odmieta vyšetriť. Oni s takým doktorom už spravia poriadky.
Toto som riešila a nakoniec som sa tamtam radšej vybrala minulý týždeň a za svojim obvoďákom, podľa mňa by dal aj cudzí nakoľko obvoďáka môžeš meniť aj každého polroka a teda už to nemusí byť aktuálne, ale záleží aj od toho, či si za posledné 2 roky bola na preventívke, ja som bola pred rokom na rozšírenej, tak mi len sestrička urobila EKG a moč (asi či neberiem drogy ) krv už nie vraj dvacku, čo ti doktor zoberie si môžeš aj dať preplatiť, ale ja na to kašlem, ja som rada, že ma vzali keď nebudú pýtať, nedám, lebo ich až tak dokonale nepoznám
Ďakujem vám všetkým za rady. Podľa toho čo ste písali to závisí najmä od ochoty lekára. Problém je len v tom, že ja tú lekárku nepoznám ale našťastie väčšina spolužiakov ju pozná, chodia k nej tak sa skúsim spýtať aká je ale tak či tak pôjde radšej osobne v pondelok za ňou nech viem na čom som. Našťastie je to len do vedľajšej dediny.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
12 komentov
Dúfam inak, že dostali pokutu!
Zavolal by som na tvojom mieste zastupujúcemu lekárovi a spýtal sa na toto. Ak nie, tak sa obráť na sociálnu poisťovňu ale neviem či niečo vybavíš.
Ale nedal som sa odbiť a po 1,5 hodine telefonátov som sa dovolal spravodlivosti a nakoniec ma vyšetrila ešte v ten istý deň po pracovnej dobe.
Ak sa vám to náhodou stane, rovno volajte do zdravotnej poisťovne, že vás odmieta vyšetriť. Oni s takým doktorom už spravia poriadky.
ZATUPUJÚCI lekár je proste najlepšie slovné spojenie, aké som v poslednej dobe čítala/počula