či je či nie je, je to každého osobný názor rovnako ako na to či je všemohúci alebo nie je... takisto si myslím, že je to osobná (intímna) vec s ktorou sa nemusí každý "chváliť" každému na každom kroku
prvou vadou tejto uvahy je už len veta ... malá logická úvaha...
vieš si predstaviť, že v autobuse idúcom rýchlosťou svetla ti bude čas ubiehať pomalšie ako tým na chodníku? nevieš? A predsa veríš Einsteinovi, že to tak je.
@fxx ide o to ze podla krestanov je boh vsemohuci a dokaze vlastne vsetko, tak som bol zvedavy aky argument daju na toto primitivne a jednoduche video. Nedaju-nemaju
clovek nedokaze pochopit Boha, ani jeho vsemohucnost, to je cele. preto Boh proste DOKAZE urobit skalu, ktorou nedokaze pohnut, ale kedze je vsomehuci, tak nou DOKAZE pohnut...to, ze cloveku sa to zda nelogicke a nechape to, to je druha vec. a este dalsia vec je, ze tomu nemusi kazdy verit, ja tomu verim. God rulz!
a ako povedal @wewo davaju si to deti v skolke a uplne som pobaveny tym, ze niekto si dal tu namahu robit video, davat to na net a este to podfarbit tou silnou slacikovou muzikou
@tenario neviem prečo sa furt sereš s tým. Si ateista (i keď ten výraz mi príde strašne smiešny), tak Ťa to nemusí trápiť, kto čomu verí. Je to každého vlastná vec.
Je to kravina uz len cely ten argument! Sak jedna cast vety vyvracia druhu, ach... To fakt uz ludia nevedia, co by vymysleli, len aby spravili z veriacich ludi imbecilov...
@30@tenario nemáš nič iné na práci okrem tohto? Fakt ťa to tak baví,rozrýpavať to? nevieš pochopiť,že niekto verí v Boha,niekto v Alaha,niekto v diabla,niekto v UFO,niekto verí Ficovi,niekto zas niekomu inému....
Čo je tvojim cielom? Presvedčiťvšetkých ludí o tvojej pravde? Ak by tu s tebou každý suhlasil,bol by si spokojný?
@tenario a každého osobná vec je, na akú otázku bude argumentovať. Hrach o stenu hádzať.. myslím si, že to omrzí každého. Ale prečo teba furt nie... :/
@frez nie je to presne ale ma to blizko k pravde. v skutocnosti je boh hra o vsetkych moznostiach takze ziadny patch nieje treba , je len na tebe kolko z tejto hry chces vyskusat. ty sam urcujes do akych rozmerov boh moze narast svojou predstavivostou alebo aplikaciou novych patchov. kludne sa mi vysmej ale aspon nejak sa snazim pochopit vsetko co tu je
Ak si Boh zaumieni vytvoriť skalu, ktorou nedokáže pohnúť, znamená to, že si zaumienil vytvoriť skalu, ktorou nedokáže pohnúť. V jeho pláne bolo vytvoriť ju sebou samým nepohnuteľnú a vo svojom absolútne má kompetenciu vytvoriť ju tak, aby ňou nevedel pohnúť, pretože to bol jeho plán. A keď ju vytvorí ako ním nepohnuteľnú, načo by ňou hýbal? Ale ak si zaumieni zmeniť status skaly, tak ňou jednoducho pohne.
@fxx ano mam chodim aj do prace Vies co je smiesne ze nikto nevidi co mi vypisuju krestania a pytaju sa ma ako nemozem verit v boha a podobne. To iste robim aj ja lenze ja nikoho nenahovaram len poukazujem na niektore nezmysli. Nikdy som nikomu nepovedal NEVER v BOHA
Dalisa vec je a ty nemas nic lepsie na robote ako tu komentovat rozne diskusie ?
@etelnair nie je to presne ale ma to blizko k pravde. v skutocnosti je boh hra o vsetkych moznostiach takze ziadny patch nieje treba , je len na tebe kolko z tejto hry chces vyskusat. ty sam urcujes do akych rozmerov boh moze narast svojou predstavivostou alebo aplikaciou novych patchov. kludne sa mi vysmej ale aspon nejak sa snazim pochopit vsetko co tu je
@seminika ze boh nieje vsemoihuci , ked vytvory skalu s ktorou sa neda pohnut a ked je vsemohuci tak nou dokaze pohnut, potom ked nou sam pohne tak vlastne porusil to ze vytvoril nepohnutelnu skalu , cize nieje vsemohuci
blbost .... stvoril skalu a nevedel nou pohnut ... tak sa mu podarilo stvorit co co chcel ... preco by nou mal vediet tou skalou pohnut ked tvoril skalu ktorou sa pohnu neda to co chcel stvoril tak je "vsemocny"... ci?
túto hádanku by Boh rozlúskol vskutku rýchlo. ja to vysvetliť neviem, lenže Boh je tak dokonalý, že skrátka nič mu nie je nemožné. (vlastne ani tie tri zápory). myslím, že Boh je našim ľudským mozgom nepochopitelný.
...a ked sme už pri tom. kto povedal že to má byť kresťanský Boh?... Raz mi jedna kresťanka (silno veriaca) sama povedala že "krestantvo je len jednou z ciest ako sa dostať do raja" ...
Ľudia už nevedia čo by proti bohu povedali tak vymýšľajú vyslovene chujoviny. Toto isté sa dá aplikovať aj na to že či si človek a prevrátiť na hlavu že sa dozvieš že človek tak či tak niesi. Ty už prosímťa nerýp toľko do boha lebo ho už fakt raz naserieš
máš šťastie že boh je aj milosrdný lebo keby nebol tak už by si mal hubu zavretú
@tenario aj radiophonic to dobre vysvetlil. Boh je všemohúci - teda dokáže spraviť skalu ktorou nepohne. Načo by ňou potom hýbal ? Ak ňou pohne tak to znamená že nieje schopný vytvoriť skalu ktorá by prekonala jeho všemohúcnosť. Čiže je všemohúci. Nedokáže ani on sám stvoriť nič čo by poprelo jeho všemohúcnosť. To znamená že nedokáže prekonať seba a to nieje neschopnosť, to je proste že to nejde, je to paradox ktorý naráža sám na seba. To je ako otázka prečo je 2 - dva. Spokojný s odpoveďou ?
Ináč už si s tým trápny a uvedom sa že ťa začínavajú viacej zjebávať ako chápať
@tenario tie obrázky rozosmiali mňa. toto sa vždy pýta každý neveriaci ktorý nevie nič o bohu . Keby si o ňom niečo vedel tak by si vedel prečo toto dopúšťa. Ale ty sa radšej budeš hádať o niečom čo ani sám nepoznáš
s Bohom je to jak s peknou babou čo z dialky celú večnosť obdivuješ, predstavuješ si aká je dokonalá, super. ale keď ju spoznáš bližšie, zistíš, že je úplne iná ako si si ju vysnil. rozdiel je ale v tom že Boha nikdy nestretneš, tým pádom ani nespoznáš. môžeš len veriť že je dokonalý, že vôbec existuje. podľa mňa ale nie je.
Ak boh existuje, tak potom prečo boli vojny, prečo africké deti umierajú hladom a prečo bolo zemetrasenie v Haity a prečo milión ďalších nespravodlivostí....... Prečo sa niekto narodí krásny zdravý a niekto chorý napríklad?? Prečo, ak nás boh miluje všetkých rovnako?.....
@depropex " citujem TaAle ty sa radšej budeš hádať o niečom čo ani sám nepoznáš "
Uz len preto neodpovedam lebo podla tejto vety som usudil ze nema zmysel s tebou pisat Som rad ze ty Boha poznas, ked s nim budes tak pozdrav.
Dalsia vec je ja sa nehadam. Dal som sem video ktore som ani nevytvoril a niektori podobni tebe sa do mna pustili takze onis a hadaju. Vedia ze na tom nieco pravdy je a to ich stve. Ale na druhej strane som rad ze je tu kopu ludi ktori mi dali za pravdu
Pri takych ako ty mne v zivote rec nepride . Nemas mi co nove povedat a dokola ma to uz nebavi. Ja ked sem nieco dam vzdy je to aspon nieco nove. Ale take otrepaniny ako mi hvooris ty a podaktori ma uz nebavia Amen
@darkkizz samozrejme ze ma logiku, ale je to tak ked niekto nechce pochopit tak nepochopi aj keby ako mu to vysvetlis. Radsej povedia ze je to somarina,trapnost a pdobne. Bohuzial ma to logiku a nikto ma nemoze presvedcit ze nie .
@tenario jasné. Ako, veľa by sa dalo o tomto filozofovať to je jasné. Ale je príliš veľa vecí ktoré by Boh mohol zmeniť, keď je všemohúci, a nezmenil. A prečo keď z každej strany počuť ako veľmi nás Boh miluje. Boh ako taký podľa mňa neexistuje.
Jediné čo je pre mňa božské je príroda a takéto veci. Pretože toto sa odoprieť nedá.
B: A co Ti, urcite nie. Ved ho este nikdy nikto z nas nezazil, alebo o tom aspon nie su nijake dokazy.
A: Ale to neznamena, ze je vylucene, aby existoval. Ved predsa musi byt nejake POTOM.
B: Ale nikto z nas ho este nezazil, nikto nam to nedokazal!
A: Dobre.. tak a co mama? Veris, ze existuje mama?
B: MAMA? Pff.. Nikdy ju nikto nevidel! Akoby mohla existovat?
Myslim, ze tu to staci ukoncit. Pozri, Ty zazrany ateista. Je tolko nevysvetlenych veci. A este viac nevysvetlitelnych. Je tolko zamotanych kolobehov (ak toto, tak hento a potom toto nie). Ako pochopit napriklad obycajny opticky klam typu ? Je to taka banalita.. Ale nema normalne vysvetlenie. A Ty uz hned chces chapat silu Boha.. Tak ho ber hoci aj ako abstraktny obraz, ktory si ludstvo vytvorilo ako placebo a v tom pripade moze byt naozaj vsemohuci, alebo co.. Ale musis to furt a furt pitvat? Aj ja som ateista, ale nikdy by som si nedovolila robit to, co Ty.
@flussica a ten obrazok nema s tym nic spolocne. je logicky dokazatelny, preto ide o to ako tvoje oko vnima.
Tak ako aj dejavu. Niekto si mysli ze ten okamih niekedy zazil, ale id elen o to ze jedno oko regauje o malinky cas skor ako to druhe a preto sa ti zda ze si to uz zazila.
@tenario ludia sa hadaju lebo to video je úplne od veci.
a to že neodpovedáš znamená to že nevieš odpovedať a nie že nechceš. Takže sa nepretvaruj. Nehovoriac o tom že tento tvoj "argument" je tiež len otrepaná stará narážka len v novom kabátiku. Všetky drísty ktoré na boha kydáte sú stále rovnaké, tak ako sú rovnaké aj naše odpovede
@depropex neni od veci to hovorim ja a kopu dalsich ludi..preco prave tvoj pohlad na to video ma byt ten spravny? ja tvrdim ze ma logiku a somnou kopu dalsich ludi ..ty tvrdis ze je od veci a tiez to tvrdi kopu ludi. Tak sa uc respektovat aj nazor inych
@tenario darkkizz napísala to isté čo si ty vyjadril obrázkom ale nevadí
a že ty sa nehádaš ? neklam sám seba tým že si to nahováraš. Lebo tie tvoje neustále "ja nepresviedčam, ja len hovorím " už idú na nervy. Vkuse iba hovoríš a nikoho to netrápi. kto neverí ten neverí a kto verí nech verí. Za to že mám iné vierovyznanie a verím v boha narozdiel od teba ma treba označiť za debila alebo nechápavého človeka ? To že sa to nezdá tebe neznamená že to je zlé. Alebo že boh neexistuje.
Ale opakujem, ak sa chceš o tom normálne debatovať ako človek s rozumom v hlave tak si zisti niečo o dohode medzi bohom a satanom a potom možno pochopíš prečo je boh taký milostivý a necháva ľudí zomierať na hlad. Ale internet nieje dobrý zdroj na takéto info.
@tenario ináč som si všimol ako si jej písal o DE JA VU. to nieje o rýchlosti oka. To je o tom ako rýchlo spracovávajú obrazové sinály mozgové pologule. Jedna pologula mozgu spracuje o kusok pomalsie ako druha a to je potom vysledok de ja vu. To len tak aby reč nestála
@depropex a co je zle na tom videu? Uraza nieco alebo niekoho? Ide tam len o zamyslenie sa. Teba to tak strasne stve lebo vies ze tam je asi ze kusok pravdy A o tom respktovani mlc, lebo nevidis tie spravy co urazaju mna ako ateistu od katolikov. Takze ked do toho nevidis mlc. Ja narozdiel od nich nepisem kazdemu osobne spravu ze never lebo toto a toto...ja to zalozim diskusii a nikoho neprsviedcam...Mozem ti skopriuovat tie spravy potom som zvedavy aka bude tvoja reakcia. Ja sa nebojim vasich urazok a nadavok, keby ano uz davno to neriesim Nejak ma netrapi ked mi ty alebo niekto povie ze somk trapny, lebo som si isty ze ten trapny som neni ja a jov ..mas pravdu zhasla fajka
ja tam pravdu vidím len v tom že boh nedokáže stvoriť skalu s ktorou by nepohol. Ale pre mňa to znemená že boh je všemohúci, pre teba že všemohúci nieje.
Ja som evanielik, na katolíkov si kludne aj nadávaj
A myslím že to video by mohlo uraziť boha , aj veriaceho človeka.
A podľa čoho / koho vieš že niesi trápny ? podľa toho že ti pár ľudí povie že niesi ? Ujasnime si čo je to trápny - možno som to trochu prehnal keď som ťa tak nazval ale už mi s tým fakt lezieš na nervy, tak ťa nazvem otravný
Trápny je relatívny pojem - pre niekoho je trápne niečo , čo je pre iného úplne v pohode. Pre mňa je trápne opiť sa a pritom každý piatok je v meste kopa deciek ktoré tomu holdujú a tešia sa na to. Ale sú veci ktoré sú aj všeobecne nepríjemné väčšine ľudí , to je potom už skutočne trápne. Ale či je teda aj toto možné tak označiť, neviem.
..a ešte odpoveď na otázky typu: prečo Boh dopúšťa tie krutosti a ohavnosti, čo sa dejú vo svete?.. za všetko si môžu ľudia.. každopádne, viac sa zamotávať do tejto diskusie by nemalo konca kraja..pretože každý má sčasti pravdu, nikdy nevyhrá jedna strana..
Boh nie je všemohúci v týchto divných veciach, ktoré sú absolútne bezvýznamné, ale je všemohúci v tom, že Ti dal slobodnú vôľu či v neho chceš veriť alebo nie...myslím, že takéto veci pochádzajú odniekiaľ "zdola" lebo čertíci už nevedia nič múdrejšie vymyslieť...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
104 komentov
trapas.
vieš si predstaviť, že v autobuse idúcom rýchlosťou svetla ti bude čas ubiehať pomalšie ako tým na chodníku? nevieš? A predsa veríš Einsteinovi, že to tak je.
Je to obyčajný paradox akých sú stovky.
Lenze ono to neni hadanka
Ty si dávaj pozor na mentálne zdravie. Myslím, že nielen ja mám pocit, že sa príliš vŕtaš v antikresťanskej propagande, ale proti Bohu si maličký.
Nehádam sa, akceptujem tvoj postoj. Ale text v tom videu je dosť úboho spracovaný.
S istotou viem povedať iba, že neverím na cirkevnú definíciu boha...
a ako povedal @wewo davaju si to deti v skolke a uplne som pobaveny tym, ze niekto si dal tu namahu robit video, davat to na net a este to podfarbit tou silnou slacikovou muzikou
inak nechápem komu sa chcelo dať si toľko roboty urobiť z toho video. Akoby si to sem nemohol len tak napísať.
Necham tomu volny pribebeh..ale presne sa stalo co som ocakaval...
Čo je tvojim cielom? Presvedčiťvšetkých ludí o tvojej pravde? Ak by tu s tebou každý suhlasil,bol by si spokojný?
Dalisa vec je a ty nemas nic lepsie na robote ako tu komentovat rozne diskusie ?
@frez sorry za zly quote.
boh je vseobecny
Som len na mobile a videa mi momentálne nejdú prehrávať...
skratka picovina
ale mimochodom,vôbec ale vôbec tu nie su hadky
Boh je a je všade a všetko.
keď nejaky boh je, tak nikto si nemože dovoliť davať ľudske vlastnosti bohovi - to že mi nevidime že tou skalou hybe, neznamena že ňou hybať nevie ...
laskonkaa vobec nie
Ľudia už nevedia čo by proti bohu povedali tak vymýšľajú vyslovene chujoviny. Toto isté sa dá aplikovať aj na to že či si človek a prevrátiť na hlavu že sa dozvieš že človek tak či tak niesi. Ty už prosímťa nerýp toľko do boha lebo ho už fakt raz naserieš
máš šťastie že boh je aj milosrdný lebo keby nebol tak už by si mal hubu zavretú
ale fakt už si dávaj pozor na psychické zdravie
milosrdnost boha:
A nebud smiesny prosim ta
Ináč už si s tým trápny a uvedom sa že ťa začínavajú viacej zjebávať ako chápať
Podľa mňa to video má logiku.
a vlastne @darkkizz ti to vysvetlila vidiet ze ma inteligenciu
Uz len preto neodpovedam lebo podla tejto vety som usudil ze nema zmysel s tebou pisat Som rad ze ty Boha poznas, ked s nim budes tak pozdrav.
Dalsia vec je ja sa nehadam. Dal som sem video ktore som ani nevytvoril a niektori podobni tebe sa do mna pustili takze onis a hadaju. Vedia ze na tom nieco pravdy je a to ich stve. Ale na druhej strane som rad ze je tu kopu ludi ktori mi dali za pravdu
Pri takych ako ty mne v zivote rec nepride . Nemas mi co nove povedat a dokola ma to uz nebavi. Ja ked sem nieco dam vzdy je to aspon nieco nove. Ale take otrepaniny ako mi hvooris ty a podaktori ma uz nebavia Amen
Jediné čo je pre mňa božské je príroda a takéto veci. Pretože toto sa odoprieť nedá.
Bavia sa dve este nenarodene babatka:
A: Myslis, ze existuje zivot po narodeni?
B: A co Ti, urcite nie. Ved ho este nikdy nikto z nas nezazil, alebo o tom aspon nie su nijake dokazy.
A: Ale to neznamena, ze je vylucene, aby existoval. Ved predsa musi byt nejake POTOM.
B: Ale nikto z nas ho este nezazil, nikto nam to nedokazal!
A: Dobre.. tak a co mama? Veris, ze existuje mama?
B: MAMA? Pff.. Nikdy ju nikto nevidel! Akoby mohla existovat?
Myslim, ze tu to staci ukoncit. Pozri, Ty zazrany ateista. Je tolko nevysvetlenych veci. A este viac nevysvetlitelnych. Je tolko zamotanych kolobehov (ak toto, tak hento a potom toto nie). Ako pochopit napriklad obycajny opticky klam typu
? Je to taka banalita.. Ale nema normalne vysvetlenie. A Ty uz hned chces chapat silu Boha.. Tak ho ber hoci aj ako abstraktny obraz, ktory si ludstvo vytvorilo ako placebo a v tom pripade moze byt naozaj vsemohuci, alebo co.. Ale musis to furt a furt pitvat? Aj ja som ateista, ale nikdy by som si nedovolila robit to, co Ty.
Tak ako aj dejavu. Niekto si mysli ze ten okamih niekedy zazil, ale id elen o to ze jedno oko regauje o malinky cas skor ako to druhe a preto sa ti zda ze si to uz zazila.
nemusí ju tvoriť, on sám ňou je.
a dvíha sa rovnako ako sa dvíhaš ty. nevezmeš sa do rúk a nezdvihneš, ale pohneš sa, a tým sa zdvihneš.
a to že neodpovedáš znamená to že nevieš odpovedať a nie že nechceš. Takže sa nepretvaruj. Nehovoriac o tom že tento tvoj "argument" je tiež len otrepaná stará narážka len v novom kabátiku. Všetky drísty ktoré na boha kydáte sú stále rovnaké, tak ako sú rovnaké aj naše odpovede
Kazdy ma svoj nazor...
a že ty sa nehádaš ? neklam sám seba tým že si to nahováraš. Lebo tie tvoje neustále "ja nepresviedčam, ja len hovorím " už idú na nervy. Vkuse iba hovoríš a nikoho to netrápi. kto neverí ten neverí a kto verí nech verí. Za to že mám iné vierovyznanie a verím v boha narozdiel od teba ma treba označiť za debila alebo nechápavého človeka ? To že sa to nezdá tebe neznamená že to je zlé. Alebo že boh neexistuje.
Ale opakujem, ak sa chceš o tom normálne debatovať ako človek s rozumom v hlave tak si zisti niečo o dohode medzi bohom a satanom a potom možno pochopíš prečo je boh taký milostivý a necháva ľudí zomierať na hlad. Ale internet nieje dobrý zdroj na takéto info.
Ja narozdiel od teba nehádžem videá ani podobné veci aby som iných presvedčil o svojej pravde.
a ani ty nevieš či je tvoj názor na boha správny. To nevie nik. Iba boh sám ak existuje, no ja verím že existuje. Koniec, zhasla fajka.
ja tam pravdu vidím len v tom že boh nedokáže stvoriť skalu s ktorou by nepohol. Ale pre mňa to znemená že boh je všemohúci, pre teba že všemohúci nieje.
Ja som evanielik, na katolíkov si kludne aj nadávaj
A myslím že to video by mohlo uraziť boha , aj veriaceho človeka.
A podľa čoho / koho vieš že niesi trápny ? podľa toho že ti pár ľudí povie že niesi ? Ujasnime si čo je to trápny - možno som to trochu prehnal keď som ťa tak nazval ale už mi s tým fakt lezieš na nervy, tak ťa nazvem otravný
Trápny je relatívny pojem - pre niekoho je trápne niečo , čo je pre iného úplne v pohode. Pre mňa je trápne opiť sa a pritom každý piatok je v meste kopa deciek ktoré tomu holdujú a tešia sa na to. Ale sú veci ktoré sú aj všeobecne nepríjemné väčšine ľudí , to je potom už skutočne trápne. Ale či je teda aj toto možné tak označiť, neviem.
keby som bol urazený tak ti vynadám a to dosť pohansky a škaredo. to je môj zvyk . Ja sa ti snažím vysvetliť prečo nesúhlasím s tým videom