neznasam dejiny ako celok (hlavne kvoli letopoctom) ale II. sv. vojna je moja oblubena tema a videl som snad vsetko, co bolo o nej natocene (teda dokumenty)
vdaka mojmu otcovi sa mi od maleho malicka sniva o nacistickych vojakoch a ano, zaujimam sa, robila som na putovnej vystave Anny Frankovej, bola na March of the Living v Auschwitzi (tam som bola niekolkokrat), citam knihy, videla som mrte dokumentov a v neposlednom rade som ju mala aj ako statnicovu otazku
@kakofonicka fiha tak s tebou by sa o tom asi dobre kecalo ja som zase mal celkom dost z toho bakalarku. Tiez sa zaujmam aj vselico co bolo mimo europy. Co s cim a jak, suvislosti. Politicka, vojenska, ekonomicka, geograficka oblast atd... a tiez zboznujem realne pribehy z toho
@trevor1994 ja som akurat nedavno pozerala rozhovor s jednym Korejcom, ktory prezil atomovu bombu a riadne do placu mi bolo, ked hovoril, ake problemy maju teraz kvoli tomu jeho deti a inak celkom haluze citat/pocut takych ludi o tom hovorit, ja som mala jednu brutal hrubu knihu k diplomke, kde sa rozoberalo hlavne obdobie japonskeho imperializmu a celkom sila
zaujima, aj par dokumentov som videla, nejakych strasne mrte vela faktov neviem (mena generalov a plany utokov a podobne) ale citala som dost knih, biografickych z toho obdobia (najlepsia a najvernejsie ju opisuje z tych co som citala pre mna karika)
@kakofonicka Auschwitz resp. Birkenau by mal kazdy navstivit a vidiet aspon raz v zivote... ja som tam chodil cez letne prazdniny sprievodcovat, bol som tam hadam 70 - 80x
Niekedy trochu viac, ale teraz ma uz velmi nezaujima kto mal kolko vojakov a tankov v akej bitke a aky generali tam boli, aky kaliber dela a kolko ran sa vypalilo, ked vsetko bolo dopredu dohodnute, tie strielacky a propaganda okolo toho, to uz bola len taka zabavka skor ma zauijima co sa dialo v zakulisi, tajne dohody a ake hybne sily to spustili, v akej situacii boli staty pred prvou svetovou vojnou aj po lebo bez toho sa neda pochopit 2 svetova vojna, ktora nadvazovala na prvu
celé moje vedomosti sú zo školského dejepisu a dokumentárnych až nedokumentárnych filmov... filmy o 2. svetovej mám rada, ale aktívne sa o túto tému nezaujímam...akoźe nepatrí to k mojim koníčkom
U mna ten záujem o druhu svetovu vojnu naštartoval 10 dielny miniseríl Bratstvo neohrozených. Tá atmosféra toho miniseriálu má uplne ponorila do čias druhej svetovej vojny. Predovšetkým to bola však táto uvodna znelka, neskutocne, aj teraz z nej ešte stále niečo vyžaruje.
Wtf aký vzťah mám k nej mať? Mám k nej prechovávať nejaké city alebo čo?
Ale nie... Nie som v tomto až taká vzdelaná, ale zaujíma ma, veľa dokumentov aj filmov na túto tematiku je fakt dobrých...
Aj keď celkovo je to niečo, čo sa vymyká môjmu chápaniu...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
30 komentov
Čo ma ale baví sú knihy, romány z obdobia SNP a s partizánskou tematikou.
a veľmi rada si pozriem akýkoľvek film s tou tematikou
Ale nie... Nie som v tomto až taká vzdelaná, ale zaujíma ma, veľa dokumentov aj filmov na túto tematiku je fakt dobrých...
Aj keď celkovo je to niečo, čo sa vymyká môjmu chápaniu...