Nie je to náhodou to, že telo nespí ale mozog áno, takže sny sa ako keby premietnú do skutočnosti? Teda neviem či sny, všetci pri tom prežívajú nočné mory.
Tak ja som to dnes zažila už druhý krát vo svojom živote a trvalo to dosť dlho, našťastie už som nebola tak vyľakaná, ako po prvý krát. Zo spánkovej paralýzy sa dá vraj dostať ľahko do LD, no mne to nešlo. Ale už aj vedomé sny som pár krát zažila.
@neviemsivybratnick Skôr naopak, telo spí, ale mozog nespí. A áno, niektorí ľudia pri spánkovej paralýze mávajú vraj dosť desivé halucinácie.
Mala som to inak sformulovať, uvedomujem si, že teraz to vyznieva nesprávne. Ale ak sa nemýlim, tak metóda WILD býva využívaná na vyvolanie LD, no môže viesť aj ku spánkovej paralýze. Naviac som čítala, že zo spánkovej paralýzy sa dá ľahko dostať do LD (i keď mne to, ako som už písala vyššie, nešlo). Tak aspoň niečo málo to spoločné má.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
20 komentov
a lucidny sen je uplne ina vec ako SP
ved to je proste forma spanku. ako zistis, ci si paralyzovany alebo nie? proste spis.
@neviemsivybratnick Skôr naopak, telo spí, ale mozog nespí. A áno, niektorí ľudia pri spánkovej paralýze mávajú vraj dosť desivé halucinácie.
@tomias @hoperpohroma Ja viem, ale chcela som dať možnosť zahlasovať aj tým, ktorí zažili len vedomý sen (A) Ale váhala som, či to tam dávať.
Mala som to inak sformulovať, uvedomujem si, že teraz to vyznieva nesprávne. Ale ak sa nemýlim, tak metóda WILD býva využívaná na vyvolanie LD, no môže viesť aj ku spánkovej paralýze. Naviac som čítala, že zo spánkovej paralýzy sa dá ľahko dostať do LD (i keď mne to, ako som už písala vyššie, nešlo). Tak aspoň niečo málo to spoločné má.