Vykam vsetkym nad 20 rokov...odvtedy,co som tykala aj 30 rocnym a videla som,ze ich to prekvapilo...zas keby im vykam,pridu si stari...mne tiez vsetci tykaju...iba ti slusnejsi nie.
jáj raz som tykala. a tá ženská (kvázikolegyňa) sa strašne vytočila v štýle "čo si myslím, že kto som" a tak. čo mi inak príde divné, mohlo jej to skôr lichotiť a o niekoľko minút za mňou dobehla milo sa usmievajúc, lebo potrebovala niečo poradiť.
inak radšej vždy vykám, ale niekedy sa pozabudnem ako vo vyššie spomínanej situácii.
vykanie mi príde ako znak úcty a slušnosti takže radšej vykám a keď mi navrhnú tykanie, rada to prijmem, ak nejde o nadriadených v práci tam si rada držím zdvorilostný odstup, lebo v prípade (zriedkavého) povolenia uzdy sa ťažšie povie "vy debil" ako "ty debil"
Závidím angličanom že majú proste "you" a nezaujíma ich tykanie/vykanie Dosť dlho som napríklad mala problém v práci - proste starší kolegovia, vo veku môjho otca, podaktorí ešte o kus starší... ale zase sú to kolegovia, vídavam ich takmer denne... Alebo naopak mamina kolegyňa ale len o pár rokov staršia odo mňa a navrhla mi tykanie, tak som s tým chvíľu mala problém...
Ja neznášam, keď mi niekto vyká a aj ja by som najradšej všetkým tykala a radšej tykám Ale vykám, ak je to potrebné, ale ak som na koncerte, tak mi to príde hrozne blbé vykať tam niekomu,aj keď majú o 30 rokov viac. Veľakrát mi to príde ako zbytočná formalita, ak chcem niekomu vyjadriť úctu, viem aj inak. Anglické "you" mi príde veľmi praktické
mám s tým často problém v práci, že neviem ja mám 21 a väčšina kolegov má 30-40, ale jasné že sú aj do 30 a aj nad 50. Najväčší problém mám s tými okolo 40ky. Vtedy sa snažím tak vyhýbavo a neutrálne (pokiaľ sme si nepotykali). Čo sa týka žien, napr čašníčky v baroch tak to tykám tak do 25-30, podľa baru
@mielikki ono ale aj dosť záleží ako sa tí nadriadení k tomu postavia.. ja napr. tykám šéfke aj generálnej riaditeľke
a robilo mi to problém pri vyššie spomenutých, teda šéfka a riaditeľka, teda vykala som, ale bola som upozornená na tykanie .. a nenormálny problém som mala s jednou kolegyňou, kt. je medzi nami najstaršia, hneď na začiatku mi povedala, že mám tykať ale akosi som jej niekedy zatykala, inokedy zavykala al. skombinovala, načo ma vtedy stále upozorňovala, že ona nie je taká stará na vykanie
náš učiteľ mi už dávno navrhol tykanie, ale ja mu neviem tykať...raz mu vykám a raz tykám, ale vtedy vždy ostanem zarazená. aj keď ho každé ráno prosím, aby mi cestou do školy kúpil raňajky mu vykám.
ale on...poobede mi donesie do izby špice a to zo spevom....vrrr...taký čas ho mám chuť zabiť
Skôr som zažila chvíľu keď dáka koza čo sa asi hodinu motala okolo môjho o 10 rokov staršieho frajera začala jemu tykať a mne vykať, a dosť ma to nasralo.
Inak nie. Automaticky vykam každému aj keď je starší aj len o pár rokov.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
29 komentov
Toto nie je problém, ale s ich partnermi je mi to dosť trápne.
lebo teoreticky by som mala v robote všetkým tykať, ale no, tykaj nadriadeným!
inak radšej vždy vykám, ale niekedy sa pozabudnem ako vo vyššie spomínanej situácii.
som nevedel čo mu mám povedať tak som čakal jeho reakciu
a vykám aj 20ročným ale to len niekde na úrade alebo kde....
a robilo mi to problém pri vyššie spomenutých, teda šéfka a riaditeľka, teda vykala som, ale bola som upozornená na tykanie .. a nenormálny problém som mala s jednou kolegyňou, kt. je medzi nami najstaršia, hneď na začiatku mi povedala, že mám tykať ale akosi som jej niekedy zatykala, inokedy zavykala al. skombinovala, načo ma vtedy stále upozorňovala, že ona nie je taká stará na vykanie
a ako, všetko sú to viac-menej mladí ľudia, ale aj tak je to stále divné
ale on...poobede mi donesie do izby špice a to zo spevom....vrrr...taký čas ho mám chuť zabiť
Inak nie. Automaticky vykam každému aj keď je starší aj len o pár rokov.