celkovo nemám pamäť na zážitky ale čo mi teraz napadne. ako na základnej škole, možno ešte aj na prvom stupni, spolužiak bol asi do mňa zaľúbený, tak rozdával pozvánky na našu svadbu a keď mi to najlepšia kamarátka ukázala, tak som jej ju roztrhala hneď aj od zlosti
a keď nás na lyžiarskom na strednej načapali fajčiť marihuanu a potom si telocvikár robil pár týždňov zo mňa srandu
Hm pred budovou skoly bolo male maciatko, do ktoreho vsetci kopali. Tak sme sa ho 3 kamaratky ujali a striedali sa cez hodiny s tym, ze sme ho mali zavesene vo vrecku na telesnu. Ale kedze maciatko stale mnaukalo, tak si to nejaka profesorka vsimla a dostali sme vsetky pokarhanie triednym ucitelom. V poznamke v ziackej knizke stalo nieco ako: Vasa dcera bez dovolenia drzala na skole "macku vo vreci". Rodicia sa na tom neskutocne smiali asi pol hodinu a na druhy den sa ma nasa (velmi prisna) triedna profesorka pred vsetkymi vazne spytala, ze co na to povedali rodicia. Tvarila sa, ze ma ide pohladom zavrazdit, takze som nemohla povedat, ze sa na tom neskutocne smiali, tak som si nieco vymyslela. A ja som bola vtedy fakt desne hanbliva, takze mi nebolo vsetko jedno
Zo strednej mám skôr zážitky ,,poza školy" :S zo škôlky si pamätám len to, že sme sa s kamošom hrali na ,,jazero čokolády" na pieskovisku- navzájom sme sa sácali do piesku a tvárili sme sa, že ho jeme lenže zdialky to vyzeralo, že ten piesok naozaj žerieme učiteľka k nám pribehla, že čo to stvárame, ved nám bude zle
Ale ta nasa triedna bola zaroven aj zastupkynou, bola mlada a velmi inteligentna a extremne sikovna. Takze mozno si tiez len spravila srandu, ale tvarila sa tak nahnevane, ze sme sa vtedy pred nou dve neskutocne rozplakali
jeden rok ma na gympli učila ženská, čo je dobrá kamoška s Norou Mojsejovou. vôbec as nevedela vyjadrovať, sebavedomia mala za 5 Kanye West a celá bola taká sedlaňa.
no a jej hodiny boli zážitkom sami o sebe, pretože z nej vypadávali vety ako:
"A to sú.... pohoria... ktoré.... niekde... láva." (vysvetlenie, ako pohoria vznikajú sopečnou činnosťou)
"Ket som bola riadytelka, tak som bola riadytelka." (rozprávala strašne tvrdo a nám na strednom Slovensku, to totálne trhalo uši)
@grietusha hah my sme zas mali taku geografikarku (velmi staru, s velkou nadvahou), ktora vzdy nosila cervene lodicky (spoluziaci ju volali cervena boticka). A tiez cele jej vyucovanie bolo uplne bez zmyslu. Ked jedna spoluziacka dostala silny epilepticky zachvat, zvijala sa na zemi, tak sa tvarila akoze nic, vyucovanie pokracuje. Len vdaka spoluziakom, ktori zavolali zachranku sa ju podarilo stabilizovat. Ona len tak pozerala, vobec nepomohla, len sa tvarila, ze sa vobec nic nedeje.
My sme mali na zs angličtinára, čo učil aj históriu a ma strášne bil za to, že nenosím slovník ( taký zošitík), zakaždým pozauši, keď sa ma spýtal, že prečo nepíšem nové slovíčka. Fuj, hnusný dement. Na sš sme mali učiteľku s peknými nohami, sme sa striedali so spolužiakom vo výhľade a ona sa nás spýtala, že čo sa stalo. Na vš bola jedna mladá učiteľka a neviem prečo, ale bola posadnutá myšlienkou, že ju balím či čo a bola z toho dosť nervôzna.
Zážitok si nespomeniem, ale keď je tu už reč o divných učiteľkách, na SŠ sme mali angličtinárku, čo bola totálne tupá, nevedela po anglicky poriadne, typ ako Nora Mojsejová ale ešte 10x horšie, proste prestarnutá peroxidová blondína, vlasy dohora, veľké klipsne v ušiach, papuľa nafúknutá.. proste desivý zjav, a tá prišla na hodinu s tým že "cítim tu nejaké zlé vibrácie" zatvárala a otvárala okná, aby zabránila zlým vibráciam, potom sa rozhovorila o nadprirodzených silách a mimozemšťanoch a strašne vždy naletela na také "spýtajme sa jej dačo, zakecá sa a nebudeme sa učiť".. fakt vždy stačila jedna odveci otázka a dávala príbehy na polhodinu, potom si spomenula že "mali by sme sa učiť", zas dáky chytrák "ale pani profesorka, ešte nám porozprávajte o.." a bolo po učení alebo jej spolužiačka ironicky pochválila nechty (hnusné 5cm gélové pazúre) a zas nekonečný monológ o nechtoch všetci si z nej prdel robili a ona si to vôbec neuvedomovala. akože keby som sa naučila sama, tak viem z angličtiny veľké hovno vďaka nej
Tiež si skôr spomeniem na učiteľky... jedna robila horoskopy za 5 eur, potrebovala dátum narodenia a tuším nemocnicu kde si sa narodil a do pár dní ti dala nejaký horoskop či čo
@aventine coze? To je sila oba pribehy. Ja som si spomenula este na takeho nemcinara alkoholika, ktory nam vzdy dal iba citat nejaky clanok. Absolutne nesiel podla osnov, ucebnice. Potom ho samozrehme (eh az) po pol roku vyhodili a odvtedy sme mali perfektneho nemcinara. Take hlasky daval super vtipalek a ucil naprosto perfektne. A ked mal niekro trebars odpovedat a nevedel, tak ako v nejakej TV sutazi zahlasil "ta-ra-ram-tam". Netusim ci si ten ton z mojho opisu viete predstavit, ale bolo to strasne vtipne. Nie to, ze ten clovek potom dostal patku, ale akym sposobom ju dostal
A este sme mali geografikara, ktory stale vravel, ze sme ako trtkovia a vzdy ked sa niekto zacal stazovat, ze nam nesmie nadavat do trtkov, tak sa ohradil, ze nepovedal, ze sme trtkovia, ale ze sme AKO trtkovia
Inak super tema, dobre som si zaspominala Alebo matikar, ktory nam s tym najvaznejsim hlasom desat minut vzdy dokazal rozpravat (teraz si vymyslim) ako velmi bude pre nas v dospelosti dolezite vediet si vypocitat obsah hranola myslel to podla mna zo srandy, ale vobec sa tak netvaril a bol aj dost prisny.
@azizi hah a ešte som si spomenula - na ZŠ sme boli výtvarná trieda, lenže boli sme skoro všetci úplné antitalenty na spev, a naša triedna sa sťažovávala ostatným učkám (starká bola tiež učiteľka, takže mi to povedala ) že to je úplné utrpenie mať s nami hudobnú, že také čosi hrozné ešte nepočula, a úplne sa desila hodín hudobnej s nami tuším sa párkrát dokonca na maródku dala, aby sa vyhla tej hudobnej
@vsakpredsajaa uz takmer 10 rokov na strednej nie som, takže keď som niečo robila v minulosti, tak to neznamená, že to robím aj teraz. A tým, že som to robila, som NIKOHO ŽIVOT NEOHROZOVALA
A na základnej matikarku ktorá bola hrozne prísna a keď nejaké dievča prišlo do školy namaľované, prikázala si to umyť vodou, alebo keď niekto zíval tak mu dala obehnúť si pár koliečok okolo triedy úplne najväčší postrach bola. Taktiež slovencinarka, ktorá nosila so sebou odlakovac a keď dáke dievča došlo s nalakovanymi nechtami, prikazala odlakovat si ich. Alebo prípady kedy spoluziakovi pristála nejaká tá facka a on jej to vrátil.... Alebo ako som jediný raz bola v riaditeľni a to za to že som komentovala so smajlíkom jeden status čo sa tykal nejakej učiteľky, vtedy sme všetci skončili v riaditelni, aj tí čo to len olajkovali.. asi 10 ludi ach to boli časy
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
26 komentov
a keď nás na lyžiarskom na strednej načapali fajčiť marihuanu a potom si telocvikár robil pár týždňov zo mňa srandu
no a jej hodiny boli zážitkom sami o sebe, pretože z nej vypadávali vety ako:
"A to sú.... pohoria... ktoré.... niekde... láva." (vysvetlenie, ako pohoria vznikajú sopečnou činnosťou)
"Ket som bola riadytelka, tak som bola riadytelka." (rozprávala strašne tvrdo a nám na strednom Slovensku, to totálne trhalo uši)
Doteraz tie žiacke knižky mám a normálne sa teším, keď si na túto udalosť spomeniem Tlieskali mi vtedy všetky deti zo školy.
NA HODINE HUDOBNEJ VYCHOVY SOM VYRUSOVALA SVOJIM SPEVOM