....vy by ste z coho urobili samovrazdu???.....ja by som nechcela ete zomret lebo nevi co ma caka....ale jeden chala uplne normalny(len ze vraj rodicia bol nejako sibnuty, asi) z mojej skoly skocil pod vlak, teraz si to triedna vycita, vsetci su vo smutku
nuž je to každého osobná voľba... čo viac k tomu dodať... mnoho ľudí sa pohráva s takýmito myšlienkami a mnoho ľudí takto aj končí žiaľ... ale možno je smrť pre nich vykúpením
suhlasim, niektori ludia maju tak zniceny zivot ze pre nich je smrt vykupenim.. co je ale smola, pretoze zivot mas taky aky si ho urobis.. ale je to jeho vec, nemozes ho odsudzovat, ale ani chapat..
zabludili v zložitých uličkách svojho vnútra a nevedeli ako sa odtialvymotať... ale dás a im pomôcť nie antidepresívami ale počúvaním a pomocou dobrého, najlepšie vyštudovaného človeka
Moj spoluziak urobil to iste nebola to nikoho chyba. Bola to jeho osobna volba a hotovo. Cakaj teraz ze vsetci budu obvinovat skolu vas ako jeho spoluziakov ze ste si nic nevsimli Novy Cas a podobne platky budu vsade striehnut na co len jedno slovicko o nom. Ale odoznie to. A vravim nieje to nikoho chyba ak ho pod ten vlak niekto nesotil.
mala som spoluziacku na jazykovke,ktora si lahla pod vlak kvoli chalanovi( bol to jej spoluziak a nechcel ju) a podla mna zbytocne prisla o zivot lebo amla cely zivot pred sebou
Sebevrazi sú sebci... premýšľajú len nad tým ako skončiť so Svojim trápením .. nemyslia už na to čo bude potom. Smútok za nimi, trauma rušňovodiča, nebezpečenstvo výbuchu plynu v baráku, rôzne škvrny a fľaky od telesných tekutín, ktoré musí niekto čistiť, zmeškaný vlak do práce...... atď.atď.atď. a prečo to všetko? Lebo ON/ONA trpí, lebo na NEHO/ŇU je svet zlý, lebo JEHO/JU nikto nemá rád... Chcelo by to trochu sebareflexie a empatie od sebevrahov. Sebevražda je veľmi sebestredný a nezodpovedný čin.
Ale na druhej strane robim kopu veci, na ktore nemam pravo.
Nemozem to teraz posudit. Vzdy si vravim pri vsetkom, ze da sa stale vratit, alebo ked uz nic ine, aspon zacat od znova. Alebo sa proste plazit, alebo hocico - len nie sa zabit, lebo nikdy nemozem vediet, co bude o hodinu, alebo zajtra (hoci si to niekedy namyslam, ze viem, ha-ha).
Ale na druhej strane, mozem ja vediet, co za maskary mam v hlave?
moja kamoska...no jednoducho dnes vecermi napisala ze sa de zabit...hovori mi to casto a bojim sa aby to raz nespravila...hovorila mi ze fakt tu uz ma iba mna...a keby si daco spravila,tak by som si to do konca zivota neodpustila...preto som nikdy nepremyslala nad samovrazdou,nikomu nechcem sposobit bolest..a hlavne, kked este mam komu tu bolest sposobit, tak mam pre koho zit!A ked nema...tak AU
Ja na samovraždu schopná nie som to sa radšej dám zabiť ale ne, vždy je prečo žiť..aj keď niekedy to tak nevyzerá.... stačí žiť pre seba a pre svet a pre blbosti aspoň pre dačo keď už pre nič iné
každý raz zoomrie určite aj ten kot spáchal samovraždu malo nejaký dôvod a nikto by aj tak tomu nevedel zabrániť mne sa to raz skoro stalo stál som raz na kraji jednej budovi a nevidel som vo svojom živote žiadny zmysel ale presdvečilo ma to že mam zo smrti strach a ten zmysel som šeste stále nenašiel možno ma raz nájde
Je trapne, ponizujuce a ostudou (len dalsou z mnoha) nasej spolocnosti, ze 14 rocny chlapec je az tak zufaly, ze skoci pod vlak.
O to viac, ze psychicke potreby dietata su o tolko jednoduchsie ako u dospeleho jedinca.
Fakticky akakolvek aj ta najmensia malickost ho od toho mohla odradit. Zodpovednost nesie kazdy jeden clovek, ktory o jeho problemoch vedel, a bolo mu to u riti.
Ake problemy moze mat 13 rocny fagan aby spachal samovrazdu? Zo skoly domov, vyspat sa a znova do skoly.. Medzi tym sa pohrat s kamaratmi a to je vsetko. Nech ho k tomu viedlo cokolvek, je to hnup. Ludia zazivaju horsie veci nez jebnutych rodicov, kam by sme dosli keby pachame samovrazdy pre kazdu hlupost?
ja to chapem. mat rodicov doma ktori su vacsinou uplne normalni ale ked im prepne odnesiem si to ja. nemat ziadne kamaratky, zvieratko, nikoho s kym by som sa porozpravala + problemy z nestastnej lasky + pocit zbytocnosti na svete.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
27 komentov
Ale na druhej strane robim kopu veci, na ktore nemam pravo.
Nemozem to teraz posudit. Vzdy si vravim pri vsetkom, ze da sa stale vratit, alebo ked uz nic ine, aspon zacat od znova. Alebo sa proste plazit, alebo hocico - len nie sa zabit, lebo nikdy nemozem vediet, co bude o hodinu, alebo zajtra (hoci si to niekedy namyslam, ze viem, ha-ha).
Ale na druhej strane, mozem ja vediet, co za maskary mam v hlave?
Inak je to sebectvo voči ľuďom ktorým na nás záleží alebo sú za nás zodpovedný.
Vzdy za to mozu ludia, ktori to sposobili a rovnako za to mozu aj ludia, ktori mohli pomoct a nepomohli.
Ty mas 13 a on je z tvojej skoly takze mal maximalne 15,16 rokov ale ked vravis ze oplakavala triedna zrejme to bol tvoj 13,14 rocny spoluziak
Ideme 14 rocneho chalana nazyvat sebcom ? Ponekud jebnute nie ?
Je trapne, ponizujuce a ostudou (len dalsou z mnoha) nasej spolocnosti, ze 14 rocny chlapec je az tak zufaly, ze skoci pod vlak.
O to viac, ze psychicke potreby dietata su o tolko jednoduchsie ako u dospeleho jedinca.
Fakticky akakolvek aj ta najmensia malickost ho od toho mohla odradit. Zodpovednost nesie kazdy jeden clovek, ktory o jeho problemoch vedel, a bolo mu to u riti.
Dufam ze je tam tomu chalanovi lepsie..