Keďže som dnes bola v "práci" naposledy, dovolila som si trošku vystrčiť rožky a zrealizovala som môj plánovaný "pokus". Počas doobedňajšej zmeny som hodinu nezdravila zákazníkov prichádzajúcich k pokladni, pričom som počítala tých, ktorí sa pozdravili sami od seba. Vyslúžila som si pár zazerancov, pár teliatkovských pohľadov a 5 pozdravov.
Tak mi napadlo opýtať sa vás - ako ste na tom so zdravením predavačiek? Považujete pozdrav za samozrejmosť alebo zbytočnosť? Čakáte, kým vás pozdraví ona/on alebo pozdravíte aj bez toho?
ale ak ma predavač/čašník/ktokoľvek v službách nepozdraví prvý, tak to robí vizitku nielen o jeho slušnosti, ale aj o tom, že proste na svojom pracovnom poste nemá vôbec čo hľadať.
Zdravím sa, je to pre mňa úplne prirodzené a samozrejmé. Zvyčajne si ani nevšimnem, kto sa pozdraví ako prvý, nerobím rozdiel medzi predavačmi, ktorí sa pozdravia ako prví a tými, ktorých predbehnem. Jediné, čo mi je nepríjemné je, keď očividne vidno, že pracuje s nechuťou, má zlú náladu a na všetkých zazerá...
záleží veľa aj od toho či mám toho veľa akurát vtedy alebo nie, stáva sa že vchádzam do obchodu a mám plnú hlavu myšlienok alebo aj dosť zlú náladu, vtedy si nevšímam žiadnu ľudskú bytosť ...
ale vždy vždy keď prídem k pokladni a platím už, tak zdravím prvý .. to vždy
Vždy pozdravím. Skôr ma už zaráža, keď sa niekto neodzdraví. Beriem, že taký človek nemá ani kus slušnosti v sebe. Odzdraviť sa je už podľa mňa povinnosť.
@grietusha Úplne s tebou súhlasím. Vlastne ma k tomu nápadu viedlo práve to, že sa mi mnohokrát stalo, že som od nejakej predavačky nepočula pozdrav, ale ja som ju aj napriek tomu pozdravila, lebo mám skrátka pocit, že to tá situácia vyžaduje a cítim sa vyslovene nepríjemne, keď niekam prídem a zamestnanec na mňa len ticho zazerá. Tak som bola zvedavá, aké by boli reakcie ľudí, keby som čušala. A bolo to teda divné
Nerobim si starost z toho, ked pozdravim a niekto ma neodzdravi, uz davno nie. Svoje som si splnila a zvysok ma netrapi. Naozaj. A ak by som robila za pokladnou, nerobila by som si tazku hlavu zo zakaznikov, ktori nezdravia, lebo clovek nikdy nevie, co je za tym, mozno pozdravil a ja som nepocula, mozno mal zlu naladu a mozno je proste debil, chapes
Nikdy nepozdravím, vždy len odzdravím. Ak ma nepozdraví ako 1., je to proste sedláčka a nezaujíma ma, lebo ja som tam jej pán. @h8u To je nič, ja poznám babu, čo píše vety v komentoch malým začiatočným písmenom A bez diakritiky! Asi neovláda základy gramatiky
Ano, lebo aj moja mama je predavacka v obchode a preto dobre viem, aka je to makacka. A celkovo zdravim aj postarky, upratovacky, smetiarov a neviem este koho, pracujucich ludi si totiz vazim.
vždy sa pozdravím a väčšinou sa snažím byť aj milá, alebo nejak toho človeka rozosmiať, alebo tak... aleee nerada chodím do lidla, lebo tam sú vždy tie pokladníčky také zduté a nepríjemné, že ľutujem, že som tam vôbec vošla.
automaticky keď niekam prídem, tak hľadám oči, teda človeka, ktorého by som pozdravila nejak už automaticky to robím, dosť často sú predavačky prekvapené, že pozdravím tak rýchlo a prvá
Pri pokladni absolutne samozrejme o_____O
Okrem Billy, lebo tam som presvedcena, ze robia nabor na antisocialnych kokotov, tam pokladnici ani nezvyknu povedat sumu a mam ich v pici v niektorych konkretnych billach.
Ale tak, ze povedzme v obchode s oblecenim niekto sklada tricka, pokial nemame ocny kontakt, sa nezdravim, lebo mi to pride otravne.
zdravim sa vopred. Kym som zil na Slovensku, bol som ako mumak, no v zahranici sa tu rozprava jedna radost, predavaci stale zdravia a ja ked som pracoval ako predavac som to bral lazo-plazo, nerad som bol ako robot, dobry den, prosim presuntd si vozik sem, dakujem, poprosim 23, 40, dakujem, dovidenia pekny den, pozfiem sa na dalsieho, dobry den, kpsik prosim sem, pip, pip, bude to vsetko, 12,25 prosim, dakujem, pekny den. Lahka praca, ale nebavi ma robit ako stroj vkuse to iste @luuuc8659
@30@31
tak lebo predavačka tu má byť pre tých zákazníkov a slúžiť im..myslím že to aspoň trocha podradné je
ale nemyslím si že si za toto zaslúžim až takéto pomenovanie @32
@zrkadlovka chápem ako to myslíš ja som si raz, bohužiaľ, vypočula rozhovor dvoch pánov (zákazníkov), ktorí stáli pri mojej pokladni a čakali, kým prídu na rad..no a jeden z nich označil predavačky asi najvúlgarnejšie ako mohol a zavŕšil to tým, že pri príchode by mal zákazník predavačke hneď jednu pri*****, aby vedela ako sa má správať...je pravda, že v tej chvíli som necítila najlepšie
@luuuc8659 ďakujem
tak je pravda že niektoré predavačky sú už hneď ako prídeš do obchodu znechutené, možno má práve len zlý deň, ale ak nie tak to je práve kvôli tým ľuďom, ktorí sú k predavačkám zlí, ony už to očakávajú že tí ľudia takí budú..proste kolotoč
Brigádoval som za pokladňou... vie to pokaziť náladu ak človek neodzdravi, alebo je ešte aj drzý, netrpezlivý, a pod.
Človek sa síce voči tomu obrní ale občas to tak zamrzí že ako málo stačí aby si ľudia zlepšili deň, náladu, trochu spomalili, usmiali sa, prehodili pár slov ak je čas..
Niekto bol dnes protivný ku vám, tak ste boli protivný na predavačku, ona bola doma protivná na manžela, manžel na deti, deti na iné deti, atď., zákon akcie a reakcie. A možno tá reťaz začala aj skončí u vás a vy sa pýtate, prečo?
je pravda že v tejto dobe sú ľudia ako dav /nie všetci / nevychované arogantné teľatá a robiť s ľuďmi dá niekedy zabrať a človek nedokáže všetkým vyhovieť,Robil som jednu dobrovolnú akciu pre jeden obchodak kde sme si vyhradili retazou plochu a ludia to stale preliezali - podliezali ako drbnutý - ked predavac tak jedine vo vlastnom obchode ...
Inak Čárlí, ty si pekný komik ... po hláške zo @14
"... lebo ja som tam jej pán." - už len veľké P ti tam
chýbalo - zanôtiš na moralistickú notu à la @30 .
Teba normálne k Lasicoví ... lepší ako
Gyula "Čučoriedka" Sáťo!
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
39 komentov
Tak mi napadlo opýtať sa vás - ako ste na tom so zdravením predavačiek? Považujete pozdrav za samozrejmosť alebo zbytočnosť? Čakáte, kým vás pozdraví ona/on alebo pozdravíte aj bez toho?
ale ak ma predavač/čašník/ktokoľvek v službách nepozdraví prvý, tak to robí vizitku nielen o jeho slušnosti, ale aj o tom, že proste na svojom pracovnom poste nemá vôbec čo hľadať.
ale vždy vždy keď prídem k pokladni a platím už, tak zdravím prvý .. to vždy
stavim sa ze pouzivas aj slovo vetrovka xD
@h8u To je nič, ja poznám babu, čo píše vety v komentoch malým začiatočným písmenom A bez diakritiky! Asi neovláda základy gramatiky
som vychovana mlada dama na urovni, muehehe
Sam od seba nezdravim ako prvy.
A je mi to jedno aj ked nepozdravi mne je to za jedno.
A v podstate aj keď je to muž. A nepáči sa mi také to robotické zdravenie alebo len aby ma pozdravila, lebo musí...
Vysvetlíš mi, prosím, v čom je problém
pri používaní "po/zdraviť sa" a "vetrovka" ?
5b5&d=kssj4&ie=utf-8&oe=utf-8#" target="_blank" rel="nofollow" title="Linka na stránku slovniky.juls.savba.sk">» slovniky.juls.savba.sk/?w=pozdravi%C5%...
» slovniky.juls.savba.sk/?w=vetrovka&s=e...
Okrem Billy, lebo tam som presvedcena, ze robia nabor na antisocialnych kokotov, tam pokladnici ani nezvyknu povedat sumu a mam ich v pici v niektorych konkretnych billach.
Ale tak, ze povedzme v obchode s oblecenim niekto sklada tricka, pokial nemame ocny kontakt, sa nezdravim, lebo mi to pride otravne.
tak lebo predavačka tu má byť pre tých zákazníkov a slúžiť im..myslím že to aspoň trocha podradné je
ale nemyslím si že si za toto zaslúžim až takéto pomenovanie @32
A nemyslím si, že @greyness písala práve o tebe
tak je pravda že niektoré predavačky sú už hneď ako prídeš do obchodu znechutené, možno má práve len zlý deň, ale ak nie tak to je práve kvôli tým ľuďom, ktorí sú k predavačkám zlí, ony už to očakávajú že tí ľudia takí budú..proste kolotoč
Človek sa síce voči tomu obrní ale občas to tak zamrzí že ako málo stačí aby si ľudia zlepšili deň, náladu, trochu spomalili, usmiali sa, prehodili pár slov ak je čas..
Niekto bol dnes protivný ku vám, tak ste boli protivný na predavačku, ona bola doma protivná na manžela, manžel na deti, deti na iné deti, atď., zákon akcie a reakcie. A možno tá reťaz začala aj skončí u vás a vy sa pýtate, prečo?
Inak Čárlí, ty si pekný komik ... po hláške zo @14
"... lebo ja som tam jej pán." - už len veľké P ti tam
chýbalo - zanôtiš na moralistickú notu à la @30 .
Teba normálne k Lasicoví ... lepší ako
Gyula "Čučoriedka" Sáťo!
@vymyslinick Čo na tom bolo moralistické?