Ako Ste riesili zdravotne poistenie vy ktori studujete alebo Ste studovali v CR? Je potrebne sa odhlasit tu a prihlasit tam, alebo si mam vybavit tu europsku karticku? dakujem za rady
nic nikam nenos a nic nerob, normalne dalej mas slovensku karticku a chodis na slovensku k doktorovi keby si potreboval ist v cr, mozes ist do vseobecnej poistovne, ukazat im europsky preukaz a oni ti daju taky papier s ktorym mozes chodit k lekarovi aj v cr
staci ti ten europsky. ja som si dokonca nechavala vyberat znamienko v CR, este k tomu na uplne krasnej klinike, ktora vyzera ako hotel a preplatila mi to cele moja poistovna na slovensku
@bangbangboom daj nazov kliniky prosiim! to som este nepocula ze znamienka preplaca poistovna 100% niekde
@ssnehulienka o com chces vediet viac o tom papiery? prides do poistovne tam oproti busovej zastavke u grandu kde stoja student agency.. Aa vytlacis si ciselko, ked dojdes na radu pojdes za tetou a das jej ten europsky a povies ze si slovenka a chces tu chodit k lekarovi a ona ti da papier
@h8u surgal clinic pri luzankach a su tam hrozne mile tety ja som si tiez prave myslela ze budem normalne platit, ale vraj nie lebo to maju nejako prepojene ako sesterske poistovne ci co (ja mam teda vseobecku, neviem ako to funguje s ostatnymi poistovnami)
@h8u jezis cooo lebo toto ja som isty cas pracovala v CR cize som sa odhlasila zo slovenskeho poistenia, prehlasila na ceske, ale dalo sa vyriesit s formularom ab som bola poistena aj na slovensku. a pytala som sa presne v tej poistovni ze ci sa to da aj naopak teda ked mam sk poistenie mat pristup ku lekarom v CR a ona ze to zrejme nijeee, iba ak cez skolu a picoviny, a pozeram ze to je nejake divne. dahodickou nevies ciselko formulara? lebo aj v Sk poistovni boli z toho mimo
@ssnehulienka no ked si ale mala tpp tak to musis mat cesku, zamestnavatel ti plati.. inak zase mam pocit ze cesku mat nemozes lebo by si ju musela platit sama.. Toto ze mas sk poistovnu a ten papier ze mozes aj chodit ceskym lekarom plati ked studujes a da sa to fakt jednoducho vybavit. Na 1000% neviem nic z toho ale mYslim ze tak to je.. Ja som si neviem preco myslela ze ty studujes v brne
(A zase ked mas v cr tpp a cesku poistovnu, v slovenskej si vybavis karticku "poistenec poisteny v zahranici" a mozes chodit aj slovenskym lekarom)
@h8u myslim ze sme sa dost nepochopili
Studujem v Brne. Popri tom som pol roka robila part time. a platila som odvody. takze som robila presne co pises a co som sa snazila aj ja napisat. ze som si vybavila ceske poistenie, zrusila slovenske, ale formularom som si vybavila aj osetrovanie na slovensku.
a to som hovorila ze som to chcela naopak, preto sa zaujimam o tem formular. tzn uz nerobim na zmluvu v Brne, takze mam zasa znova slovenske poistenie, kedze som student VS. a pytala som sa aj CR aj SR tetusky a asi som nenatrafila na nejaku schopnu lebo mi tvrdili ze nevedia a nemyslia si ze sa da aby som mohla chodit k lekarom v cr so slovenskym poistenim. Ty si pisala a nejakom formulari, ktory to zjavne dokaze, preto som taka natesena
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
13 komentov
@ssnehulienka o com chces vediet viac o tom papiery? prides do poistovne tam oproti busovej zastavke u grandu kde stoja student agency.. Aa vytlacis si ciselko, ked dojdes na radu pojdes za tetou a das jej ten europsky a povies ze si slovenka a chces tu chodit k lekarovi a ona ti da papier
(A zase ked mas v cr tpp a cesku poistovnu, v slovenskej si vybavis karticku "poistenec poisteny v zahranici" a mozes chodit aj slovenskym lekarom)
Studujem v Brne. Popri tom som pol roka robila part time. a platila som odvody. takze som robila presne co pises a co som sa snazila aj ja napisat. ze som si vybavila ceske poistenie, zrusila slovenske, ale formularom som si vybavila aj osetrovanie na slovensku.
a to som hovorila ze som to chcela naopak, preto sa zaujimam o tem formular. tzn uz nerobim na zmluvu v Brne, takze mam zasa znova slovenske poistenie, kedze som student VS. a pytala som sa aj CR aj SR tetusky a asi som nenatrafila na nejaku schopnu lebo mi tvrdili ze nevedia a nemyslia si ze sa da aby som mohla chodit k lekarom v cr so slovenskym poistenim. Ty si pisala a nejakom formulari, ktory to zjavne dokaze, preto som taka natesena