Zdravim,chcem sa spytat ci zijete zdravo a co vobec zdravy zivotny styl pre vas znamena. ci cvicite alebo sa obmedzujete v jedle. ci zvyknete drzat diety ak ano tak ake. dakujem
Diéta je podľa mňa hlúposť. Ideál je nemusieť nikdy držať diétu, čo znamená sa stravovať vyvážene k tomu koľko energie spálime. Potom ani nie je dôvod diétovať, že? Počul som, že denne treba spraviť aspoň štvrťhodinku rezkej chôdze kvôli akej takej kondícií, lebo je jasné, že človek čo sa nehýbe a má napr. sedavé zamestnanie skôr či neskôr začne priberať, čo nemá v žiadnom smere dobrý vplyv na organizmus.
Sám to vidím na sebe, že s blížiacou sa tridsiatkou si musím viac a viac dávať pozor na to koľko sa hýbem vzhľadom na to koľko zjem. Áno, chápem to čo píše @peacexp lebo v jej veku je ešte metabolizmus vo vývine a dokáže spracovať kalórie zatiaľ bez problémov, avšak po 25ke bude jej organizmus spracovávať kalórie úplne inak ako dnes.
jem , koľko chcem, čo chcem a pravidelne športujem, aj ked tomu niektorí hovoríte ,,že zdravý životný štýl, pre mňa len vybitie prebytočnej energie a nikdy nedržím dietu.Howg!
čo ja mam nato povedať, metabolizmus má asi adrenalin moja vaha 55 kg a vyška 175 cm. IBM pod 18 alebo tak nejak, a to hrajem futbal atď. a žeriem všetko jogurty tie velke SABi a hocico. Vie niekto napnuť svaly napr. stehenne svaly tak, akoby vyzerali u kulturistov?
je pravda,že jem véééééľmi vééééľa zeleniny,ale zas kompenzujem si to slaninou a podobne neodriekam si od seba žiadne jedlo, ani nebudem- možno ak raz budem tučná (čo je dosť nepravdepodobné, nemám to v génoch-max tak veľký zadok, čo je tiež ešte vo hviezdach)
čo sa týka športu- to nie je nič pre mňa. volakedy som tancovala,ale momentálne nemám čas. možno raz budem cvičiť- ale to iba v prípade ak to budem potrebovať.
Neviem či je to zdravé (dúfam že áno ), ale som vegetarián a lepšie som sa ešte nikdy necítil, energie mám dosť aj bez mäsa. Behávam pravideľne, raz za čas thaibox, plánujem si aj bicykel opraviť a jazdiť . Ale napriek tomu fajčím a pijem ale neviem, aj napriek tomu fajčeniu zvládam zabehnúť 3 a pol km s dvomi prestávkami (aj keď neviem, či je to dobré alebo zlé , čo nedokáže dosť ľudí, ktorí nefajčia. Cítim sa fyzicky super . Takže ano, myslím že žijem (pomerne) zdravo.
jem keď som hladná, športujem keď práve nemám nič iné na práci.. je to čudné ale vobec nedietujem, vlastne moj priemerny denny jedalniček sa sklada z:
2 stehná kurčaťa, 10 pečených zemiakov, 2 kopčeky ryže, trošku hrášku, kukurice, mrkvy a zeleru. Plný tanier kuracej polievky, šalát v malej mištičke, 2 guličky zmrzliny, jablko, banán, 3 chlebíky vo vajíčku s pálivým kečupom, oriešková delisa, 2 naberačky zemiakového prívarku a kus mesa v strede a na desiatu do školy: chlieb s maslom, šunkou a kečupom. Toto je moja celodenná strava. Podľa mňa to nieje vobec veľa a pritom mám normálnu váhu,vobec nesom tlustá, takže neviem ako je to s dietou, ale myslím že to neni hlavny dovod tlustoty hlavny dovod tlustoty je asi sedenie cele dni za pc
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
16 komentov
Sám to vidím na sebe, že s blížiacou sa tridsiatkou si musím viac a viac dávať pozor na to koľko sa hýbem vzhľadom na to koľko zjem. Áno, chápem to čo píše @peacexp lebo v jej veku je ešte metabolizmus vo vývine a dokáže spracovať kalórie zatiaľ bez problémov, avšak po 25ke bude jej organizmus spracovávať kalórie úplne inak ako dnes.
- jem čo chcem, zdravý sa cítim byť, no vždy treba niečo odobrať z jedálnička alebo pridať, nejesť samé mäso a tak....
(a keby nedošiel na psa mráz - väčší ako to, že mám o 3kg viac ako chcem-tak by som v tom aj pokračovala).
čo sa týka športu- to nie je nič pre mňa. volakedy som tancovala,ale momentálne nemám čas. možno raz budem cvičiť- ale to iba v prípade ak to budem potrebovať.
2 stehná kurčaťa, 10 pečených zemiakov, 2 kopčeky ryže, trošku hrášku, kukurice, mrkvy a zeleru. Plný tanier kuracej polievky, šalát v malej mištičke, 2 guličky zmrzliny, jablko, banán, 3 chlebíky vo vajíčku s pálivým kečupom, oriešková delisa, 2 naberačky zemiakového prívarku a kus mesa v strede a na desiatu do školy: chlieb s maslom, šunkou a kečupom. Toto je moja celodenná strava. Podľa mňa to nieje vobec veľa a pritom mám normálnu váhu,vobec nesom tlustá, takže neviem ako je to s dietou, ale myslím že to neni hlavny dovod tlustoty hlavny dovod tlustoty je asi sedenie cele dni za pc