Dokedy budeme trpieť toto vykorisťovanie??? Dokedy budeme počúvat reči typu : Slovensko ma také iste ,normálne, ceny ako ostatne krajiny EU. Dodávam, ze ceny potravin možno áno, ale co platy??? A sociálne zabezpečenie??? A zdravotníctvo??? Ako dlho musí S
lebo sme ovce, po generacie zvyknuti byt biti rezimom, co drzia hubu. My proste nemame v krvi vyskakovat jak greci alebo islandania (teda ja by som aj vyskakoval ale myslim skor starsie generacie )
@7 suhlasim, nemozme na to jebat, ved preto je to tak ako to je, lebo na to jebeme, utiahneme si opasky, anonymne urazame vladu, lebo nic ineho nedokazeme a potom sa len divime
@miki0888 a co chces riesit??? bude rad ze ked ides s kamaratmi na pivo tak za jedn das 1,5 eura... v europe je bezna cena 3-5 eur... vsetko je relativne...
mna napr. trapi ina vec a to taka ,ze na slovensko ide taky tovar ktory uz nikde nechcu...to sa tyka hlavne potravin...ja by som si aj kupil cerstvu zeleninu a kludne by som zaplatil viac ale ked raz nie je...
@8 predstav si, ze som bola aj inde vo svete, ba aj teraz som INDE vo svete a preto aj pisem tu teraz, ja mozem inde do sveta, ale moja mama, ktora uz pomaly kazdy den place, lebo nema cim riadne zaplatit najomne, KEDZE SA NEUSTALE ZVYSUJU CENY a nadava, ze v zivote si musela nieco riadne dojebat, ked ma mgr. a plat pomaly ako predavacka, ta nemoze len tak lahko prec do sveta!!
@aguri500 je to relativne. No napríklad v rakusku si aj to pivo niekde v menšom meste kúpiš v pohode za 1,50 a platy sa nedajú porovnať.
A tiež ber do úvahy aj to že niekore veci sú v zahraničí drahšie (v rakusku akurát nie no napríklad v nemecku) no kvalita tých produktov sa nedá porovnať. To už vôbec keď idem nakúpiť do rakúska tak posrata rama (tak isto drahá ako na slovensku) sa kvalitou nedá ani z veľkej diaľky porovnať so slovenskou. Čiže v zahraničí, ak si vôbec priplatiš. Tak si priplatíš za kvalitu
@aguri500 pozri niekto porovnava pivo, ja sa zase pozrem na ostatne veci, take Irsko napr: Ano pivo, vodka 4,30-5 €, to uznavam, ALE! benzin rovnaky, oblecko rovnake(ak nie lacnejsie) knihy, alebo elektronika rovnake (ale vsetci predsa vieme ako je to s kupovanim elektr. na zapade)
Potraviny trochu drahsie (ale urco nie tak 4x, ako je u nich vyssia minimalka). Domy tiez sli strasne dole, teraz co maju tu "krizu"
teraz ked si to porovnam...kto sa ma lepsie...my co mame pivo za 1-1,20 alebo oni hoc aj v case najhorsieho rozpoctu od konca druhej svetovej?
zase tema kde bude primitivizmus kvitnut jak ohubie po dazdoch -.-
chodte do ulic retardi, bojujte.. ale ked raz stat prachy nema, tak ti nebude zlacnovat secko asi, nie ? alebo jasne, zlacnime teraz vsetko a platy nech su, dochodky nech su.. a potom mozme byt ako grecko, ktore teraz potrebuje darcek v hodnote 120miliard eur lebo si zili ako velki pani, tak ako my chceme, ked na to nemame a oni akurat tak pojdu dopice teraz.. ale vy chodte do ulic.. -.-
zijem teraz zacas v rakusku (ako inak, kedze doma som nenasla pracu, tak som sla robit utieracku zadkov do rakuska) a rodina mi nedava vela penazi na stravu, aby som nakupila sebe a babke, a DA sa aj tu lacno nakupit, nakup na tyzden stoji len o trochu viac (5 - 6 eur) ako nakup na tyzden PRE 2 OSOBY (mamu a mna) na sr. a ano, tu su veci kvalitnejsie, ba pri dvojdnovom ovoci automaticky znizuju cenu o 50% a NENAJDETE mliecne vyrobky , ktore uz maju den pred zarukou
nuž chýba slovenská hrdosť, ľudia sa nevedia zjednotiť a ísť do ulíc, asi sme slováci spokojní, lebo nič proti tomu nerobíme...v takom Nemecku ľudia za 1500 € ani nevstanú poriadne z postele, takéto čosi môže zmeniť len poriadna revolúcia
Keby sa toto deje niekde vo Francúzsku čo sa deje tu na Slovensku, ale teraz myslím celkovo, takéto brutálne rozkrádačky, zneužívanie moci, vytváranie zákonov pre zločincov, parazitizmus istej etnickej skupiny, tak vám garantujem, že po daných politikoch by nezostal ani mastný fľak. Zrejme by dali do "prevádzky" gilotínu a robili poriadky.
ale s tým pivom nesúhlasím, koľko stojí pivo je úplne scestné riešiť.
je pravda, že u nás sú služby veľmi lacné, ale tie človek k životu nevyhnutne nepotrebuje, ak človek nemá peniaze,napríklad tú kaderníčku 2 krát mesačne ale pivo v pube alebo kávu v kaviarni každý deň po práci, tak to oželie.
ale jesť človek musí, takisto aj cestovať napríklad do práce alebo do školy, musí niekde bývať, musí v zime kúriť a práve tieto nevyhnutnosti potrebné k životu ako jedlo, pohonné hmoty, nehnuteľnosti, elektrina, plyn sú u nás dosť drahé .
@casanovka asi tak nejak, ako nie som nejaký blázon, že by som sa vyžíval v krvi, ale myslím si, že trochu tej krvi na rukách tomuto národu chýba. Hneď by sme si inak vážili demokraciu, štátny majetok a podobne.
@40 niekto nepozna historiu, sice ako samostatny stat existuje len 18 rokov, ale Slovaci boli v dejinach vzdy, asi tak rovnako dlho ako Madari s tou ich z..banou 1000 historiou
Už navždy a to ešte je to dobré podľa mňa.. Keď my budeme starí, tak ledva vyžijeme s tým dôchodkom ktorý nám budú dávať.. Nehovoriac o tom, že minimálne do 65 rokov sa zderieme jak blbí, aby nám dali aspoň tých posratých 300 eúr.. Uplne zlé to je celé
@puco90 mas vo vsetkom pravdu, avsak o co my slo, bolo, ze vacsina Slovakov sa koncentruje viac menej len na tych 18 rokov, co uz na mape stoji namiesto CSR len SR (hoci nasi rakuski susedia doteraz hovoria o ,tschekoslowakei, a zabudaju, ze hoci Slovensko ako - take nebolo, slovaci BOLI!!
@matusha ja sám bohužiaľ tento národ nespasím. Ja som len narážal na určité chyby.
Pokiaľ sa nerozpadne EU a pokiaľ sa nespojíme so štátmi, ktoré majú podobné problémy ako my a nezačneme ich spoločne riešiť, sme stratení.
A teraz mi je jedno, že henten je Čech, henten je Maďar, henten je Poliak, za nevraživosť môžu iba politici a to je prekážka v skutočnej spolupráci a riešeniu spoločných problémov.
@puco90 ja viem, že to je problém a viem, že by sa to malo riešiť. Viac sa tým ale nezaoberám, pretože bežní ľudia s tým nič nespravia, len sa môžu sťažovať, čo nepomôže.
a to neze tu na birdzi zasranom toto riesit ale podme do ulic ne ? ...aha ho ked dorobim skusky tak sa mozno aj prazdnin dockam ..nebudem mat co robit tak vklude mozeme ist a protestovat .ô...ja budem vaš vodca a vy moje ovce ...dohoda ? ....ps ,...ziadnych gymnazistov do stada nechcem :-!
@puco90 aha slovaci, madari, cesi a poliaci si otvorime nazvajom hranice a budeme sa mat jak prasce v zite nie? my sme tak male prdy, ze bez pomoci krajin, ktore nas budu zaroven aj vykoristovat sa tu nezmeni ani hovno...
byt clenom EU je v zasade nie moc vyhodne, ale stale lepsie ako keby sa distancujeme a kopeme sami za seba...
Hej, choďte protestovať proti vysokým platom, najlepšie, ak budú všetci štrajkovať, lebo chceme platy ako Nemci, potom sa zamestnávatelia uvedomia a také platy samozrejme ponúknu
Problém so slovenskou neschopnosťou niečo robiť sa môže týkať nízkych platov v hladových dolinách. Kto si ale myslí, že slovenská neschopnosť je dôvodom, prečo nemáme platy ako západné krajiny, vie o tom hovno.
@tunidlo ale čo do toho vôbec pletieš nejakých zamestnávateľov, keď predsa za všetko môže špina Radičová, ktorá zdražuje tovar a okráda občanov na platoch. Keby bol pri moci Kotleba, ten by všetkým trojnásobne zvýšil platy, všetko by bolo zadarmo a ešte by aj pečené holuby z neba padali. Veď predsa my Slováci si toto zaslúžime a máme to od Boha dané, iba tie hnusoby vo vláde nás o to oberajú.
@casanovka - dovždy, inflácia a zdražovanie, dva permanentné nezastaviteľné spolusúvisiace procesy, problém je len v tom že u nás sa im neprispôsobujú platy.
@puco90 Alebo.. Kks vlastne hej my už ani dôchodok nebudeme mať.. My si našetríme z toho čo zarobíme za celý život a hovno nám ostane.. To fakt už radšej zomrieť než žiť v tomto storočí..
Tak prečo ľudia, ktorí sa z toho a z toho nenajedia nejdú čojaviem oberať voľne rastúce stromy, z ktorých sa najedia, ale nútia ekonomiku, aby sa zadĺžila a aby sa z nej mohli najesť? ...
Teda, ak si o tomto nechcel nič povedať, tak som ticho. Ale tvoju reakciu na výstrahu pred Gréckom som pochopil tak, že nie je na mieste sa nad zdravou ekonomikou a dlhom vôbec zamýšľať, ak existuje niekto, kto je v núdzi. A že pokiaľ niekto v núdzi je, tak môže dupať a dupať, kým ho štát umelo z núdze nedostane ...
@tunidlo ... ono to bolo myslene troska inak, nakolko Greckom sa ohanaju vacsinou ludia, ktori vidia len cisla, statistiky a rebricky, ekonomicke ukazovatele, HDP, a p. a to je jedine co ich zaujima. Cisla musia byt dobre, lebo v ich mysleni je prave toto zarukou toho ze nebudu hladovat. Niekto pre cisla aj zle spava. Ale cisla a ekonomika su dolezite len pokial to cele spolocenstvo povazuje za dolezite a respektuje to usporiadanie zivota, v ktorom zije. Inak naozaj staci, aby kazdy vykonaval svoje remeslo pre seba a svoje okolie, co nema vyhandluje a v ramci volneho casu moze visiet na ceresni za dedinou, alebo zbierat volne rastuce huby
@tunidlo@matheusko je taká doba že peniaze sú základ a všetci majú už zakorenené že všetko rozrátavajú, nemôžeme za túto dobu no mne sa zdá že neprejde vela času a zmení sa to nejak, len sa obávam toho spôsobu a toho čo bude potom
Na to, aby nastala nejaká rýchla zmena je v mnohých ľuďoch príliš zakorenená predstava ideálneho života, v ktorej sa na miliónovej jachte smejú babrákom, ktorí majú obleky iba za trápnych 500E
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
83 komentov
Tam ze len jediny clovek sa odvazil vyjst na ulicu protestovat je podla mna absolutna drzost.
a ten tovar čo k nám chodí,no comment
A tiež ber do úvahy aj to že niekore veci sú v zahraničí drahšie (v rakusku akurát nie no napríklad v nemecku) no kvalita tých produktov sa nedá porovnať. To už vôbec keď idem nakúpiť do rakúska tak posrata rama (tak isto drahá ako na slovensku) sa kvalitou nedá ani z veľkej diaľky porovnať so slovenskou. Čiže v zahraničí, ak si vôbec priplatiš. Tak si priplatíš za kvalitu
Dovtedy, pokiaľ budeme voliť politikov, ktorí totálne rozkrádajú štát.
Potraviny trochu drahsie (ale urco nie tak 4x, ako je u nich vyssia minimalka). Domy tiez sli strasne dole, teraz co maju tu "krizu"
teraz ked si to porovnam...kto sa ma lepsie...my co mame pivo za 1-1,20 alebo oni hoc aj v case najhorsieho rozpoctu od konca druhej svetovej?
chodte do ulic retardi, bojujte.. ale ked raz stat prachy nema, tak ti nebude zlacnovat secko asi, nie ? alebo jasne, zlacnime teraz vsetko a platy nech su, dochodky nech su.. a potom mozme byt ako grecko, ktore teraz potrebuje darcek v hodnote 120miliard eur lebo si zili ako velki pani, tak ako my chceme, ked na to nemame a oni akurat tak pojdu dopice teraz.. ale vy chodte do ulic.. -.-
povstat? slovaci nie su narod, ktory by vedel protestovat. bol isme tak "vychovani".
zmier sa alebo sa odstahuj.
chceli sme ist do eu, hrame sa na tazkych frajerov, zrovnavame sa s ostatnymi vsetkym okrem platov... pravd,a ale my s tym moc neurobime
Navyše väčšina Slovákov volí vyslovene mafiánov.
» aktualne.centrum.sk/ekonomika/ekono...
Toto chýba nám Slovákom, taká dravosť.
ale s tým pivom nesúhlasím, koľko stojí pivo je úplne scestné riešiť.
je pravda, že u nás sú služby veľmi lacné, ale tie človek k životu nevyhnutne nepotrebuje, ak človek nemá peniaze,napríklad tú kaderníčku 2 krát mesačne ale pivo v pube alebo kávu v kaviarni každý deň po práci, tak to oželie.
ale jesť človek musí, takisto aj cestovať napríklad do práce alebo do školy, musí niekde bývať, musí v zime kúriť a práve tieto nevyhnutnosti potrebné k životu ako jedlo, pohonné hmoty, nehnuteľnosti, elektrina, plyn sú u nás dosť drahé .
Teraz sme doslovne len ovce.
Potom sa spustil maďarský šovinizmus.
Nechápem prečo by sme mali kydať na Uhorsko, ktoré založili Kresťania bez ohľadu na etnickú príslušnosť (áno,aj naši predkovia).
Veľmi ma štve, že mnoho ľudí skočilo na maďarské klamstvo o tom, že oni založili Uhorsko.
Som zvedavá.
Pokiaľ sa nerozpadne EU a pokiaľ sa nespojíme so štátmi, ktoré majú podobné problémy ako my a nezačneme ich spoločne riešiť, sme stratení.
A teraz mi je jedno, že henten je Čech, henten je Maďar, henten je Poliak, za nevraživosť môžu iba politici a to je prekážka v skutočnej spolupráci a riešeniu spoločných problémov.
byt clenom EU je v zasade nie moc vyhodne, ale stale lepsie ako keby sa distancujeme a kopeme sami za seba...
Problém so slovenskou neschopnosťou niečo robiť sa môže týkať nízkych platov v hladových dolinách. Kto si ale myslí, že slovenská neschopnosť je dôvodom, prečo nemáme platy ako západné krajiny, vie o tom hovno.
Zato z dlhu sa kľudne môžeš prežrať, aby si potom musel hladovať, áno, to je rozumné riešenie
ci uz s dlhom, alebo bez neho aj tak sa z ekonomiky nenajes Ekonomika je len zlozity vypocet v jednoduchom svete a ziti.
Tak prečo ľudia, ktorí sa z toho a z toho nenajedia nejdú čojaviem oberať voľne rastúce stromy, z ktorých sa najedia, ale nútia ekonomiku, aby sa zadĺžila a aby sa z nej mohli najesť? ...
Teda, ak si o tomto nechcel nič povedať, tak som ticho. Ale tvoju reakciu na výstrahu pred Gréckom som pochopil tak, že nie je na mieste sa nad zdravou ekonomikou a dlhom vôbec zamýšľať, ak existuje niekto, kto je v núdzi. A že pokiaľ niekto v núdzi je, tak môže dupať a dupať, kým ho štát umelo z núdze nedostane ...
Ja súhlasím, že niekedy nejde len o čísla a sú prípady, kedy je treba ekonomicky neefektívne pomôcť ľuďom v núdzi ...
Len, ešte raz, zadĺžením sa a´la Fico im jednoducho nepomôžeme, lebo si za to aj tak v budúcnosti zaplatia a samozrejme aj s úrokmi
@tunidlo @matheusko je taká doba že peniaze sú základ a všetci majú už zakorenené že všetko rozrátavajú, nemôžeme za túto dobu no mne sa zdá že neprejde vela času a zmení sa to nejak, len sa obávam toho spôsobu a toho čo bude potom
Času ešte prejde dosť ...
Na to, aby nastala nejaká rýchla zmena je v mnohých ľuďoch príliš zakorenená predstava ideálneho života, v ktorej sa na miliónovej jachte smejú babrákom, ktorí majú obleky iba za trápnych 500E
A nebodaj nárazová? ... Tak tomu určite neverím
Ale schválne, ako si to predstavuješ?
očividne bez akejkoľvek hlbšej znalosti, čiste iba o tom, že "chceš nový mobil a nemôžeš si ho zo svojho mizerného platu dovoliť, tak nadávaš".