myslim, ze ked vieme ako niecomu tak vaznemu predchadzat, tak by sme tomu predchadzat mali
mimochodom, uz sa daju ockovat aj chlapci, podla mojich informacii
nedala som sa pokiaľ sa myslí tým HPV, nechcela som, ale ak by vyvinuli vakcínu proti rakovine ako takej hocijakého orgánu, čo by nesúviselo so žiadnym sexuálne prenosným vírusom (čo je v mojom prípade utópia) a ani by to nemalo veľa vedajších účinkov , tak to už hej
@Alex458 tak ono ta zaockuju len proti par zo vsetkych virusov, napr celkovo je 46 ale ockovanim si chranena len pred 12virusmi , vo veku 12cca preco nie ale v po 20tke je to celkom neskoro si myslim,a neprenasa sa to priamo iba pohlavnym stykom ale len dotykom naprikld ked sa ta len dotkne ,obtiera sa po povrchu,lezi na tebe na danom mieste,cize vela dievcat si myslelo ze vsak sa len dotykali a nebol priamo sex ze nic nemozu dostat.
@jasmiine jaj, chápem. To som nevedela. Ja som bola očkovaná proti tomu tuším v 15tke a nejako som ani nevedela, čo to je, ale tuším to bolo drahé a teraz sa vytiahla táto tema.
@alex458 do 23rokov hradi nieco poistovna, ale plati sa cca 400eur na 2krat. To by bolo pekne keby sa len stacilo zaockovat a bola by si plne chranena proti rakovine
Nie som odborník v tejto oblasti, takže sa môžem mýliť, ale čítal som, že táto vakcína nie je veľmi vyskúšaná a že má možno neznáme vedľajšie účinky a nevie sa úplne, aký bude mať vplyv na očkovanú z dlhodobého hľadiska.
Viete o tom niekto niečo?
@lordnorton ktoré vakcíny nemajú vedľajšie účinky? človek nikdy nevie, ako bude na lieky reagovať. Všetko má svoje pre a proti. A podla mna neni velmi vyskúšaná preto, že je drahá.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
15 komentov
mimochodom, uz sa daju ockovat aj chlapci, podla mojich informacii
Viete o tom niekto niečo?
A nie, nie som proti tomu zaockovana a myslim, ze uz by to v mojom veku ani namalo taky ucinok.