Len tak mi napadlo... Že prečo sú ženy tie, ktorým viacej záleží na recyklovaní, chránení Matky prírody? Zdá sa mi, že viac žien je vegetariánok, vegánok. A ešte k tomu všetkému aj ten feminizmus. Žeby vážne sme mali potrebu vždy všetko komplikovať?
No ja som mal na strednej 2 spolužiačky vegetariánky... resp. jednu vegetariánku a jednu vegánku... ... Takže myslím že je možné že je viac žien ktoré sa o to zaujímajú... ...
@deficit S feminizmom je to trocha komplikovanejšie - a to posledných cca 30 rokov. 3 vlna feminizmus - aj v rámci rozvíjania myšlienok postmodernizmu - roztrieštila feminizmus na viacero podmnožín. Čo je zaujímavé, okrem iného existuje aj tzv. feminizmus diferencie, ktorý zdôrazňuje práve tie stereotypy, ktoré sa snažia iné feminizmy potláčať. Takže napr. že ženy sú citlivejšie, empatickejšie a podobne - a tieto vlastnosti by mali využívať pri správe vecí verejných atď. "Radikálnejšie" formy postmoderného feminizmu dávajú dôraz na gramatickú štruktúru - a snažia sa napríklad úplne roztrieštiť pojem rod, ale aj všetky kategórie s ním súvisiace. Takže v ideálnom prípade by neexistovali ani v bežnom jazyku pojmy ako žena a muž - ženské a mužské a podobne. Proste absolútna neutralita. O jednotlivých prúdoch by sa dalo hovoriť veľa - ale keď si niekto spája feminizmus s nadvládou žien a utlačovaním mužov, je to nedovzdelananý idiot.
Odkedy byť šetrný k prírode a uvedomelý znamená všetko komplikovať?
Trošku si o tom feminizme a vegánstve preštuduj a hádam pochopíš, že to nie sú nadávky ani nič za čo sa treba hanbiť.
podľa mňa sú to najmä muži, kto prichádza s rôznymi inováciami a nápadmi ako pomôcť planéte, vyzbierať odpady, vyčistiť oceány.. ale myslím, že v globále čo sa týka takého každodenného života je to asi vyrovnané. ženy sa tým možno viac prezentujú, preto to tak pôsobí. ideálna je kombinácia - muž inovátor a vynálezca a po jeho boku pekná žena, ktorá upúta pozornosť a prezentuje danú myšlienku.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
13 komentov
isla som pindat, ale ako precitlivela feministika environmentalna chemicka nekonzumujuca vacsinu zivocichov asi nemam na co
a v mojich kruhoch recyklujú hlavne muži, takže nejde vôbec o pohlavie
Trošku si o tom feminizme a vegánstve preštuduj a hádam pochopíš, že to nie sú nadávky ani nič za čo sa treba hanbiť.