ja si myslim, ze ten trest je primerany, nemam na to kompetenciu povedat, ci by si podla zakona zasluzil viac, alebo menej. V minulych diskusiach niektori pisali, ze by s nim spravili to iste, co on spravil tomu chlapcovi... ako urcite urobil chybu, ale chcem pripomenut, ze to nebola umyselna vrazda, ako to tu niektori sudia...
@drejka to je pud sebazachovy , ze sa pokusa obhajit zubami nechtami je logike.....
Skor nechapem tu stupiditu sudov , ked to bolo horuce a boli toho plne noviny, vtedy snad milion ludi dosvedcilo, ako sa Zitny svojimi blaznivymi jazdami chvalil ! Ako sa vyzival v tom, ze zmakne celu trasu za 15 minut a aky je frajer !
Ako po tomto este moze niekto zbastit tak stupidny argument, ze bolieva ma chrbtica ?
A tak neviem ako je to s anatomiou inych ludi, ale mna chrbitca neboli, ked sedim
@drejka ako jasne, mozno si myslel, ze mu to este neak prejde... ved par ludom to aj preslo... nechcem ho obhajovat. Co spravil bolo maximalne nezodpovedne, a zasluzi si trest, ale nepodcenoval by som mikrospanok... A s tou chrbticou, no neviem
-dokonalé vystihnutie. Nech dostane hocikoľko, ľudský trest je pre "Božím" (alebo si to nazvite hocijakým iným trestom /ani ja na Boha neverím/) ničím.
@lofi27 a @7 - iste, je rozdiel medzi vraždou, úmyselnou vraždou, zabitím, usmrtením a pod. - výsledok je však vždy ten istý - smrť.
@jaro1991 - nemyslím, že by tu niekto obviňoval Žitného z umýs. vraždy, to troška dramatizuješ, faktom však je, že Žitný je arogantný chrapúň a klamár, ktorý si nezaslúži nič iné, len prísny trest...
Ja som mesiac plakal, ked sme museli utratit psika, lebo sa trapil a nemali sme 20 000 sk na operacny zakrok, ktory potreboval. Keby som zabil dieta , pravdepodobne sa obesim a poskodenej rodine zanecham vsetko majetok.
Ale nie je kazdy z rovnakeho cesta. Clovek opojeny uspechom , peniazmi a pomocou ..... vies..... to zdegenerovalo charakter uz vela ""krestanom""
Zitny to asi berie, ze by si nezasluzil nechat si pokaslat zivot pre jednu ""chybu"". Faktom ale ostava, ze akykolvek trest by bol mensi ako to, co spravil tomu malemu chlapcovi. Cistou nezodpovednostou , lebo ako sofer viem, ze pokial sa dodrzuje povolena rychlost, 80 percentam nehod IDE zabranit.
ani by som ho trestne nestíhal. to dieťa je predsa úplne zbytočný občan, ktorý zatiaľ neprináša žiadne hodnoty.
presnejšie, dal by som si vypracovať nejaký posudok predpokladov toho mrtveho a ak by sa ukázalo ako pravdepodobné, že bude prinášať nejaké trvalé hodnoty spoločnosti, tak potom by som toho 2.5 roka dal.
@jaro1991 určite to nebolo úmyslené, ale keď niekto ide popod Strečno rýchlosťou vyše 100 km/h v protismere musí počítať s tým, že môže niekoho zraziť alebo spôsobiť haváriu. Predsa nie je normálne aby sa na tak vysoko nehodovom úseku vozil ako na Veľkej cene...
Keby ste takto riešili každé neúmyselné zabitie ktoré ostáva nepotrestané alebo len s mizerným trestom, nielen tie, kedy je toho plný bulvár, lebo hlavným aktérom bola "celebrita"
A kto z vás môže s istotou povedať, čo Žitný teraz prežíva, ako sa cíti? Koľkokrát si myslíme, aký šťastný je ten a ten človek a pritom realita môže byť úplne iná...
Nechcem teraz Žitného obhajovať, možno naozaj išiel prirýchlo, nedával pozor alebo niečo podobné a zaslúži si viac rokov, ale to čo tu momentálne robíte by som nazvala čistým OHOVÁRANÍM
@mezomus - aha, tak potom nič... to nestojí ani za komentár...
@galinka - aké ohováranie? komentujú sa tu fakty, ktoré prezentujú média (a teraz nemyslím NČ resp. bulvár ako taký). Stačí si nájsť na nete záznam z pojednávania... Čo cíti, je jedna vec - čo urobil a robí, druhá.
Žitného slová: „Písali, že som rodinu Žilavých nekontaktoval, ale ja som to skúšal trikrát! Poslal som pána farára s mojím osobným listom a aj som telefonoval. Tak čo mám robiť? Niekedy mám chuť ísť tam osobne, nech mi rozbijú hubu a nech to mám za sebou."
A k veci. Jeho trest je podla mna v sulade s Trestnym zakonom 300/2005 Z.z. § 149 odsek 2. pismeno b).
(1) Kto inému z nedbanlivosti spôsobí smrť, potrestá sa odňatím slobody až na tri roky.
(2) Odňatím slobody na ***dva roky*** až päť rokov sa páchateľ potrestá, ak spácha čin uvedený v odseku 1
b) na chránenej osobe.
Nema vyznam sa tu pohorsovat.. A hlavne nechapem, ze ked sa zakony nedodrziavaju je zle, a ked sa dodrziavaju (vymera trestu pre Zitneho), tak je tiez zle. Neobhajujem Zitneho, ale dvojity meter o ktorom tu niektori rozpravate uplatnujete vy a nie zakon. Keby islo o nejakeho Fera zo Strhanych Zavitov, tak by ste sa tym zaoberali maximalne par dni a potom by ste si na to uz ani nespomenuli.
@mezomus Žlč mi dvihlo. Som zvedavá, či a čo budeš spoločnosti prinášať ty. Také posudky by mohli robiť každému z nás a tí, ktorí by sa podľa posudku zdali bezperspektívni, pokojne by ich mohli zabiť. Lebo podľa mňa si napísal niečo podobné.
"ani by som ho trestne nestíhal. to dieťa je predsa úplne zbytočný občan, ktorý zatiaľ neprináša žiadne hodnoty. "
ja zasnem co vsetko dokazu ludia napisat...hyenizmus nepozna hranic...
@mezomus som velmi zvedava ako by si sa citil ty, keby niekto toto povedal ot vojom bratovi, sestre, dietatu... (dufam, ze sa ti to nikdy nestane..ale skus sa vzit do tej predstavy)... zasnem a jednoducho neverim, ze toto myslis vazne...
podla man je 2,5 roka tiez tak akurat.....robite z neho niekolkonasobneho vraha...nechcem to nejako zlahcovat, ale stavaju sa take chyby...Taktiez, hoci by dostal 20rokov, nic to nezmeni....a verte, on to uz v tej chvili lutoval a bude to mat v hlave cely zivot, ked je to clovek
Vy si to proste len vychutnávate, že mu môžte ísť po krku... Keď sa to stane vám, som zvedavý ako budete potom kňučať v kúte. Nikto z nás nevie vôbec nič o tom, čo a ako sa tam stalo... Ja ho nechcem obhajovať, ak to bolo naozaj tak ako to bolo verejnosti predložené, tak je to idiot, to najmenej čo mohol urobiť, aspoň povedať sorry, urobil som kravinu a ísť si odsedieť tie žalostné 2 roky... Je to sráč, nie chlap.
@salora Ako keby bulvár vždy prezentoval len pravdivé fakty, nedomýšľal si polovicu vecí a nevytrhával veci z kontextu...
Prečo s rovnakou vervou neriešite to, že polovica vlády sa premáva po slovenských (ne)cestách v stave kompletne ožratom, spôsobujú nehody, zrážajú ľudí a nedostanú ani toho 2,5 roka lebo majú imunitu?
A presne ako @tommyhot napísal: "Keby islo o nejakeho Fera zo Strhanych Zavitov, tak by ste sa tym zaoberali maximalne par dni a potom by ste si na to uz ani nespomenuli. " Alebo by ste sa o tom vôbec nedozvedeli...
@dad0 - presne tak, stávajú... a preto má byť človek adekvátne potrestaný, nech je to ktokoľvek a s prihliadnutím na všetky okolnosti, teda aj na to, že Žitný pri vypočúvaní klamal, že namiesto chrbtovej kosti má riť na lane zavesenú, ospravedlnil sa rodine až po takmer dvoch rokoch a pod. Škoda, že u nás nie je porotný systém... Bol mu doručený trestný rozkaz, lebo vraj je to rýchlejšie a bez prieťahov... čo robila polícia a súdnictvo 2 roky??
Keď zrazilo auto môjho brata, dozvedel som sa to od jeho priateľky, policajti nepovažovali za povinnosť ani prísť to ohlásiť domov rodine. Bol mesiac v kóme, dva dni po nehode prišiel ten, čo ho zrazil, ku mne domov a veľmi sa ospravedlňoval. Nevedel som, ako reagovať. Potom chodil aj za bratom na ARO a JIS-ku a keď sa brat prebral, pýtal som sa ho, či sa chce s ním stretnúť. Povedal, že áno a keď sa stretli, rozplakal sa môj brat. Prečo? Bolo mu ľúto toho vodiča, ktorý ho zrazil, myslel si, že má veľké výčitky svedomia a že ho to bude trápiť celý život. Ani nie za 10 mesiacov bolo súdne pojednávanie, kde nakoniec ten šofér prehlásil, že sa cíti len čiastočne vinný, nakoniec, na radu právnika, že nevinný. Po pojednávaní sa stratil ako smrad a od vtedy sme ho nevideli.
Pojednávaniu predchádzal jeho vlastný návrh na mimosúdne vyrovnanie, kde som zahrnul jedine zdokladované náklady na liečbu a ušlú mzdu. Keď bol brat v kóme, sľuboval, že peniaze nebudú problém, keď sa prebral, nosil mu ovocie a actimel, keď brata pustili domov, už sa ani neukázal. Len sms-kou oznámil, že suma je privysoká. Tak sme to nechali na súd. Ten ho odsúdil na 2 roky podmienečne, stratu vod. oprávnenia na 1 rok a zaplatil napokon 3x viac, ako som požadoval ja pri mimosúdnom vyrovnaní.
Takže si nerobím ilúzie ani o Žitného zmýšľaní a pocitoch vzhľadom k tomu, ako sa správa. Urobil čo urobil, rešpektujem zákony, aj keď s nimi neraz nesúhlasím a horná sadzba pri jeho paragrafe je 3 roky, preto si myslím, že 2,5 roka je málo, keď zohľadním všetky okolnosti. Vlastnou nezodpovednosťou a aroganciou zabil nevinné dieťa a dostane sa do "pionierskeho tábora" napr. do Vlachov s minimálnou ostrahou, kde môže mať návštevy, vychádzky a výlety domov každý víkend a možno po roku ho prepustia za vzorné správanie? Nie je to nič iné, než výsmech justície, neúcta k pozostalým a prejav jeho charakteru.
@galinka - a? Ty nejako riešiš to, o čom píšeš a čo kritizuješ? Áno, presne, ako píše @tommyhot - keď sa to nerieši, všetci nadávajú, keď konečne niekomu klepnú po prstoch, tiež nadávate.... Ja som jasne napísal, že by mal za takéto niečo pykať bez rozdielu každý a pred pár dňami, tu, v inej diskusii, som sa tiež pozastavoval nad tým, prečo neodsúdili Labudu, Skrúcaného aj Žitného a pod.
Teraz Žitného odsúdili a tiež remcáte... Ešte raz opakujem: stačí si prečítať záznam z pojednávania a súdny človek si obraz utvorí aj bez bulváru...
Tak to teda fakt škoda, že u nás nie je justícia založená na pár náhodných sedlákoch z národa, ktorého 40% volí Fica, (ospravedlňujem sa za takúto nekorektnosť) čím dokazuje svoj triezvy rozum, ktorý je potrebný na spravodlivé rozhodnutia
A brutálna škoda, že u nás nefunguje systém psychologicky zdatných právnikov, ktorí porotu trocha citovo povydierajú a hneď je verdikt o niečo krajší pre zloducha, ktorý na takého právnika má
Súdnictvo u nás nie je bohviečo a potrebuje zmeny, ale ja som len rád, že tu nemáme tú Americkú frašku, kde nejde ani tak o podstatu faktov, ale o citové vnímanie, ktorú keď vidím vo filmoch, chce sa mi grcať ...
@salora ja ta len poopravim. Horna sadza pri jeho paragrafe je 5 rokov (kedze usmrtil dieta - chranenu osobu). Vycuc z trestneho zakona som dal v predchadzajucom komente.
@gothicpoethic povedzme, že to by bola celkom dokonalá spoločnosť
@tunidlo ok, investícia, ale čo je perspektívnejšie? 5 ročné dieťa, alebo človek, ktorému sa vezme sloboda na dva a pol roka a pojebe celý život, za ktorý mohol pri jeho prijmoch(ok, strielam odboku) odvadzat na odvodoch viac ako je slovenská priemerná mzda?
@idea asi normalne. keď niečo sám hlásam, tak to asi vážne a všeobecne myslím a nenechám sa nejakými pudmi a citmi ovplyvňovať
@tunidlo - aj US právny systém sa drží pravidiel, zákona a zákonných noriem... A môj názor je taký, že by sa malo zohľadňovať pri výmere trestu všetko... inak frázy ako "poľahčujúca" alebo "priťažujúca" okolnosť nie sú ničím iným, než prázdnymi slovami... A to u nás bohužiaľ sú...
@tommyhot - sprry, máš pravdu, opomenul som tú chránenú osobu, tam je sadzba vyššia...
a ieje to jedo? Key to ol ktokolvek, eriesilo y sa to tak, ako sa to riesi.. avyse, jeho viac ude trapit svedomie ako asa.. a je jedo, ci si v ase rok aleo 20 rokov..omg
@lola8 - nepokazila sa ti klávesnica? a neviem, čomu sa čuduješ.... Žitný je verejne známa persona, je teda pochopiteľné, že sa o tom píše... Na druhej strane - písalo sa o tom vtedy, keď sa to stalo, potom ticho a zasa až teraz, keď padol rozsudok, nevidím na tom nič extra...
nik z vás tu nepozná okolnosti a mudrujete... čo mu chcete dať trest ako za úkladnú vraždu ?? keď už nepoznáte tie okolnosti, tak si aspoň z diaľky pozrite trestný zákonník, než frknete takú somarinu ako 10, či nebodaj 20 ročné tresty...
@salora ao pokazila ejdu mi tie dva pismeka medzi v a m tak to skuste ejako precitat..
jj, ide o to, ze key ktokolvek iy uroil to iste, tak sa o tom ehovori, epise a mozo y eolo tak vela diskusii a temu ze dostal le 2,5 roka.... ale je to moderator, vereje zamy, tak sa to musi riesit..rozculuje ma to, je to hlupe..je milio espravodlivych rozsudkov a tie si iekto vsimol? ee, leo to iesu zame osoosti..
@lola8 s problémami, ale dá Súhlasím s tebou, bulvár osobne k životu nepotrebujem, NČ som si v živote nekúpil, napokon, tu, kde väčšinou žijem, ho ani neodstať Ale to nie je podstatné - informujú o tom aj iné, serióznejšie média a jednoducho to tak funguje - verejne známe osoby sú jednoducho na očiach a ľudí to zaujíma... Keď v pube zahlási ožran "cigáni do plynu", prejde to človek viac menej bez povšimnutia, pomyslí si niečo a hotovo... keby to povedal politik v TV, je to niečo celkom iné a je prirodzené, že sa o tom bude hovoriť, písať, diskutovať...
@salora politili to je zas ie.. ale oycajy moderator, ktory ma za ulohu le precitat text, ay sme riesili s kym spava? iektore veci..sesterica tej a tej spava s ratracom z druheho kolea toho a toho.. aha..uple mimo..
@lola8 - podstata je ale rovnaká - stále je to verejná osoba... okrem toho, to neboli len správy ale aj mnoho ďalších tel. vystúpení, akcie pre verejnosť, jeho tvár reprezentovala tv. spoločnosť - holt známa tvár oslovujúca masy. Bohužiaľ, na Slovensku neexistuje nič také ako politická či kultúrna slušnosť. Pamätám si jeden prípad, kedy bol moderátor luxemb. televízie obvinený z toho, že navštevuje verejné domy a užíva si s ázijskými sľapkami v Bruseli... Okamžite, ako padlo toto obvinenie, sám odišiel z televízie, napriek tomu, že to nebola pravda a napokon sa aj ukázalo, že to bol niekto iný, len jemu veľmi podobný... na Slovensku nič také neexistuje.
@salora vereja osoa su pre ma politici, policajti etc.. le preto, ze iekto chce yt rosiickou musi yt vsade prepieraa jej miulost, a cela jej rodia..to je chore.. ludia sa hrau druhemu v sukromi, prese, ic ako slusost eexistuje..
@lola8 - nepleť si verejnú osobu, resp. verejne známu s verejným činiteľom (policajti) Pre mňa ako konzumenta (a hudobníka) je napr. absolútne nepodstatné, že Elton John je homosexuál, pre mňa je podstatná jeho tvorba a fakt, že má hlas, ktorý ja považujem za perfektný, že jeho spev považujem za vynikajúci a že rovnako ako spevák je vynikajúci inštrumentalista... ostatné ma nezaujíma Mno ale čo na to povedať - štatistiky o predajnosti NČ hovoria sami za seba... Veru stalo... a o tom je tá ´kultúra´ - politická, spoločenská....
@mezomus to by museli aj dôchodcov po nástupe na dôchodok hneď pozabíja, lebo tak isto spoločnosti už neprinášaju žiadny úžitok a preba im dokonca platiť dôchodok! Tak si to napísal o tom malom decku.
Hodil by si sa do parlamentu navrhovať a tvoriť nové zákony - jebnute zákony.
@mm47 odseknúť pravu nohu a odrezať vtáka aby si už v živote nezatrt..., veď išiel od frajerky, hajzlik frajerský prij....
Síce viem o US súdnictve v praxi guľové, no keď vidím nejaký proces s kopou poľahčujúcich okolností typu "je to pracujúci americký občan, ktorý bol len zmätený a preto niekoho odkrágľoval", (hej, preháňam to) tak mám chuť vyvrátiť obsah žalúdka ...
Ale dobre, to sú subjektívne pocity, nejaký serióznejší názor je založený na tom, že kriminálnu činnosť má hodnotiť ten, kto je na to dostatočne vzdelaný a skúsený, neviem, prečo by sa mala citlivá justícia ako jediná vyňať spomedzi všetkých odborov, kde jednoducho rozhodujú kvalifikovaní ľudia a byť hodnotená náhodnými laikmi ...
(A toto síce nie je zrovna aktuálne, ale nejaké výberové konanie a dobré podmienky pre sudcov, kombinované s nejakým ich ohodnocovaním výkonov skôr dokáže zabezpečiť minimalizáciu korupcie a maximalizáciu bezpečnosti (ochranka etc.) justičných orgánov ako by to bolo v systéme s porotou ... Momentálne to tak asi nevyzerá, ale podľa mňa je toto perspektívnejší prístup)
Toto má znamenať slušnosť? (ten príklad s luxemburským moderátorom)
Že na základe nejakej nepravdy, prípade nedôležitej skutočnosti (návšteva verejných domov predsa nijak neovplyvňuje prácu moderátora a je čisto vecou jeho osobnej slobody) človek, ktorý možno svoju prácu vykonával lepšie ako ktokoľvek iný, proste odíde?
@tunidlo - ide totiž o to, že sám moderátor uznal resp. usúdil, že by nebolo vhodné, aby v tieni takýchto podozrení zotrval na poste, z ktorého oslovoval širokú verejnosť. Podotýkam - nik na neho nevyvíjal tlak, aby odišiel z tv. obrazovky - sám sa tak rozhodol a napriek tomu, že sa mohol vrátiť, nevrátil sa. Pri všetkých tých kauzách-nekauzách u nás je to možno pre niekoho nepochopiteľné, ale jednoducho to tak funguje. Rovnako ako napr. pri zlyhaní svojho rezortu jeho šéf rezignuje - u nás to zvykom nie je.
@tunidlo - osobne ani ja si nerobím extra ilúzie o amer. právnom systéme, ale jednak sa pokiaľ ide o prostredie, nedá porovnávať s našim, druhak na porotnom systéme možno niečo je. Ten náš, vychádzajúc z tradícii sa de facto striktne drží litery zákona a paragrafov, ľudská stránka je irelevantná, naopak istou výhodou porotného systému môže byť skutočnosť, že sa porotca možno vie lepšie vcítiť do situácie poškodeného. Dokáže si sám seba predstaviť na jeho mieste, ako keď o veci rozhoduje profesionálny sudca, v našom prípade samosudca alebo senát. Samozrejme popri tom sa aj porota musí držať ústavy a zákonov. Návrhy na zavedenie porotného systému boli aj u nás, otázne je, nakoľko by sa ujal a nakoľko by bol aplikovateľný v našom súčasnom právnom prostredí. V USA má súdnictvo 2 zákl. úrovne - federálnu a potom súdy v jednotlivých štátoch, ktoré majú vlastné ústavné úpravy.
@tunidlo - predovšetkým verejnosti, ktorá nie je nadšená myšlienkou, že by jej deti mal oslovovať niekto, kto si užíva so štetkami a vláči sa po bordeloch... netreba rozoberať úlohu idolov a vzorov u detí a mládeže... Nerád prirovnávam čokoľvek k čomukoľvek - ale je to podobné, ako napr. homosex. aféra kňaza, biskupa, kardinála -určite vieš, čo mám na mysli...
@salora ak by sme tu mali americky sudny system, tak by Zitny dostal za usmrtenie dietata mozno aj zo 20 rokov. Tam staci, ze da otec decku vychovnu po hube a uz je ohen na streche. Sice mam informacie len z druhej ruky, ale podla toho co viem v principe plati to, co sa deje v US serialoch a filmoch
@tommyhot - faktom je, že realita sa od filmu a seriálov až tak nelíši... ale na tvrdenie, či by dostal zo 20 rokov, je potrebné poznať príslušný zákon a všetky okolnosti - tie by potrebovala poznať samozrejme porota. Čiže aj trestný čin, ktorý spáchal Žitný, má v amer. zákone svoju hranicu, takže ak je tá hranica napr. 20 rokov - áno, mohol by ich dostať. Ale určite by ich nedostal v prípade, že by tá hranica bola napr. 10 rokov a tých ďalších 10 by si pridali porotcovia v rámci súcitnosti s obeťou - tak to zasa nefunguje...
@salora nepoznam americky trestny zakon a neviem ci su tam nejake horne sadzby, tym mojim komentarom som chcel povedat len tolko, ze deti (a zeny) su v amerike niekedy mozno aj prehnane chranene a Zitny by tam neobisiel tak dobre ako obisiel tu.
@tommyhot - na túto tému existuje jedna dobrá kniha: "Mak proti Gatsbymu".
Pokiaľ ide o Žitného, mohlo by sa ale celkom vážne stať aj to, že by odišiel bez trestu... Náš súdny a právny systém totiž vychádza z rakúskeho systému, kedy právo vychádza ´zhora´ - teda legislatívne. Americký právny systém vychádza ´zdola´, teda v konečnom dôsledku viac reflektuje a akceptuje spravodlivé predstavy bežných ľudí než právo vychádzajúce z legislatívy. To môže byť výhodou i nevýhodou...
@tunidlo - v podstate máš pravdu, ale na druhej strane možno záľubu v děvkách považovať za previnenie voči záväzku k tomu podľa mnohých najposvätnejšiemu - rodine a manželskému zväzku... + previnenie voči morálke atď. atď... Ja už som na vzory a ideály príliš starý ale v tomto konkr. prípade - klobúk dole pred tým moderátorom, ktorý sám usúdil, že by vzhľadom na jeho postavenie a popularitu nebolo vhodné zbytočne provokovať verejnosť... pretože rovnako ako tu, aj tam je verejnosť náchylná veriť takýmto obvineniam a správam...
@78@tunidlo - to je vec názoru a to by bolo na dlhú diskuziu... možno mal, možno nemal... v každom prípade si myslím, že by bolo dobré zohľadňovať u obvineného resp. obžalovaného aj iné okolnosti, než len tie, ktoré sa týkajú samotného tr. činu resp. jeho podstaty...
@tunidlo vôla trestať... trestať, resp. trestať formou odňatia slobody je kokotizmus(väčšinou). treba skôr hladať príčinu toho, prečo sa ľudia dopúšťajú nejakých trestných činov. napríklad už len to, že máme maximálku na dialnici 130 a sú v predaji autá, ktoré vytiahnu 2x toľko(prakticky každé druhé). teda, ide o ten princíp... napríklad kamarát nespravil STK, lebo mal obuté gumy s rýchlostným maximom 200 a v techničáku má maximálku 250, pričom ju legálne nemôže, mimo nemeckých autobahn, dosiahnuť.
rovnako drogová trestná činnosť. prečo ju ľudia páchajú? vidina zárobku. keby bolo všetko legal a stoff by sa dal v trafike kúpiť, tak sa asi nikto nesnaží na tom nejako zarobiť. v mojej utopistickej krajine by boli drogy legal, akurát by sa povedzme drogovo závislým odoprela zdravotná starostlivosť na choroby spojené s užívaním drog a viedla by sa nejaká evidencia pre zamestnávateľov a podobne.
a hovorí niekto, že by boli potom všetci feťáci? OSVETA! nie represia. počet závislých by sa imho nejako razantne nezvýšil, akurát by sme nemali plné väznice a neplatili by sme narkomanom liečenia a invalidné dôchodky, keď sú už úplne vypálený.
Aj v mojej utopistickej krajine by mohli byť drogy legálne, lenže v takýchto utopistických krajinách sa nemusíš báť, že sa ti na ne vrhne 10% obyvateľstva, ktoré sa zrazu stane neproduktívnym (závisí od druhu drogy a stupňa závislosti)
Aj zákaz drog má nejaký svoj zmysel, aj keď je kŕčovitý ...
Samozrejme, že v myšlienkach je jedno, či sa človek rozhodne nezapnúť si v aute pás, pichať si heroín, búchať si do hlavy kladivom, je to jeho rozhodnutie ako každé iné ...
Len v praxi to potom pôsobí svoje škody ...
Hoci ktovie, či pri zákaze nie sú škody väčšie, keď si na miestach, kde je drogová činnosť naozaj rozvinutá svoje odnášajú aj svedkovia atd. ...
Keby si už inak mal svoj chladný utopistický štát, beznádejných narkomanov by si rovno mohol vyhosťovať, alebo kosiť, lebo inak by ti v tej krásnej krajine robili bordel
Inak, zaujímalo by ma, bola by v tvojom liberálnom štáte napríklad možnosť pre zamestnávateľov voľne si vyberať zamestnancov podľa farby pleti, či sexuálnej orientácie?
10% ťažko. hovorím, dobre mierená osveta. Ono, povedz mi, kto by si chcel šlahnúť nejaké piko, alebo stoff. väčšinou si ho ľudia prvý krát šlahnú pod vplyvom okamihu, resp. inej osoby, ktorá to navrhne.
a v mojom utopistickom štáte by rasy neboli, boli by sme všetci kakavkový od miešania rás a sexuálna orientácia... ťažko pvoedať, si ma zaskočil ale asi nie, predsalen u zamesnávateľa, ako právnickej osoby, platia trochu iné "slobodové normy" než u bežného občana.
@mezomus - podanie robí veľa pri tvojom príspevku @25 som si pomyslel - blb! Teraz, keď si to takto rozobral a osvetlil, ako si to vlastne v podstate myslel - logiku to má.... teda samozrejme nie to s tým deckom, ale tá osveta a prevencia namiesto trestania Lenže je to fakt utópia, v našej spoločnosti, v súčasnom stave a vzhľadom na rozmanitosť jedincov ľudskej rasy nerealizovateľná... A by sme teda ostali v realilte súčasnosti - ak je podľa teba trest pre Žitného zbytočným, tak ako riešiť to, čo urobil?
@salora sak ja tu svoje skryté ja v podstate prezentujem a moje skryté ja je riadne antiempatické, tvrdo if/else, 1/0 imho, logiku má aj to čo som o dieťati povedal, keď si to cez tú if/else, 1/0 rovinu zoberieš
každopádne... trest? hodne mastné odškodné rodine a hodne dlhý zákaz viesť čo i len bicykel. je to verejne známa osoba, ktorú už len samotný ľud potrestá až až a "svedomie" ho bude asi tiež jebať(neviem prečo, ale myslím, že aj mimo lavice obžalovaných).
@mezomus - hmm... bohužiaľ je fakt, že väzenie väčšinou vinníka nenapraví, väčšinu tých, ktorí ním prešli, priučí skôr nenávisti, vzdoru a zaujatosti voči okoliu, väzenie je výborným prostriedkom na čiastočnú a u mnohých aj na konečnú devastáciu ľudskej dôstojnosti, pre iných to je skvelý spôsob prezimovania... Pokiaľ ide o Žitného, spytovať svedomie môže aj za mrežami a asi účinnejšie, než pred nimi... navyše kto zaručí, že ani počas tých 5-tich rokov bez vodičáku nesadne za volant? Ako sám prehlásil - je milovník rýchlosti a vždy má všetko pod kontrolou... ako vidno, nemá. Tak aspoň na čas bude pod kontrolou on...
nebolo to umyselne ublizenie a tym ze bude sediet 2,5 roka v cele ,zivot chlapcovi nevrati ,
je to uplne primitivne nepochopitelne jebnute tupe atd..vaznice su tu nato aby v nich boli ludia nebezpecny pre spolocnost izolovani
preco nesedel Skucany a Labuda? Lebo do nich media tak nesparali, Zitneho asi museli mat v markyze velmi radi..
Slovensky narod vy ste pekne SVINE a vzdy sme taky boli, priat kazdemu to len to najhorsie, jebnuta mentalita ,CHOROBA! sa uz konecne zobucte a starajte sa radsej o SVOJE chyby
@revolucion - ešte som zabudol na to dieťa - v tom akosi logiku nevidím Akým spôsobom, podľa čoho, podľa akých kritérii by si chcel dať vypracovať ten posudok predpokladov? Také kritéria ešte nik nevymyslel a nevymyslí... čo keby niekto "vypracoval posudok", že z dieťaťa bude pravdepodobne v budúcnosti vynikajúci vedec v obore jadrovej medicíny, príp. nositeľ Nobelovej ceny a o 5 rokov ho zrazí ďalší taký arogantný Žitný?
@haluzar nechapem logike znamy a bohaty, "Skrucany nesedel, lebo je znamy a bohaty Labuda nesedel, lebo je znamy a bohaty" a Zitny sedi lebo je znamy a bohaty tiez ci jako to???? a 7 rokov za zabitie nedostanes ked horna hranica je 5 rokov, on sedi za zabitie, nie za vrazdu.. zaver tvojej tupej prednasky ma uplne dostal ..tesilo ma papa, nech sa ti dobre spi
@salora to dieta uz je mrtve, zivot sa mu nevrati, ked das zitneho do vazenia , tak teraz uz z neho mozno bude nositel nobelovej ceny???, Vies co je jeden tyzden v cele? to je dlha doba ako pol roka na slobode. A vies cim budes ked viddes z vazenia? Bezdomovec, strateni pripad, uplne na nule...Myslis ze Zitnemu je do smiechu z toho ze zabil dieta? Toto co tu ludia pisete to je myslenie jak zo stredoveku prisaham
@haluzar hej ved dobre, nemusime rozoberat tvoj spanok neviem ako je mozne ze poznas cloveka ktory sedel 7, opytaj sa jeho preco, ako to mam ja do pici vediet
@hluzar - ak niekto sedel 7 rokov, musel mať evidentne iný paragraf, než Žitný. Alebo sa pokúsil počas výkonu napr. o útek a dostal dupľu Ako sme sa včera bavili tusím s @tunidlo -om, horná hranica je 3 roky a 5 v prípade chránenej osoby - teda v prípade paragrafu, ktorý dostal Žitný.
@haluzar aha, takze ten mal toho viacej na krku pravda...
hej inac s tebou je sranda, ale ty zato nemozes ale to je v pohode, ja sa dobre bavim taka naladova dusicka..
si cisty prokurator a o tom Zitnom si musel vela tlacit do hlavy ,asi mas doma cely jeho spis... a si taky dobry ze mi ho vysvetlis na Birdzi, tak to vdaka no
Ale nic to nemeni na fakte ze, zastavat si cloveka, ktory porusil pravidla cestnej prmavky (co sotva nespravil umyselne) a zabil pri tom dieta. Cloveka, ktory sa chvali tym ako opakovane porusuje pravidla cestnej prmavky a aky je ,,frajer"" nema obdoby.
Dufam, ze bude sediet a ked nie budem velice sklamany.
Rovnako by som to prial aj Skrucanemu. Okolnosti Labudovej nehody nepoznam.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
110 komentov
podla mna je 2,5 roka malo od 5 vyssie by bolo akurat.
veď to už je stará kauza, nie?
Bohužiaľ, u nás asi nereálne...
Skor nechapem tu stupiditu sudov , ked to bolo horuce a boli toho plne noviny, vtedy snad milion ludi dosvedcilo, ako sa Zitny svojimi blaznivymi jazdami chvalil ! Ako sa vyzival v tom, ze zmakne celu trasu za 15 minut a aky je frajer !
Ako po tomto este moze niekto zbastit tak stupidny argument, ze bolieva ma chrbtica ?
A tak neviem ako je to s anatomiou inych ludi, ale mna chrbitca neboli, ked sedim
-dokonalé vystihnutie. Nech dostane hocikoľko, ľudský trest je pre "Božím" (alebo si to nazvite hocijakým iným trestom /ani ja na Boha neverím/) ničím.
@jaro1991 - nemyslím, že by tu niekto obviňoval Žitného z umýs. vraždy, to troška dramatizuješ, faktom však je, že Žitný je arogantný chrapúň a klamár, ktorý si nezaslúži nič iné, len prísny trest...
Ja som mesiac plakal, ked sme museli utratit psika, lebo sa trapil a nemali sme 20 000 sk na operacny zakrok, ktory potreboval. Keby som zabil dieta , pravdepodobne sa obesim a poskodenej rodine zanecham vsetko majetok.
Ale nie je kazdy z rovnakeho cesta. Clovek opojeny uspechom , peniazmi a pomocou ..... vies..... to zdegenerovalo charakter uz vela ""krestanom""
A pred krizovatkami sa predsa spomaluje preboha !
presnejšie, dal by som si vypracovať nejaký posudok predpokladov toho mrtveho a ak by sa ukázalo ako pravdepodobné, že bude prinášať nejaké trvalé hodnoty spoločnosti, tak potom by som toho 2.5 roka dal.
ale prve co ma napadlo ze 10
A kto z vás môže s istotou povedať, čo Žitný teraz prežíva, ako sa cíti? Koľkokrát si myslíme, aký šťastný je ten a ten človek a pritom realita môže byť úplne iná...
Nechcem teraz Žitného obhajovať, možno naozaj išiel prirýchlo, nedával pozor alebo niečo podobné a zaslúži si viac rokov, ale to čo tu momentálne robíte by som nazvala čistým OHOVÁRANÍM
@galinka - aké ohováranie? komentujú sa tu fakty, ktoré prezentujú média (a teraz nemyslím NČ resp. bulvár ako taký). Stačí si nájsť na nete záznam z pojednávania... Čo cíti, je jedna vec - čo urobil a robí, druhá.
Žitného slová: „Písali, že som rodinu Žilavých nekontaktoval, ale ja som to skúšal trikrát! Poslal som pána farára s mojím osobným listom a aj som telefonoval. Tak čo mám robiť? Niekedy mám chuť ísť tam osobne, nech mi rozbijú hubu a nech to mám za sebou."
A k veci. Jeho trest je podla mna v sulade s Trestnym zakonom 300/2005 Z.z. § 149 odsek 2. pismeno b).
(1) Kto inému z nedbanlivosti spôsobí smrť, potrestá sa odňatím slobody až na tri roky.
(2) Odňatím slobody na ***dva roky*** až päť rokov sa páchateľ potrestá, ak spácha čin uvedený v odseku 1
b) na chránenej osobe.
Nema vyznam sa tu pohorsovat.. A hlavne nechapem, ze ked sa zakony nedodrziavaju je zle, a ked sa dodrziavaju (vymera trestu pre Zitneho), tak je tiez zle. Neobhajujem Zitneho, ale dvojity meter o ktorom tu niektori rozpravate uplatnujete vy a nie zakon. Keby islo o nejakeho Fera zo Strhanych Zavitov, tak by ste sa tym zaoberali maximalne par dni a potom by ste si na to uz ani nespomenuli.
20? ... A viacnásobný vrah dostane koľko, 300?
Ach bože, mali ho asi obesiť za rebro na hák ...
Podľa mňa je dva a pol roka akurát, nabudúce si ako on, tak aj ostatní, čo by si možno mysleli, že sú nedotknuteľní, rozmyslia, ako budú jazdiť ...
Už chýba len niečo, čo by donútilo rozmyslieť si to aj u politikov ...
ja zasnem co vsetko dokazu ludia napisat...hyenizmus nepozna hranic...
@mezomus som velmi zvedava ako by si sa citil ty, keby niekto toto povedal ot vojom bratovi, sestre, dietatu... (dufam, ze sa ti to nikdy nestane..ale skus sa vzit do tej predstavy)... zasnem a jednoducho neverim, ze toto myslis vazne...
Dieťa hodnoty možno nedáva, ale akosi zabúdaš na to, že prijíma, aby mohlo v budúcnosti dávať ...
Pri takomto chladnom pohľade je to minimálne investícia
Prečo s rovnakou vervou neriešite to, že polovica vlády sa premáva po slovenských (ne)cestách v stave kompletne ožratom, spôsobujú nehody, zrážajú ľudí a nedostanú ani toho 2,5 roka lebo majú imunitu?
A presne ako @tommyhot napísal: "Keby islo o nejakeho Fera zo Strhanych Zavitov, tak by ste sa tym zaoberali maximalne par dni a potom by ste si na to uz ani nespomenuli. " Alebo by ste sa o tom vôbec nedozvedeli...
Keď zrazilo auto môjho brata, dozvedel som sa to od jeho priateľky, policajti nepovažovali za povinnosť ani prísť to ohlásiť domov rodine. Bol mesiac v kóme, dva dni po nehode prišiel ten, čo ho zrazil, ku mne domov a veľmi sa ospravedlňoval. Nevedel som, ako reagovať. Potom chodil aj za bratom na ARO a JIS-ku a keď sa brat prebral, pýtal som sa ho, či sa chce s ním stretnúť. Povedal, že áno a keď sa stretli, rozplakal sa môj brat. Prečo? Bolo mu ľúto toho vodiča, ktorý ho zrazil, myslel si, že má veľké výčitky svedomia a že ho to bude trápiť celý život. Ani nie za 10 mesiacov bolo súdne pojednávanie, kde nakoniec ten šofér prehlásil, že sa cíti len čiastočne vinný, nakoniec, na radu právnika, že nevinný. Po pojednávaní sa stratil ako smrad a od vtedy sme ho nevideli.
Pojednávaniu predchádzal jeho vlastný návrh na mimosúdne vyrovnanie, kde som zahrnul jedine zdokladované náklady na liečbu a ušlú mzdu. Keď bol brat v kóme, sľuboval, že peniaze nebudú problém, keď sa prebral, nosil mu ovocie a actimel, keď brata pustili domov, už sa ani neukázal. Len sms-kou oznámil, že suma je privysoká. Tak sme to nechali na súd. Ten ho odsúdil na 2 roky podmienečne, stratu vod. oprávnenia na 1 rok a zaplatil napokon 3x viac, ako som požadoval ja pri mimosúdnom vyrovnaní.
Takže si nerobím ilúzie ani o Žitného zmýšľaní a pocitoch vzhľadom k tomu, ako sa správa. Urobil čo urobil, rešpektujem zákony, aj keď s nimi neraz nesúhlasím a horná sadzba pri jeho paragrafe je 3 roky, preto si myslím, že 2,5 roka je málo, keď zohľadním všetky okolnosti. Vlastnou nezodpovednosťou a aroganciou zabil nevinné dieťa a dostane sa do "pionierskeho tábora" napr. do Vlachov s minimálnou ostrahou, kde môže mať návštevy, vychádzky a výlety domov každý víkend a možno po roku ho prepustia za vzorné správanie? Nie je to nič iné, než výsmech justície, neúcta k pozostalým a prejav jeho charakteru.
Teraz Žitného odsúdili a tiež remcáte... Ešte raz opakujem: stačí si prečítať záznam z pojednávania a súdny človek si obraz utvorí aj bez bulváru...
Tak to teda fakt škoda, že u nás nie je justícia založená na pár náhodných sedlákoch z národa, ktorého 40% volí Fica, (ospravedlňujem sa za takúto nekorektnosť) čím dokazuje svoj triezvy rozum, ktorý je potrebný na spravodlivé rozhodnutia
A brutálna škoda, že u nás nefunguje systém psychologicky zdatných právnikov, ktorí porotu trocha citovo povydierajú a hneď je verdikt o niečo krajší pre zloducha, ktorý na takého právnika má
Súdnictvo u nás nie je bohviečo a potrebuje zmeny, ale ja som len rád, že tu nemáme tú Americkú frašku, kde nejde ani tak o podstatu faktov, ale o citové vnímanie, ktorú keď vidím vo filmoch, chce sa mi grcať ...
@tunidlo ok, investícia, ale čo je perspektívnejšie? 5 ročné dieťa, alebo človek, ktorému sa vezme sloboda na dva a pol roka a pojebe celý život, za ktorý mohol pri jeho prijmoch(ok, strielam odboku) odvadzat na odvodoch viac ako je slovenská priemerná mzda?
@idea asi normalne. keď niečo sám hlásam, tak to asi vážne a všeobecne myslím a nenechám sa nejakými pudmi a citmi ovplyvňovať
@tommyhot - sprry, máš pravdu, opomenul som tú chránenú osobu, tam je sadzba vyššia...
jj, ide o to, ze key ktokolvek iy uroil to iste, tak sa o tom ehovori, epise a mozo y eolo tak vela diskusii a temu ze dostal le 2,5 roka.... ale je to moderator, vereje zamy, tak sa to musi riesit..rozculuje ma to, je to hlupe..je milio espravodlivych rozsudkov a tie si iekto vsimol? ee, leo to iesu zame osoosti..
a aj tak ikdy epochopim cely pricip ulvaru..
aa prepac, dufam, ze sa to ejako da precitat..
a to sa fakt stalo? omg..
a mas asotulutu pravdu s Eltoom..peky priklad
ový čas su totale, s prepaceim, sracky, ktore sa edaju citat..oi y mali pisat teleovely..a everim ai slovu, a ai ma to ezaujima
ieze y radsej pisali o iecom, co evieme, a potreujeme.. ach, skoda reci
Má to pointu, ale ja tam skôr vidím chybu v systéme trestov ako vo vôli trestať ...
Trest si proste zaslúži ...
No, že sú väznice blbé riešenie, s tým súhlasím (ak si to aj sám chcel povedať)
Hodil by si sa do parlamentu navrhovať a tvoriť nové zákony - jebnute zákony.
@mm47 odseknúť pravu nohu a odrezať vtáka aby si už v živote nezatrt..., veď išiel od frajerky, hajzlik frajerský prij....
Ale samozrejme ...
No o tých okolnostiach som hovoril, napríklad ...
Síce viem o US súdnictve v praxi guľové, no keď vidím nejaký proces s kopou poľahčujúcich okolností typu "je to pracujúci americký občan, ktorý bol len zmätený a preto niekoho odkrágľoval", (hej, preháňam to) tak mám chuť vyvrátiť obsah žalúdka ...
Ale dobre, to sú subjektívne pocity, nejaký serióznejší názor je založený na tom, že kriminálnu činnosť má hodnotiť ten, kto je na to dostatočne vzdelaný a skúsený, neviem, prečo by sa mala citlivá justícia ako jediná vyňať spomedzi všetkých odborov, kde jednoducho rozhodujú kvalifikovaní ľudia a byť hodnotená náhodnými laikmi ...
(A toto síce nie je zrovna aktuálne, ale nejaké výberové konanie a dobré podmienky pre sudcov, kombinované s nejakým ich ohodnocovaním výkonov skôr dokáže zabezpečiť minimalizáciu korupcie a maximalizáciu bezpečnosti (ochranka etc.) justičných orgánov ako by to bolo v systéme s porotou ... Momentálne to tak asi nevyzerá, ale podľa mňa je toto perspektívnejší prístup)
Toto má znamenať slušnosť? (ten príklad s luxemburským moderátorom)
Že na základe nejakej nepravdy, prípade nedôležitej skutočnosti (návšteva verejných domov predsa nijak neovplyvňuje prácu moderátora a je čisto vecou jeho osobnej slobody) človek, ktorý možno svoju prácu vykonával lepšie ako ktokoľvek iný, proste odíde?
Načo je komu takáto slušnosť?
Ale moja otázka tam stále zostáva ...
Komu je načo takáto slušnosť? ...
Pokiaľ ide o Žitného, mohlo by sa ale celkom vážne stať aj to, že by odišiel bez trestu... Náš súdny a právny systém totiž vychádza z rakúskeho systému, kedy právo vychádza ´zhora´ - teda legislatívne. Americký právny systém vychádza ´zdola´, teda v konečnom dôsledku viac reflektuje a akceptuje spravodlivé predstavy bežných ľudí než právo vychádzajúce z legislatívy. To môže byť výhodou i nevýhodou...
Veď to, že človek, ktorý súdi, by sa do poškodeného vciťovať nemal ...
Človek, ktorý rozhoduje, má byť triezvy a emocionálne menej zainteresovaný, to by bolo, ak by mali súdiť nejakí otroci citov ...
Ak ide o homosexuálnu aféru kňaza, ten sa previnil voči svojmu povolaniu, respektíve voči záväzku k nemu ... (aj keď mne by to bolo ukradnuté)
Moderátor sa ale ničím nepreviňuje ...
Hm a tuším osobne rezignujem na takúto predstavu idolov a vzorov, vzniká z toho nesloboda a neskutočné pokrytectvo
Tak, nevedel som, že šlo o ženatého muža, bral som to tak, že muž v žiadnom takom zväzku nebol ...
A morálka je abstraktná vec ...
Zmysel morálky je podľa mňa v tom, aby si ľudia navzájom svojím konaním neubližovali, ale naopak ...
Avšak akási morálka zachádza často priďaleko za hranice tohto účelu a človeka obmedzuje nie pre dobro, ale len pre zvyk ...
Taký človek sa predsa vôbec nemusí pozerať na to, či je jeho konanie v súlade so zaužívanou morálkou, ak sa tým nikomu do ničoho nekafre ...
Ale dobre, teraz zasa zachádzam priďaleko ja, s týmto spoločenským a morálnym nihilizmom, v praxi to tak nefunguje
rovnako drogová trestná činnosť. prečo ju ľudia páchajú? vidina zárobku. keby bolo všetko legal a stoff by sa dal v trafike kúpiť, tak sa asi nikto nesnaží na tom nejako zarobiť. v mojej utopistickej krajine by boli drogy legal, akurát by sa povedzme drogovo závislým odoprela zdravotná starostlivosť na choroby spojené s užívaním drog a viedla by sa nejaká evidencia pre zamestnávateľov a podobne.
a hovorí niekto, že by boli potom všetci feťáci? OSVETA! nie represia. počet závislých by sa imho nejako razantne nezvýšil, akurát by sme nemali plné väznice a neplatili by sme narkomanom liečenia a invalidné dôchodky, keď sú už úplne vypálený.
Aj v mojej utopistickej krajine by mohli byť drogy legálne, lenže v takýchto utopistických krajinách sa nemusíš báť, že sa ti na ne vrhne 10% obyvateľstva, ktoré sa zrazu stane neproduktívnym (závisí od druhu drogy a stupňa závislosti)
Aj zákaz drog má nejaký svoj zmysel, aj keď je kŕčovitý ...
Samozrejme, že v myšlienkach je jedno, či sa človek rozhodne nezapnúť si v aute pás, pichať si heroín, búchať si do hlavy kladivom, je to jeho rozhodnutie ako každé iné ...
Len v praxi to potom pôsobí svoje škody ...
Hoci ktovie, či pri zákaze nie sú škody väčšie, keď si na miestach, kde je drogová činnosť naozaj rozvinutá svoje odnášajú aj svedkovia atd. ...
Keby si už inak mal svoj chladný utopistický štát, beznádejných narkomanov by si rovno mohol vyhosťovať, alebo kosiť, lebo inak by ti v tej krásnej krajine robili bordel
Inak, zaujímalo by ma, bola by v tvojom liberálnom štáte napríklad možnosť pre zamestnávateľov voľne si vyberať zamestnancov podľa farby pleti, či sexuálnej orientácie?
10% ťažko. hovorím, dobre mierená osveta. Ono, povedz mi, kto by si chcel šlahnúť nejaké piko, alebo stoff. väčšinou si ho ľudia prvý krát šlahnú pod vplyvom okamihu, resp. inej osoby, ktorá to navrhne.
a v mojom utopistickom štáte by rasy neboli, boli by sme všetci kakavkový od miešania rás a sexuálna orientácia... ťažko pvoedať, si ma zaskočil ale asi nie, predsalen u zamesnávateľa, ako právnickej osoby, platia trochu iné "slobodové normy" než u bežného občana.
každopádne... trest? hodne mastné odškodné rodine a hodne dlhý zákaz viesť čo i len bicykel. je to verejne známa osoba, ktorú už len samotný ľud potrestá až až a "svedomie" ho bude asi tiež jebať(neviem prečo, ale myslím, že aj mimo lavice obžalovaných).
Kedze si sa neobtazoval si precitat prispevky, ale reagujes hned na ten prvy, logicky z toho mozno vyvodit ze kokot si ty
nebolo to umyselne ublizenie a tym ze bude sediet 2,5 roka v cele ,zivot chlapcovi nevrati ,
je to uplne primitivne nepochopitelne jebnute tupe atd..vaznice su tu nato aby v nich boli ludia nebezpecny pre spolocnost izolovani
preco nesedel Skucany a Labuda? Lebo do nich media tak nesparali, Zitneho asi museli mat v markyze velmi radi..
Slovensky narod vy ste pekne SVINE a vzdy sme taky boli, priat kazdemu to len to najhorsie, jebnuta mentalita ,CHOROBA! sa uz konecne zobucte a starajte sa radsej o SVOJE chyby
Si znamy a bohaty ? Ak je odpoved nie, potom by si si posedel 7 rokov minimalne.
Zitny sa chvalil tym ako jazdi. Myslel si, ze je boh, ktory si moze vsetko dovolit a toto je vysledok.
Chcem zit v PRAVNOM state, kde zakony platia pre kazdeho rovnakym metrom a z ludi ako si ty je mi na grc.
Skrucany zabil starenku pod vplivom alkoholu za volantom. To nie je precin, to je zlocin. Ozraty nemas za volantom co robit.
Labuda neviem.
Ano Zitny dostal len 2,5 roka za to, ze vbehol do zakruty nepovolenou rychlostou a este sa aj odvolal, takze to este moze skoncit vseliako.
PRETOZE JE ZNAMY A BOHATY
Ak je horna hranica 5 rokov vysvetli mi ako je mozne, ze poznam cloveka, ktory si odsedel 7 ?
lebo svoj skutok neolutoval a nepriznal si vinu - to nespravil ani zitny
lebo klamal na sude - to robil aj Zitny
lebo porusil pravidla cestnej prmavky - aj Zitny
Tesilo ma debil. Dobru
hej inac s tebou je sranda, ale ty zato nemozes ale to je v pohode, ja sa dobre bavim taka naladova dusicka..
si cisty prokurator a o tom Zitnom si musel vela tlacit do hlavy ,asi mas doma cely jeho spis... a si taky dobry ze mi ho vysvetlis na Birdzi, tak to vdaka no
Ale nic to nemeni na fakte ze, zastavat si cloveka, ktory porusil pravidla cestnej prmavky (co sotva nespravil umyselne) a zabil pri tom dieta. Cloveka, ktory sa chvali tym ako opakovane porusuje pravidla cestnej prmavky a aky je ,,frajer"" nema obdoby.
Dufam, ze bude sediet a ked nie budem velice sklamany.
Rovnako by som to prial aj Skrucanemu. Okolnosti Labudovej nehody nepoznam.
ale bohuzial riadia tak sa bav dalej
Blogy mas fakt pekne