dobry den chcela by som vedieť ked ja som nezamestnana a poberam davku v hmotnej nudzi a môj syn si vybavil živnost či mi budu nejake peniaze strhnute dakujem.
tak toto by som sa radsej pytal niekde inde, uplne super je porada.sk a podobne portaly, je mozne ze vam ta davka v hmotnej nudzi bude odobrana koli tomu ze syn zacal zarabat ale to az po jeho prvom danovom priznani a dost mozne ze sa mu ho podari uhnat do nuly potazmo do minusu a v tom pripade by to dopad nemalo mat ale najidealnejsi riesenie by bolo keby si on zmenil aspon papierovo bydlisko
@aih26 ak tvoj syn pred zalozenim zivnosti spadal do kategorie spolocne posudzovanej osoby a dostavala si peniaze aj vdaka tomu, ze nemal prijem, tak ano, tvoj prispevok v hmotnej nudzi bude prehodnoteny.. Ak nespadal do kategorie spolocne posudzovanej osoby, tak sa pre teba nic nemeni..
Spolocne posudzovane osoby definuje zakon o pomoci v hmotnej nudzi c. 599/2003 § 4, ale v zasade je to student do 25 rokov bez prijmu, alebo s minimalnou mzdou, ktory zije s tebou v domacnosti... Ak s tebou nezije, tak sa nemas coho bat.. ak zije, tak to zavisi od toho ci a aky prijem vykazuje...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
6 komentov
k tvojej otázke: neviem
Spolocne posudzovane osoby definuje zakon o pomoci v hmotnej nudzi c. 599/2003 § 4, ale v zasade je to student do 25 rokov bez prijmu, alebo s minimalnou mzdou, ktory zije s tebou v domacnosti... Ak s tebou nezije, tak sa nemas coho bat.. ak zije, tak to zavisi od toho ci a aky prijem vykazuje...