To záleží podľa toho,aký si typ človeka, čo preferuješ. Pre niekoho je dedina super, niekto by sa tam zbláznil Ja osobne mám rád vidiecke prostredie,ale nechcel by som byť niekde na lazoch, ako sa hovorí, "pánubohu za chrbtom", lepšie je žiť na dedine niekde blízko mesta, ideálne tak 5 kilometrov, alebo na okraji mesta mať rodinný dom v peknej štvrti. Tam už síce nemáš vidiecku atmosféru, ale aspoň máš záhradu.
Nemyslím si, že život na dedine je lepší, lebo s najväčšou pravdepodobnosťou musíš do práce dochádzať, strácaš čas navyše ktorý si mohol venovať iným veciam.
Prisťahovať sa do menšej dediny tiež nie je bohvie aká sláva, stále bude daný človek " ten čo sa prisťahoval"
Ak niekto spomenie ako výhodu rodinný dom či záhradu ako bolo spomínané, to sa dá aj v mestskej štvrti a moc sa to od dediny neodlišuje. Takže určite život na dedine nie je lepší. Hlavne ak nechceš čuchať slepačie výkaly, počúvať kosačku hneď zrána alebo pílenie dreva.
Nie.
Chvílu som tam žil a je to otrasné.
Záleží od toho ako si to človek zariadi ale taký ten typický dedinský život isto nie.
Málo času, stále je potreba niečo robiť okolo domu. Nič neni blízko, aj keď potrebujete navštíviť jediný úrad tak musíte cestovať do mesta, kam chodia spoje každé 4 hodiny. Obchody (tie 2 čo tam sú) zatvorené o pol 4. Nikde nič. Kamoši v meste. Ak je nejaký koncert tak iba v meste. Časom to začne pôsobiť až depresívne, keď sa naokolo nič nedeje, žiadny ľudia iba nejaký 1 pajác na konci ulice. Nebezpečie, horšie služby, kým policii vyhladá dedinu navigácia zlodej bude na Belize.
Otras.
Nehovoriac o celkovej kvalite života - na dedine je 1 vyjazdená cesta, tam ani auto neprejde, všetko zajebané, smradľavé.
V krízovej situácii ako vojna by tiež nikoho nezaujímala Horná Dolná zatiaľ čo Bratislava by sa bránila.
Ja fakt neviem v akej luxusnej dedine to byvam ale co citam opisy tuto tak nic z toho nepopisuje to prostredie. Skor mam pocit ze take nieco bolo 50 rokov dozadu ale asi nie...
V mojej dedine nebucia kravy ani traktory mi nechodia popod okna DOKONCA mame aj teplu vodu a elektrinu. Dalsou vymozenostou su obchody a urady a skoly a lekari vsetkeho druhu a neviem co este aj s moznostou vyberu to vsetko pesi tak do 10 minut. Taktiez mame asfaltove cesty a dokonca k nam chodi aj pravidelna doprava
A teraz vsetci viete kde byvam taka sme vynimocna dedina
@malaya tak jasné že niekto kto je z dediny sa z nepochopitelných dôvodov urazí (ja ti nevyčítam to že si sa narodil a žiješ na konci sveta), ale spomeň si na to keď ti ujde autobus a potom to rovno otoč domov po tej vyšlapanej ceste kým príde ďalší. V Prahe ak ti ujde metro absolútne nič sa nedeje hneď ide ďalšie, v BA je aspoň normálna MHD (oproti dedine) tak ak chceš ži si aj v kopaniciach ja to mám hlboko v piči, hento som napísal svoj názor.
@11 Starká býva na podobnom type dediny. Žiadna škôlka, škola, doktor, pošta, úrad. Jeden malý obchodík, ktorý cez týždeň zatvárajú o pol 4, v sobotu o 12-nástej a v nedeľu je otvorený len hodinu. Hlavne, že krčma je otvorená do polnoci. Cez týždeň tam, resp. odtiaľ do mesta chodia autobusy každé tri hodiny, cez víkend tam / odtiaľ ide autobus len ráno a večer. A akcie len na spôsob hasičského plesu a futbalového zápasu slobodní vs. ženatí. Na rozdiel od @13 je tam ale veľmi pekne, krásne prostredie, čistý vzduch. Pre človeka, čo má auto, ktorým sa dostane do mesta za 5 minút a chce si po práci a cez víkend užiť pokoj, výhodné. Pre človeka odkázaného na bus a bicykel dosť nepraktické.
@greyness áno ale musíš uznať, že pravdepodobnosť je troška menšia
Nechala som sa trošku uniesť naším pozemkom, že síce je to mestská štvrť s domami ale žiadne sliepky, kone, kravy ani kopy dreva tam neboli
Iba uštekané psy na reťaziach čo som tiež zabudla dodať, že to tiež vidieť len na dedine
Čím uznávam, že to sa môže stať aj v mestskej štvrti
A ešte ma napadlo dalšia nevýhoda, POŠTA
Tá u nás je otvorená tak, že pracujúcemu človeku to moc nevyhovie, tie ich otváracie hodiny.
/V susednej dedine je pošta dokonca 7:00-9:00 /
každý deň si s mužom hovoríme, že už len dva mesiace pretože tam nefunguje úplne nič. Chcem ísť do drbnutého solárka tak hybaj na aute natočiť 80 km a potom 40 tisíc km ročne bez toho aby som to postrehla.
dedina je dobrá. Ale ako človek čo býva na dedine pri BA a musí vkuse stáť v tých zápchach, by som jednoznačne bral nejaké bývanie v meste, najlepšie v okrajovej mestskej časti ako Ružinov, Vrakuňa, Karlova Ves to musí byť omnoho lepšie.
bývala som v meste aj na dedine a chcem bývať tam aj tam lebo vidím výhody a nevýhody aj mesta aj dediny, ale na 90% skončím na dedine, hoci by som chcela najradšej dom so záhradou na okraji mesta ale hold sú drahé pozemky v meste :/
Kedysi mi to liezlo na nervy a teraz ako starnem tak si neviem predstaviť bývať znova v byte ( bývala som na byte aj na dome ) je jednoduchšie výsť von si sadnúť na terasu ako ísť z 12 poschodia pred panelák a tam si sedieť neviem to vysvetliť, ale ja chcem pokoj na dedine, ale nechcem prijebané babky, ktoré riešia len všetkých okolo :/ + fajn susedov by bolo fajn mať
chcela by som žiť na Horehroní kde som prežila detstvo, je to najdokonalejšie miesto na svete. proste milujem keď vidím a cítim z okna hory a celá tá atmosféra, aaach. ale na druhej strane sama by som sa tam asi zbláznila, strašne ma napríklad deprimuje keď pozriem okolo polnoci von a v žiadnom dome sa už nesvieti, všade mŕtvo.. také oddtrhnutie od civilizácie je zvláštne, ale mať tam frajera a pripojenie na internet tak je aj to prežiteľné
Oveľa radšej by som teda žila na takejto dedine než na nejakom hnusnom ošumelom sídlisku, ale zase kebyže si mám vybrať medzi dedinou a bytíkom v starom centre napríklad Prahy alebo tak, tak volím mesto
@willbebetter Bývam 15km od KE. Si predstav, že aj dedina od nás 9km nieje taká akú tu opisuje... Ako som písal JA som v takej dedine ako tu píše @vsakpredsajaa nikdy nebol, a ani takú nepoznám...
Dedina je fajn na výchovu detí, majú tam prostredie v ktorom sa môžu vyšantiť a vy si podľa mňa celkom efektívne oddýchnete od stresu stačí si sadnúť na dvor a z dialky to strážiť pozorovať ale čo sa týka práce a kariery tak neviem teda je to zabijak času na cestovanie, dáke 2 deti vychovať a potom sa presunúť do mesta keď budú na VŠ aspoň mňe to tak prišlo ideálne
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
36 komentov
Prisťahovať sa do menšej dediny tiež nie je bohvie aká sláva, stále bude daný človek " ten čo sa prisťahoval"
Ak niekto spomenie ako výhodu rodinný dom či záhradu ako bolo spomínané, to sa dá aj v mestskej štvrti a moc sa to od dediny neodlišuje. Takže určite život na dedine nie je lepší. Hlavne ak nechceš čuchať slepačie výkaly, počúvať kosačku hneď zrána alebo pílenie dreva.
ale víťazi ta chata na dedine..
Chvílu som tam žil a je to otrasné.
Záleží od toho ako si to človek zariadi ale taký ten typický dedinský život isto nie.
Málo času, stále je potreba niečo robiť okolo domu. Nič neni blízko, aj keď potrebujete navštíviť jediný úrad tak musíte cestovať do mesta, kam chodia spoje každé 4 hodiny. Obchody (tie 2 čo tam sú) zatvorené o pol 4. Nikde nič. Kamoši v meste. Ak je nejaký koncert tak iba v meste. Časom to začne pôsobiť až depresívne, keď sa naokolo nič nedeje, žiadny ľudia iba nejaký 1 pajác na konci ulice. Nebezpečie, horšie služby, kým policii vyhladá dedinu navigácia zlodej bude na Belize.
Otras.
V krízovej situácii ako vojna by tiež nikoho nezaujímala Horná Dolná zatiaľ čo Bratislava by sa bránila.
V mojej dedine nebucia kravy ani traktory mi nechodia popod okna DOKONCA mame aj teplu vodu a elektrinu. Dalsou vymozenostou su obchody a urady a skoly a lekari vsetkeho druhu a neviem co este aj s moznostou vyberu to vsetko pesi tak do 10 minut. Taktiez mame asfaltove cesty a dokonca k nam chodi aj pravidelna doprava
A teraz vsetci viete kde byvam taka sme vynimocna dedina
Tak ty mas zjavne celkom slusny prievan v hlave.
Nechala som sa trošku uniesť naším pozemkom, že síce je to mestská štvrť s domami ale žiadne sliepky, kone, kravy ani kopy dreva tam neboli
Iba uštekané psy na reťaziach čo som tiež zabudla dodať, že to tiež vidieť len na dedine
Čím uznávam, že to sa môže stať aj v mestskej štvrti
Tá u nás je otvorená tak, že pracujúcemu človeku to moc nevyhovie, tie ich otváracie hodiny.
/V susednej dedine je pošta dokonca 7:00-9:00 /
každý deň si s mužom hovoríme, že už len dva mesiace pretože tam nefunguje úplne nič. Chcem ísť do drbnutého solárka tak hybaj na aute natočiť 80 km a potom 40 tisíc km ročne bez toho aby som to postrehla.
Kedysi mi to liezlo na nervy a teraz ako starnem tak si neviem predstaviť bývať znova v byte ( bývala som na byte aj na dome ) je jednoduchšie výsť von si sadnúť na terasu ako ísť z 12 poschodia pred panelák a tam si sedieť neviem to vysvetliť, ale ja chcem pokoj na dedine, ale nechcem prijebané babky, ktoré riešia len všetkých okolo :/ + fajn susedov by bolo fajn mať
Oveľa radšej by som teda žila na takejto dedine než na nejakom hnusnom ošumelom sídlisku, ale zase kebyže si mám vybrať medzi dedinou a bytíkom v starom centre napríklad Prahy alebo tak, tak volím mesto
Ja som mestský, sidliskovy typ a max co zvazujem okolo dochodku je nejaky domček v DNV.