Mám len 15, som prvý rok na strednej, ale začínam rozmýšľať nad budúcnosťou. No a napadlo mi, že by som po skončení VŠ chcela ísť do Kanady. Avšak prečítala som si že ak tam nemáte žiadnych príbuzných, je ťažké sa tam dostať, a tiež je problém si tam nájs
hmm s čo ten Nový Zéland? priznám sa že ma láka oveľa viac ako Kanada, tá je len alternatíva. podnebie, systém akým to funguje. čo myslíte dá sa tam dostať bez známostí,a a áno,aký odbor najlepšie?
Naplánuj si niečo bližšie. Napríklad skús sa rodičov opýtať či by ti nezaplatili prázdninový(alebo ročný) pobyt niekde v zahraničí. Lebo riešiť toto teraz je fakt blbosť.
sesternica žije v Kanade. človek, ktorý sa tam prisťahuje to tam má extrémne ťažké, pretože, podľa jej slov, sa neprihliada na skúsenosti, ale na to, kto sa ako vtiera. teda cudzinci. a na naše diplomy vôbec neberú ohľad.
ona je Ing. s dlhoročnými skúsenosťami s prácou v službách a s ľuďmi, ale nikto tam na to proste neberie ohľad. z práce ju najnovšie vyhodili kvôli tomu, lebo sa tam vraj kradlo a zhodili to na ňu, pretože je z bývalého východného bloku. a tak. ale ona je na západe. o živote na východe, v Ontariu či v Québecu, mám zasa úplne iné a omnoho pozitívnejšie informácie.
inak máš 15 a je fakt, že životné plány sa ti ešte dosť zmenia. minulý rok som mala v pláne sa sťahovať do Montréalu a začiatkom tohto roka z toho úplne padlo a už nad tou možnosťou ani nerozmýšľam.
@cathy nie,nemyslím si že je to blbosť. čo ak dám na teba, vykašlem sa na to, a keď budem mať 25 si na to spomeniem,bude už príliš neskoro? chcem si teraz dať nejaké ciele v živote, a trošku ich meniť podľa okolností,nechcem s tým začínať až po skončení štúdia s tým rizikom, že už nebude čas splniť si svoj sen..:/
@sacrifice@janehonda hovorila som, že sa má na to vykašlať v pätnástich. Pretože z vlastnej skúsenosti viem, že riešiť to teraz je fakt na nič. To, že ma stanovený cieľ je iná vec.
Preto som aj navrhla ten pobyt. Lebo je to taký krôčik k tej Kanade. Jazyk, skúsenosti, samostatnosť atď.
Tým, že to bude riešiť teraz fakt nič nevyriešiš. Drž sa toho ale NERIEŠ TO TERAZ. Pretože máš len 15, radšej si nakúp anglické knižky. Ešte nie si samostatná osoba, čo zarába, živí sa a vie sa o seba postarať. Takže podrobnosti aké riešiš teraz ešte nechaj tak, je síce fajn, že sa o tom informuješ, ale nie je to nič viac ako začiatočné nadšenie.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
13 komentov
asi do kanady sa dostanes skor..
ale vobec ti neporadim..
máš 15 ,do 25 sa ti celý život komplet zmení.
Naplánuj si niečo bližšie. Napríklad skús sa rodičov opýtať či by ti nezaplatili prázdninový(alebo ročný) pobyt niekde v zahraničí. Lebo riešiť toto teraz je fakt blbosť.
ona je Ing. s dlhoročnými skúsenosťami s prácou v službách a s ľuďmi, ale nikto tam na to proste neberie ohľad. z práce ju najnovšie vyhodili kvôli tomu, lebo sa tam vraj kradlo a zhodili to na ňu, pretože je z bývalého východného bloku. a tak. ale ona je na západe. o živote na východe, v Ontariu či v Québecu, mám zasa úplne iné a omnoho pozitívnejšie informácie.
ak máš stanovený životný ciel, tak si skor splnis ako keby si sa dva mesiaci pred skoncenim VS rozhodovala..
Preto som aj navrhla ten pobyt. Lebo je to taký krôčik k tej Kanade. Jazyk, skúsenosti, samostatnosť atď.
Tým, že to bude riešiť teraz fakt nič nevyriešiš. Drž sa toho ale NERIEŠ TO TERAZ. Pretože máš len 15, radšej si nakúp anglické knižky. Ešte nie si samostatná osoba, čo zarába, živí sa a vie sa o seba postarať. Takže podrobnosti aké riešiš teraz ešte nechaj tak, je síce fajn, že sa o tom informuješ, ale nie je to nič viac ako začiatočné nadšenie.