Existuje podla vas zivot mimo nasej planety alebo sme jedini svojho druhu vo vesmire? Podla mna je existencia zivota na inych hviezdnych systemoch velmi pravdepodobna az hraniciaca s istotou (statistika nepusti) ale na druhej strane ludstvo nemoze ocakavat ze su taki ako my. Urcite skor narazime na nieco uplne odlisne co sa nam vobec nepodoba ako na nejakych humanoidov s dvomi rukami nohami hlavou a ocami. Myslim ze ta predstava mimozemstanov ako zelenych muzickov s velkou hlavou je uplne infantilna a scestna.
Na základe akej štatistiky? Aký je štatistický súbor, štatistická vzorka? sorry, doteraz poznáme život jedine nášho druhu a nech je vesmír aký obrovský, veriť v mimozemský život je len názor a nech sú niektorí štatistickí experti (ako ty) akokoľvek presvedčení, (ja sama sa tiež prikláňam k tomuto názoru), že mimozemský život jestvuje, ale istotou by som to rozhodne nenazývala
Ked sa pozrieme na velkost vesmiru, a jeho vlastnosti, je to viac ako pravdepodobne
Podla mna ak by sme boli jediny vovvesmire, to by bol zazrak.
A myslim ze vyzeraju "podobne" ako my. Teda, ti co su k nam bližšie.
Ľudský druh je jeden z 8 400 000 fixne určených druhov v hmotnom svete. Humanoidných je 400 000... V dobách pred Kali-Yugou, našu planétu bežne navštevovali humanoidní mimozemšťania a my ich. Môžeš sa o tom dočíťať v Šrímad Bhagavatame.
@Darkestangel presne ako pise @Hsjklaop ... len vo viditelnom vesmire je 10.000 triliónov hviezd. A len v nasej galaxii ich je 200 - 400 miliard. Za predpokladu ze okolo vacsiny hviezd prebiehaju podobne chemicke a fyzikalne procesy ako u nas je dost nepravdepodobne ze by sa inde nevyvynul zivot. Ak by to tak skutocne bolo tak by to bola nahoda hraniciaca so zázrakom.
@Hsjklaop nie kazdy krestan povazuje vatikan za autoritu.
Logika v @15 je úplne rovnaká ako keď veriaci človek povie, že svet je taký dokonalý, že by bola priveľká náhoda, hraničiaca so zázrakom, keby to nestvorila nejaká vyššia bytosť, Boh...
Ja len, nech sa tebe či mne zdá pravdepodobná akákoľvek možnosť, nech ti dáva čokoľvek zmysel a logiku, stále sú to len nepotvrdené, nedokázané logické (prípadne aj nie logické) dohady a kým nebude rukolapný dôkaz o mimozemskom živote ma bude udivovať, koľko ľudí naň s takou istotou verí (a zároveň zatracuje argument veriacich ľudí - vyššie)
@darkestangel v tom ze kym nemame dokaz, nemozme to prezentovat ako fakt mas pravdu (bolo by to nevedecke).
tu ide skor o pravedepodobnost. predstav si ze hadzes kockou pri 100 hodoch kockou je velmi pravdepodobne ze aspon raz padne 6ka.
Cim viac hodov mas, tym vacsia pravdepodobnost ze padla 6ka. Keby som 100x hodil kockou a ty by si mala vybrat:
a) aspon raz padla sestka
b) ani raz nepadla 6ka
Ktoru moznost by si vybrala?
No a teraz to prenesme na vesmir. Cislami su konfiguracie usporiadania castic hmoty, cim je priestor vacsi a cim viac casu ubehlo od vzniku vesmiru tym viac hodov kockou mas.
@coconuto inak sranda ze teoriu velkeho tresku vymyslel katolicky knaz (Georges Lemaitre) a dokonca ju podporuje aj vatikan (pretoze neodporuje biblickemu "bud svetlo a bolo svetlo").
@coconuto Šrímad Bhagavatam a Bhagavad Gíta patria do Véd. Védy sú stará zbierka hinduistických textov do ktorej patrí aj napr. metafyzika, matematika, geometria, ayurveda a mnoho iných Vedných odborov. Taktiež aj náboženstvo (reinkarnácia, karma...). A Myslím si, že je známe že Albert Einstein uznával Védy, ako aj mnoho iných významných vedcov 20. storočia.
Tu pár jeho výrokov, kde spomína Védy:
Albert Einstein (1879-1955), najznámejší vedec 20.storočia, dostal Nobelovú cenu za jeho teóriu relativity:
“Keď čítam Bhagavad-Gítu a predstavujem si ako Boh stvoril tento vesmír, ostatné otázky sa mi zdajú zbytočné.”
“Dlžíme mnoho Indom, ktorí nás naučili ako rátať, bez čoho by nebolo možné spraviť žiaden vedecký objav.”
“Mám pocit, že myslitelia Východu to vedeli už od začiatku, a keby sme len vedeli preložiť ich odpovede do nášho vedeckého jazyka, mali by sme odpovede na všetky otázky.”
Presne tak, nech to napísal ktokolvek, jeho názor je rovný môjmu názoru. Všetci sme ľudia.
To že on urobil revolučné objavy atď. to je iná vec. Ale tu sa ideš opierať o to že Einstain uznaval nejake rozpravky stare XXXrokov ... no super... tak teraz všetci veriaci ludia z NASA atd. čo veria v krestanstvo, alebo tí čo veria v Islam a ich vedecké organizácie, tak ked povedia že ho uznávajú atď. tak je to automaticky pravda, nutná k pchaniu všetkým do hlavy ako všeobecná pravda? ... nie. Všetko je len teória. Aj keď o existencii mimozemšťanov a lodí sú dôkazy aj množstvo svedkov, ale stále sa tomu necháva voľný priebeh a nič sa nezverejnuje a nerieši.
@coconuto@Wistingher Viete, akokoľvek to vy vnímate, ja si myslím, že veriť tomu, že na začiatku bolo nič, potom sa tomu nič stalo náhodou niečo z ničoho, potom to nič vybuchlo a náhodou vznikol vesmír sám o sebe zo svojich samo stanovených neinteligentných zákonov. A náhodou potom v tom vesmíre vzniklo Slnko. A náhodou vznikla potom aj zem a ostatné planéty. A náhodou na tej zemi vznikli dokonalé podmienky pre život. A náhodou potom vznikol aj samotný život. A náhodou sa život SÁM usporiadal do rozmanitých životných foriem. Z toho potom náhodou vznikli dinosaury, ktoré zhodou náhod vyhynuli a o 65 miliónov rokov vznikol z tohoto života náhodným výberom človek a potom Justin Bieber... mi príde ako väčšia blbosť
@coconuto paci sa mi tvoj pohlad, v dnesnej dobe je malo ludi ktori maju kriticke myslenie. Ja si tiez nemyslim ze biblia je nejaka neomylna pravda. Ci boh existuje alebo nie radsej nechavam otvorene. Ak by ale existoval tak rozhodne nebude taky ako si ho predstavuju veriaci.
prilis zlozita otazka na tuto komunitu
ked sa chces ohanat statistikou, musis zohladnovat vsetky premenne ... (a.k.a. Drakeova rovnica)
a vobec o akej urovni zivota sa bavime, na akej baze, ...
a najdolezitejsia otazka nie je "kde", ale "kedy"
zivot na uhlikovej baze je dost narocny na prostredie, ina forma by uz nemusela byt, ale vesmir je dost drsne prostredie (dost, dost drsne)
a samozrejme otazka "kedy" je velmi dolezita vzhladom na nasu polohu, to zahrna aj fermiho paradox
@darksider96 Nie že nič bolo, pokial viem tak sa hovorí že boli nejaké molekuly neviem čoho, a molekuly neviem čoho, a tie sa zrazili a vybuchli. a tak mal vzniknúť vesmír. Nech to znie akokolvek nepredstavitelne a nepravdepodobne, je to stále len teória, ktorá je ale omnoho pravdepodobnejšia a dôveryhodnejšia ako to že Zem stvoril boh za 7 dní, a v posledný oddychoval, pretože v nedelu sa nepracuje .... Čo sa ti zdá pravdepodobnejšie? ... A to že sme neviem aký druh z neviem kolkých druh či civilizácii, to číslo je absolútne vymyslené, nepodložené, a celá teória sa zdá bláznivá. Nikto ničomu neuverí, kým k tomu nebude mať dôkaz. V minulosti celé tisícročia ľudia ovládali iných ľudí tým že sa stavali do pozície vodcu,kráľa,božieho syna,faraónov, vieru využívali na svoje plány, pre vraždenie, rozširovanie území, túžbu po nekonečnej moci, a blbí ľudia tomu všetkému verili, pretože je to "sväté" a čo je sväté to je "viac ako my" to sa musí poslúchať, a prečo? no proste lebo, lebo to je "Božia vôľa" ... týmto slovným spojením bolo okomentovaných množstvo chýb, úmrtí, a vrážd veľkého množstva ľudí. Dnes je to Allah Akbar, vidno že Islam je pár stoviek rokov pozadu. Tak ale nemôžte im to mať za zlé, keď je tam taká chudoba, a nepríde Galileo s názorom že sa zem točí.
@wistingher okial nemas vsetky informacie a celkovy prehlad o vesmire, je to zalozene len na spekulaciach. O vesmire moderna veda nevie takmer nic. A aj to, co vedia sa neustale meni. Pred par rokmi sa zdalo, ze vedia viac ako teraz. Momentalne neplati uz ani Big bang, a vyzera to, ze vesmir je cyklicky a v podstate nikdy realne nevznikol. To je ale uz v sulade s Vedami. A mimochodom vasa veda ma zaklad vo Vedach. Matematika, logika, astronomia, fyzika, chémia, medicina, jazyk, teoria hudby, atd.
A ako nadstavba k tomu Vedy popisuju aj metafyziku, ktora dava potom tym fyzickym veciam ucel a odpoveda nie len na "ako", ale hlavne na "preco".
Cize ked chces davat nejake obejktivne vyjadrenia o tom, co povazuje "vasa" veda za vedecke a nie, budes si musieť najst nejaku inu vedu...
Vacsina skutocnych kapacit modernej vedy, zakladatelia casticovej, kvantovej fyziky, atd. by s tebou nesuhlasili, a Vedam davaju nalezity respekt, a nepozeraju sa na nich ako na nieco "nevedecke". To je zas len tvoja neinformovanost.
Werner Heisenberg(1901-1976), jeden z najznámejších fyzikov, spoluobjaviteľ kvantovej fyziky, držiteľ Nobelovej ceny. :
“Po mnohych konverzaciach o indickej Vedskej filozofii, mi mnohé idey kvantovej mechaniky, ktore sa mi zdali sialene, zacali davať konecne zmysel.”
Boh, karma aj reinkarnacia sa daju dokazat, ale nie v smumavke. Staci ti na to logicky argument. Vsetko co vidis okolo seba ma inteligentny design a osobu, ktora to navrhla. Ked tvrdis, ze existuje nieco, co nema inteligentnu pricinu, je to zas len tvoja viera... Karma je zas princip akcie a reakcie, to popriet nemozes tiez. A reinkarnacia, ked tvrdis, ze vedomie po smrti zanika, tak ukaz dokaz, vedecku studiu, ktora vysvetluje vznik a zanik vedomia...
Co sa tyka duchovneho zivota, to si vies tiez experimentalne overit, staci to skusit. Lenze nesmies mat nevedecke predsudky a byt fanticky veriaci mechanicky redukcionista... @Coconuto Boh existuje Jeho existenciu si mozes dokazat okrem experimentu, teda samotnej duchovnej realizacie, napr. aj logicky. Vsetko ma svoju pricinu, svoj design. Za kazdym designom je designer a za kazdym vysledkom príčina. Je teda prirodzene, ze existuje povodna pricina a designer vsetkeho. Kto tvrdi opak, tak vzhladom na to, co vnimame ako status quo, by mal dokazat, ze existuje nieco, co nema pricinu, a zaroven ma funkcny design bez inteligencie, ktora by sa o to pričinila...
Podla hovoríš až tolko, že sám nevieš čo. Ja nie som nábožensky veriaci z vlastného presvedčenia a logického úsudku z hľadiska pravdepodobnosti, zmyselnosti a histórie.
"Védske náboženstvo alebo védizmus alebo védaizmus je staroindické náboženstvo, syntéza polyteistických kultov Árijcov a Drávidov sev. Indie.
Védske náboženstvo je východisko indického náboženstva, zložitý, postupne sa vyvíjajúci komplex náboženských a mytologických predstáv a im zodpovedajúcich rituálov a kultových obradov, v ktorom sa prelínajú čiastočne archaické indoeurópske predstavy (pochádzajúce z doby, kedy Árijci ešte dávno pred príchodom do Indie žili spolu s ďalšími indoeurópskymi kmeňmi na spoločnom území) s kutlúrnou vrstvou indoiránskou (spoločnou indickým a iránskym Árjom). Dotvára sa potom na pozadí mytológie a kultu pôvodných (neindoeurópskych) obyvateľov Indie.
Védske náboženstvo je textovo uložené vo Védach .
Védske náboženstvo je polyteistické a vyznačuje sa antropomorfizmom. Hierarchia bohov nie je uzavretá, rovnaké vlastnosti a atribúty sa striedavo pripisujú rôznym bohom. Vo Rgvéde hrá významnú úlohu Indra, Agni, Súrja, Sóma, Ušas, Djaus, Váju, ...
Ďalší indickí bohovia vystupujú do popredia až v mladších védskych textoch: Višnu, Šiva, Brahma.
Svet nadprirodzených bytostí dopĺňajú rôzni bohovia - nepriatelia bohov a ľudí – rákšasovia a asurovia."
Mne to príde ako jeden bežný náboženský kult, teda je to len jedno z X náboženstiev na Zemi, a podľa významných predstavitelov vied, je toto to, čo je niečo čo nedokážu pochopiť, a uznávajú to a ty tiež. No tak keby sa ideš spýtať Sentinelov(kmeň ktorý žije na ostrove nedotknutý civilizáciou) a zdokumentoval to čo by ti hovorili, našiel by si nové náboženstvo nových bohov, nové názory atď. pri každom jednom sú to len názory a zaslepenosť. Potreba hľadať niečo "NAJ" a niečo veľké, urobiť veľký objav.
Myslím že je úplne jedno, ako vznikol vesmír, pretože to sa nikdy nedozvieme pravdepodobne... Jediné čo by sme mohli pri väčšej dávke science fiction zistiť niekedy v budúcnosti, ako vznikol život na Zemi a celý vývoj človeka.
@wistingher Ak sa ti zdajú logickejšie a pravdepodobnejšie tie "vedecké" špekulácie, tak to bude asi tým, že nemáš inteligenciu na to aby si pochopil Védy. Možno v ďalšiom živote...
A čo si myslím o tom videu? Neviem, nepozeral som ho lebo teraz nemám čas, ale podľa mňa, tak ako existujú živé bytosti v celom vesmíre, tak existuje aj UFO. Ako som už písal, Bolo to bežné, že nás v dávných dobách navštevovali mimozemšťania. Dnes nás navštevujú zriedkakedy, a aj to všelijakí pochybní alieni z nižších planétarných sústav
@coconuto mozno ten boh by mohol perzonifikovat cely vesmir pretoze obcas mam pocit ze cely vesmir sa sprava ako zivy organizmus. Ale je kludne mozne ze to cele vzniklo aj spontanne z nicoho. Ludske poznanie na tieto zalezitosti zatial nepozna odpovede.
@darksider96 "Nie že nič bolo, pokial viem tak sa hovorí že boli nejaké molekuly neviem čoho, a molekuly neviem čoho, a tie sa zrazili a vybuchli. a tak mal vzniknúť vesmír."
v case vzniku vesmiru ziadne molekuly neexistovali. Prvotny bod z ktoreho vznikol vesmir vraj mal byt omnoho mensi ako atom. Bola to singularita. Elementarne castice dokonca neexistovali ani hned po vzniku vesmiru, nakolko vesmir bol prilis horuci na to aby mohla vzniknut hmota.
@darksider96 haha vtipné, že nemám inteligenciu na pochopenie véd Áno keď v minulosti bol nejaký iný názor než cirkevný a náboženský, tak ľudí upaľovali a vraždili, dnes keď je to už všeobecne neprípustné, tak sa odsudzujú a urážajú. Stále sa opakuješ. Neverím že tomu veríš
@wistingher Krishňaci nikoho za iný názor neupaľovali a nevraždili. To robila kresťanská neo-sekta a Islám A ja ťa neurážam Ja nemôžem za to, že
máš vymytý mozog tou ateistickou propagandou ktorá zámerne presadzuje iba to poznanie ktoré ľudí klame a necháva ich v materialistickom poňatí života.
@Coconuto Ale ja nevylučujem skutočnú vedu, ktorá je v súlade s Vedami... A ako bude moderná veda pomalými krôčkami robiť pokroky, postupne sa bude približovať Védskym popisom spred tisícok rokov... A to už vidíme pomaličky... Dnešná veda čiastočne funguje, netvrdím že nie. V podstate to čo tu máme, objavenie elektromagnetických síl, vlnenia... Polovica vynálezov tu máme vďaka jednému človeku. A to bol Tesla, ktorý sám študoval Védy, navštevoval ich prednášky, bol veriaci, a sam prehlasoval, že poznanie prijíma "zhora"... Potom pár časticových a kvantových fyzikov, ktorí taktiež študovali a obdivovali Védy... Zvyšok" vedy" a vedcov len stavajú na ich základoch...a vačšina technologii tiež... Ukáž mi aspoň jedného ateistického vedca, ktorý dokázal to čo Védský vedci Drvivú väčšinu moderných technologii, tu máme vďaka Védam. Preto sa priklaňám na stranu Véd
A k tej existencii Boha. Veď predsa duchovný život si možeš praveže otestovať. Miliardy ľudí s tým majú skúsenosť... Vy ateisti to len nechcete vidieť. Pretože dôvôdom ateizmu je ignorancia. Všetka sila a intelektuálna „zdatnosť“ vás ateistov, je v tomto bode nulová. Videl som mnoho a mnoho diskusií s ateistami kde môžem jasne vidieť že väčšina všetkého čo prezentujú vychádza z ignorancie a špekulovania. Stačí poukázať na dve tri jasné body a celá ta vaša konštrukcia ateizmu sa rozpadá ako krehký domček s karát. » reinkarnacia.sk/comu-veri-ateis...
@darksider96 tak ty si iný autista Alebo fanatik ktorého už dostali A kompenzuješ si to tým že hovoríš aký si "inteligentný".
materialistický svet ľudí neklame. To ten duchovný ich klamal po celú existenciu ľudstva, ľudia sami to využívali na získanie moci a jej zneužitie. Je úplne na mieste že ľudia dostávajú rozum z toho hľadiska a stávajú sa ateistami, pretože náboženstvo je len zlo, ktoré spôsobilo najviac vojen a kvôli ktorým zahynulo najviac ľudí. Je jedno ktoré náboženstvo to bolo. Každé je na tom rovnako. Možno samo o sebe nie je zlé, ale ľudia ho nedokázali nikdy rešpektovať, bez toho aby plnú dôveru a moc niektorí nevyužívali.
@coconuto "Celý tento čas, čo sa tu bavíme sa ti snažím povedať len to, že sa nestotožňujem s tým, ako veľmi uctievaš védy. Je to rovnaké, ako keď katolíci príjmu z vedy len to, čo je v súlade s Bibliou, lebo to je pre nich neomylná pravda." Diky za mudro znejuce slovicka. Kazdy v nieco veri, kazdy niecomu veri. Aj vedec veri, ze jeho metoda je spravna, a dava jemu zmysel. To neznamena, ze to nie je druh viery. Tvoja viera je to, ze vsetko, co nie je sucastou tvojej viery je nejaka ina viera...
"A ak boli tí Indovia takí múdri, prečo svoje poznatky nevyužívali? Prečo je India doteraz zaostalý štát?" V casoch ked Europu osidlovali rozni barbari, v Indii uz davno prekvitala civilizacia. Dokonca India mala prvu univerzitu na svete, v casoch, ked europa bola este len v plienkach... A tu spinu a chudobu im tam zaviedli Briti, ked kolonizovali Indiu... A sami o sebe su cistejsi ako Europania consantyka osobnej hygieny, oblecenia... Oni nepoznali plasty, vsetko co po jedle zostalo, vyhodili na ulicu... Bananove listy zjedli kravy, alebo sa rozlozili, hlinene poháre skoncili v zemi... Dokonala ekologia. Ziaden odpad... Takto fungovali stovky generacii. Potom prisli Briti, doniesli plast a umeliny a katastrofa je na svete. Nehovoriac, ze zapadniari svoj vlastny odpad vyvazaju do Indie... A Vedam sa v Indii nevenuje uz skoro nikto. To ze je v Indii pozostatok hinduizmu, tak to este neznamena ze sa tam riadia vsetci na 100% Vedami. To je ako keby si povedala, ze to, ze na Slovensku je 80% krestanov, tak sa vsetci chovaju ako Jezis Kristus... A potom ukazes prstom, ved ale to je zjavna blbost lebo ludia tu su jebnuti vacsinou.. A vyvodis zaver, ze tym padom Jezis bol kokot. Si spokojna so svojou logikou?
"A ak sa to vysvetlí, tak to už nebude Boh...
Definuj slovo Boh a až potom ti poviem, či v neho verím..." Tak ako sa definuje On Sam vo Vedach, v Bhagavad-Gite a i.
napr. » www.vedabase.com/sk/bg/10#_=_...
Nasa snaha definovat Ho pomocou nasich spekulacii a nedokonalych zmyslov je velmi naivna. Vobec snaha poznat Ho uplne by znamenala, ze ho chceme dat pod seba, rozobrat. Lenze problem je ten, ze on je a vzdy bude nad nami...A svoju pravu podstatu vyjavuje iba tomu, komu on chce, a jedine tym, ktori su Mu plne odovzdani.
@coconuto "Lenže viera vo fakt má zmysel. Načo mi bude viera v niečo, čo ma nijako neovplyvňuje. To som ti hovorila už aj predtým....je mi jedno, že je to druh viery....ak verím vo fakt, tak aspoň vidím aj dôsledky a dokážem ich využiť." Mám za to že kedže vedu aj metafyziku zaviedli Védy, a nerozlišujú medzi náboženským a nenaboženským, ale je to jeden celok, tak rovnako akekoľvek presvedčenie sa dá nazvať naboženským, keďže konečný cieľ vedy je naboženský. Takto to bolo definované ako prvé a držím sa pôvodnej definície. To, že ty si si vybrala nejakú o tisíce rokov neskoršiu sektársku dialektiku, a nazveš to vedeckými faktami, nie je môj problém. Vy tomu veríte, ďalšie miliardy ľudí vám na to seru, tak tu nemystifikuj... A v aký fakt veríš? Tým vedeckým špekuláciam? Pozri si všetky tie fakty vedecké.. Bolo by od nich naozaj uprímne, keby sa nejaké vyhlásenie začínalo vždy slovami.... Vzhľadom na naše dnešne chápanie sme dospeli k subjektívnemu názoru, že všetky naše dostupné pozorovania naznačujú, že s najvačšou pravdepodobnosťou sa deje toto a toto... Nejde ale o definitívny fakt, ale skôr náš nedokonalý pokus vidieť širšie súvislosti veci, o ktorých bohužiaľ takmer nič nevieme a neexistuje žiadna reálna pravdepodobnosť, že raz vedieť budeme. Zatiaľ nám to ale sedí do našej špekulácie, tak sa tým budeme riadiť... Ty sa s priam nábožnou vervou utkvelo držíš svojich dogiem, to som tým chcel povedať. Budeš sa biť do pŕs o tom, že ide o fakt, a nikdy si to nebudeš môcť overiť. Žerieš spracované naučené informácie. Budete mi tu vysvetlovať ako vznikol vesmír, pričom keby ste mali reálne sami vysvetliť fungovanie obyčajného kazetového prehrávača, ukázalo by sa, že nechápete ako funguje. Ale hlavne, že vesmír vznikol hentak a takto. » reinkarnacia.sk/metody-poznavan...
A načo ti bude viera v niečo, čo ťa nijako neovplyvňuje? Praveže ťa to ovplyvňuje. Vďaka Védam sa možeš oslobodiť od večného znovuzrodzovania v hmotnom svete, ktoré prináša len utrpenie, a byť večne šťastná. » reinkarnacia.sk/reinkarnacia/... » reinkarnacia.sk/logika-reinkarn... » reinkarnacia.sk/zivot-pochadza-...
"Prečo myslitelia hinduizmu nepokročili v súlade s Védami ak sú staré niekoľko desiatok (stoviek) rokov. Prečo ich dobyli zaostalí Európania ak už poznali všetko na svete a my sme sa to učili od nich?" Ich civilizácia sa rozpadla pred 5200 rokmi a skončila svetovou vojnou, tak čo by si čakala? Viac o tej vojne sa dočítaš v Bhagavad-Gíte.
"Ak sa odovzdávaš tomu BOhu, nevieš, čo sa deje v tvojej hlave..." Ja nie som tvoj otecko aby som ti všetko vysvetloval. Ak chceš vedieť viac o týchto veciach a aj ich chápať, tak si prečítaj články na tejto stránke » reinkarnacia.sk/... a potom knihy ako sú Vedecké poznanie duše, Dokonalé otázky dokonalé odpovede od Swami Prabhupadu, potom Bhagavad-Gítu a potom ak chceš, tak aj Šrímad Bhagavatam. Ale to je už taká vysoká škola.
Túto tému už uzatváram, kedže môj čas je vzácny, a ťažko diskutovat s niekým, kto je o x levelov nižšie, aj čo sa tyka materialistického poznania.
@coconuto "žiadny rozumný argument si mi nedal, prečo si tak veľmi upätý na tie védy...iba, že to uznávali aj iní vedci a kedysi boli vyspelejší Krišňaci ako Európania, a je to učenie, ktoré dalo základ vede..." Preco som tak upaty na tie Vedy? Ved predsa mozes skusit zit duchovny zivot podla Ved a zistit sama, ci to funguje alebo nie. Inak len zakladas svoje nazory na predsudkoch.
Védske učenie má nepochybne svoj náboženský podtext, ale to, čo predkladá, nemusí nutne záležať na viere. Nie je nutné, aby sme v čokoľvek slepo verili. Existuje metóda alebo proces, pomocou ktorého môže človek čosi zažiť a otestovať si účinky v praxi. Je na každom z nás, či tento proces vyskúšame. V skutočnosti, iba toto je vedecká metóda. Až keď niečo vyskúšam, môžem to posúdiť a tvrdiť, aké to je. Vo Védach je potvrdené, že ponúkajú to, čo hľadáme – skutočné poznanie. Nie je to nejaké tvrdenie z reklamy. Je to potvrdené životmi mnohých svätcov riadiacimi sa závermi Véd. Keďže je to to, čo hľadáme, je logické, aby sme si tento védsky proces poznania vyskúšali.
Zdroj: » reinkarnacia.sk/metody-poznavan...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
40 komentov
sa pytas otazku
ale davas take odpovede xD myslim ze existuje zivot mimo nasu planetu a zaroven si myslim ze sme jediny svojho druhu vo vesmire
//thread
Podla mna ak by sme boli jediny vovvesmire, to by bol zazrak.
A myslim ze vyzeraju "podobne" ako my. Teda, ti co su k nam bližšie.
@Hsjklaop nie kazdy krestan povazuje vatikan za autoritu.
Ja len, nech sa tebe či mne zdá pravdepodobná akákoľvek možnosť, nech ti dáva čokoľvek zmysel a logiku, stále sú to len nepotvrdené, nedokázané logické (prípadne aj nie logické) dohady a kým nebude rukolapný dôkaz o mimozemskom živote ma bude udivovať, koľko ľudí naň s takou istotou verí (a zároveň zatracuje argument veriacich ľudí - vyššie)
tu ide skor o pravedepodobnost. predstav si ze hadzes kockou pri 100 hodoch kockou je velmi pravdepodobne ze aspon raz padne 6ka.
Cim viac hodov mas, tym vacsia pravdepodobnost ze padla 6ka. Keby som 100x hodil kockou a ty by si mala vybrat:
a) aspon raz padla sestka
b) ani raz nepadla 6ka
Ktoru moznost by si vybrala?
No a teraz to prenesme na vesmir. Cislami su konfiguracie usporiadania castic hmoty, cim je priestor vacsi a cim viac casu ubehlo od vzniku vesmiru tym viac hodov kockou mas.
Tu pár jeho výrokov, kde spomína Védy:
Albert Einstein (1879-1955), najznámejší vedec 20.storočia, dostal Nobelovú cenu za jeho teóriu relativity:
“Keď čítam Bhagavad-Gítu a predstavujem si ako Boh stvoril tento vesmír, ostatné otázky sa mi zdajú zbytočné.”
“Dlžíme mnoho Indom, ktorí nás naučili ako rátať, bez čoho by nebolo možné spraviť žiaden vedecký objav.”
“Mám pocit, že myslitelia Východu to vedeli už od začiatku, a keby sme len vedeli preložiť ich odpovede do nášho vedeckého jazyka, mali by sme odpovede na všetky otázky.”
To že on urobil revolučné objavy atď. to je iná vec. Ale tu sa ideš opierať o to že Einstain uznaval nejake rozpravky stare XXXrokov ... no super... tak teraz všetci veriaci ludia z NASA atd. čo veria v krestanstvo, alebo tí čo veria v Islam a ich vedecké organizácie, tak ked povedia že ho uznávajú atď. tak je to automaticky pravda, nutná k pchaniu všetkým do hlavy ako všeobecná pravda? ... nie. Všetko je len teória. Aj keď o existencii mimozemšťanov a lodí sú dôkazy aj množstvo svedkov, ale stále sa tomu necháva voľný priebeh a nič sa nezverejnuje a nerieši.
ked sa chces ohanat statistikou, musis zohladnovat vsetky premenne ... (a.k.a. Drakeova rovnica)
a vobec o akej urovni zivota sa bavime, na akej baze, ...
a najdolezitejsia otazka nie je "kde", ale "kedy"
zivot na uhlikovej baze je dost narocny na prostredie, ina forma by uz nemusela byt, ale vesmir je dost drsne prostredie (dost, dost drsne)
a samozrejme otazka "kedy" je velmi dolezita vzhladom na nasu polohu, to zahrna aj fermiho paradox
A ako nadstavba k tomu Vedy popisuju aj metafyziku, ktora dava potom tym fyzickym veciam ucel a odpoveda nie len na "ako", ale hlavne na "preco".
Cize ked chces davat nejake obejktivne vyjadrenia o tom, co povazuje "vasa" veda za vedecke a nie, budes si musieť najst nejaku inu vedu...
Vacsina skutocnych kapacit modernej vedy, zakladatelia casticovej, kvantovej fyziky, atd. by s tebou nesuhlasili, a Vedam davaju nalezity respekt, a nepozeraju sa na nich ako na nieco "nevedecke". To je zas len tvoja neinformovanost.
Werner Heisenberg(1901-1976), jeden z najznámejších fyzikov, spoluobjaviteľ kvantovej fyziky, držiteľ Nobelovej ceny. :
“Po mnohych konverzaciach o indickej Vedskej filozofii, mi mnohé idey kvantovej mechaniky, ktore sa mi zdali sialene, zacali davať konecne zmysel.”
Boh, karma aj reinkarnacia sa daju dokazat, ale nie v smumavke. Staci ti na to logicky argument. Vsetko co vidis okolo seba ma inteligentny design a osobu, ktora to navrhla. Ked tvrdis, ze existuje nieco, co nema inteligentnu pricinu, je to zas len tvoja viera... Karma je zas princip akcie a reakcie, to popriet nemozes tiez. A reinkarnacia, ked tvrdis, ze vedomie po smrti zanika, tak ukaz dokaz, vedecku studiu, ktora vysvetluje vznik a zanik vedomia...
Co sa tyka duchovneho zivota, to si vies tiez experimentalne overit, staci to skusit. Lenze nesmies mat nevedecke predsudky a byt fanticky veriaci mechanicky redukcionista...
@Coconuto Boh existuje Jeho existenciu si mozes dokazat okrem experimentu, teda samotnej duchovnej realizacie, napr. aj logicky. Vsetko ma svoju pricinu, svoj design. Za kazdym designom je designer a za kazdym vysledkom príčina. Je teda prirodzene, ze existuje povodna pricina a designer vsetkeho. Kto tvrdi opak, tak vzhladom na to, co vnimame ako status quo, by mal dokazat, ze existuje nieco, co nema pricinu, a zaroven ma funkcny design bez inteligencie, ktora by sa o to pričinila...
"Védske náboženstvo alebo védizmus alebo védaizmus je staroindické náboženstvo, syntéza polyteistických kultov Árijcov a Drávidov sev. Indie.
Védske náboženstvo je východisko indického náboženstva, zložitý, postupne sa vyvíjajúci komplex náboženských a mytologických predstáv a im zodpovedajúcich rituálov a kultových obradov, v ktorom sa prelínajú čiastočne archaické indoeurópske predstavy (pochádzajúce z doby, kedy Árijci ešte dávno pred príchodom do Indie žili spolu s ďalšími indoeurópskymi kmeňmi na spoločnom území) s kutlúrnou vrstvou indoiránskou (spoločnou indickým a iránskym Árjom). Dotvára sa potom na pozadí mytológie a kultu pôvodných (neindoeurópskych) obyvateľov Indie.
Védske náboženstvo je textovo uložené vo Védach .
Védske náboženstvo je polyteistické a vyznačuje sa antropomorfizmom. Hierarchia bohov nie je uzavretá, rovnaké vlastnosti a atribúty sa striedavo pripisujú rôznym bohom. Vo Rgvéde hrá významnú úlohu Indra, Agni, Súrja, Sóma, Ušas, Djaus, Váju, ...
Ďalší indickí bohovia vystupujú do popredia až v mladších védskych textoch: Višnu, Šiva, Brahma.
Svet nadprirodzených bytostí dopĺňajú rôzni bohovia - nepriatelia bohov a ľudí – rákšasovia a asurovia."
Mne to príde ako jeden bežný náboženský kult, teda je to len jedno z X náboženstiev na Zemi, a podľa významných predstavitelov vied, je toto to, čo je niečo čo nedokážu pochopiť, a uznávajú to a ty tiež. No tak keby sa ideš spýtať Sentinelov(kmeň ktorý žije na ostrove nedotknutý civilizáciou) a zdokumentoval to čo by ti hovorili, našiel by si nové náboženstvo nových bohov, nové názory atď. pri každom jednom sú to len názory a zaslepenosť. Potreba hľadať niečo "NAJ" a niečo veľké, urobiť veľký objav.
Myslím že je úplne jedno, ako vznikol vesmír, pretože to sa nikdy nedozvieme pravdepodobne... Jediné čo by sme mohli pri väčšej dávke science fiction zistiť niekedy v budúcnosti, ako vznikol život na Zemi a celý vývoj človeka.
pozri si toto video, a povedz mi čo si myslíš.
A čo si myslím o tom videu? Neviem, nepozeral som ho lebo teraz nemám čas, ale podľa mňa, tak ako existujú živé bytosti v celom vesmíre, tak existuje aj UFO. Ako som už písal, Bolo to bežné, že nás v dávných dobách navštevovali mimozemšťania. Dnes nás navštevujú zriedkakedy, a aj to všelijakí pochybní alieni z nižších planétarných sústav
@darksider96 "Nie že nič bolo, pokial viem tak sa hovorí že boli nejaké molekuly neviem čoho, a molekuly neviem čoho, a tie sa zrazili a vybuchli. a tak mal vzniknúť vesmír."
v case vzniku vesmiru ziadne molekuly neexistovali. Prvotny bod z ktoreho vznikol vesmir vraj mal byt omnoho mensi ako atom. Bola to singularita. Elementarne castice dokonca neexistovali ani hned po vzniku vesmiru, nakolko vesmir bol prilis horuci na to aby mohla vzniknut hmota.
máš vymytý mozog tou ateistickou propagandou ktorá zámerne presadzuje iba to poznanie ktoré ľudí klame a necháva ich v materialistickom poňatí života.
@Coconuto Ale ja nevylučujem skutočnú vedu, ktorá je v súlade s Vedami... A ako bude moderná veda pomalými krôčkami robiť pokroky, postupne sa bude približovať Védskym popisom spred tisícok rokov... A to už vidíme pomaličky... Dnešná veda čiastočne funguje, netvrdím že nie. V podstate to čo tu máme, objavenie elektromagnetických síl, vlnenia... Polovica vynálezov tu máme vďaka jednému človeku. A to bol Tesla, ktorý sám študoval Védy, navštevoval ich prednášky, bol veriaci, a sam prehlasoval, že poznanie prijíma "zhora"... Potom pár časticových a kvantových fyzikov, ktorí taktiež študovali a obdivovali Védy... Zvyšok" vedy" a vedcov len stavajú na ich základoch...a vačšina technologii tiež... Ukáž mi aspoň jedného ateistického vedca, ktorý dokázal to čo Védský vedci Drvivú väčšinu moderných technologii, tu máme vďaka Védam. Preto sa priklaňám na stranu Véd
A k tej existencii Boha. Veď predsa duchovný život si možeš praveže otestovať. Miliardy ľudí s tým majú skúsenosť... Vy ateisti to len nechcete vidieť. Pretože dôvôdom ateizmu je ignorancia. Všetka sila a intelektuálna „zdatnosť“ vás ateistov, je v tomto bode nulová. Videl som mnoho a mnoho diskusií s ateistami kde môžem jasne vidieť že väčšina všetkého čo prezentujú vychádza z ignorancie a špekulovania. Stačí poukázať na dve tri jasné body a celá ta vaša konštrukcia ateizmu sa rozpadá ako krehký domček s karát.
» reinkarnacia.sk/comu-veri-ateis...
materialistický svet ľudí neklame. To ten duchovný ich klamal po celú existenciu ľudstva, ľudia sami to využívali na získanie moci a jej zneužitie. Je úplne na mieste že ľudia dostávajú rozum z toho hľadiska a stávajú sa ateistami, pretože náboženstvo je len zlo, ktoré spôsobilo najviac vojen a kvôli ktorým zahynulo najviac ľudí. Je jedno ktoré náboženstvo to bolo. Každé je na tom rovnako. Možno samo o sebe nie je zlé, ale ľudia ho nedokázali nikdy rešpektovať, bez toho aby plnú dôveru a moc niektorí nevyužívali.
"A ak boli tí Indovia takí múdri, prečo svoje poznatky nevyužívali? Prečo je India doteraz zaostalý štát?" V casoch ked Europu osidlovali rozni barbari, v Indii uz davno prekvitala civilizacia. Dokonca India mala prvu univerzitu na svete, v casoch, ked europa bola este len v plienkach... A tu spinu a chudobu im tam zaviedli Briti, ked kolonizovali Indiu... A sami o sebe su cistejsi ako Europania consantyka osobnej hygieny, oblecenia... Oni nepoznali plasty, vsetko co po jedle zostalo, vyhodili na ulicu... Bananove listy zjedli kravy, alebo sa rozlozili, hlinene poháre skoncili v zemi... Dokonala ekologia. Ziaden odpad... Takto fungovali stovky generacii. Potom prisli Briti, doniesli plast a umeliny a katastrofa je na svete. Nehovoriac, ze zapadniari svoj vlastny odpad vyvazaju do Indie... A Vedam sa v Indii nevenuje uz skoro nikto. To ze je v Indii pozostatok hinduizmu, tak to este neznamena ze sa tam riadia vsetci na 100% Vedami. To je ako keby si povedala, ze to, ze na Slovensku je 80% krestanov, tak sa vsetci chovaju ako Jezis Kristus... A potom ukazes prstom, ved ale to je zjavna blbost lebo ludia tu su jebnuti vacsinou.. A vyvodis zaver, ze tym padom Jezis bol kokot. Si spokojna so svojou logikou?
"A ak sa to vysvetlí, tak to už nebude Boh...
Definuj slovo Boh a až potom ti poviem, či v neho verím..." Tak ako sa definuje On Sam vo Vedach, v Bhagavad-Gite a i.
napr. » www.vedabase.com/sk/bg/10#_=_...
Nasa snaha definovat Ho pomocou nasich spekulacii a nedokonalych zmyslov je velmi naivna. Vobec snaha poznat Ho uplne by znamenala, ze ho chceme dat pod seba, rozobrat. Lenze problem je ten, ze on je a vzdy bude nad nami...A svoju pravu podstatu vyjavuje iba tomu, komu on chce, a jedine tym, ktori su Mu plne odovzdani.
» reinkarnacia.sk/metody-poznavan...
A načo ti bude viera v niečo, čo ťa nijako neovplyvňuje? Praveže ťa to ovplyvňuje. Vďaka Védam sa možeš oslobodiť od večného znovuzrodzovania v hmotnom svete, ktoré prináša len utrpenie, a byť večne šťastná.
» reinkarnacia.sk/reinkarnacia/...
» reinkarnacia.sk/logika-reinkarn...
» reinkarnacia.sk/zivot-pochadza-...
"Prečo myslitelia hinduizmu nepokročili v súlade s Védami ak sú staré niekoľko desiatok (stoviek) rokov. Prečo ich dobyli zaostalí Európania ak už poznali všetko na svete a my sme sa to učili od nich?" Ich civilizácia sa rozpadla pred 5200 rokmi a skončila svetovou vojnou, tak čo by si čakala? Viac o tej vojne sa dočítaš v Bhagavad-Gíte.
"Ak sa odovzdávaš tomu BOhu, nevieš, čo sa deje v tvojej hlave..." Ja nie som tvoj otecko aby som ti všetko vysvetloval. Ak chceš vedieť viac o týchto veciach a aj ich chápať, tak si prečítaj články na tejto stránke » reinkarnacia.sk/... a potom knihy ako sú Vedecké poznanie duše, Dokonalé otázky dokonalé odpovede od Swami Prabhupadu, potom Bhagavad-Gítu a potom ak chceš, tak aj Šrímad Bhagavatam. Ale to je už taká vysoká škola.
Túto tému už uzatváram, kedže môj čas je vzácny, a ťažko diskutovat s niekým, kto je o x levelov nižšie, aj čo sa tyka materialistického poznania.
Védske učenie má nepochybne svoj náboženský podtext, ale to, čo predkladá, nemusí nutne záležať na viere. Nie je nutné, aby sme v čokoľvek slepo verili. Existuje metóda alebo proces, pomocou ktorého môže človek čosi zažiť a otestovať si účinky v praxi. Je na každom z nás, či tento proces vyskúšame. V skutočnosti, iba toto je vedecká metóda. Až keď niečo vyskúšam, môžem to posúdiť a tvrdiť, aké to je. Vo Védach je potvrdené, že ponúkajú to, čo hľadáme – skutočné poznanie. Nie je to nejaké tvrdenie z reklamy. Je to potvrdené životmi mnohých svätcov riadiacimi sa závermi Véd. Keďže je to to, čo hľadáme, je logické, aby sme si tento védsky proces poznania vyskúšali.
Zdroj: » reinkarnacia.sk/metody-poznavan...