No... tak to vyzerá, že moja zlatá rybka má dropsy. To je také niečo, kedy sa rybka nemôže vy...kakať, nafukuje sa, sedí na dne, lebo nemôže plávať a aj keď sa plávať snaží, len tu to točí dookola... až nakoniec pukne. Bohužiaľ, nedá sa to vyliečiť.
@shockz - vieš, že ja súcitím s rybkou, ale spláchnuť by som ju nesplachovala, to ju asi nezabije nijak šetrne... začínam uvažovať, či by to naozaj nebolo najmenej bolestivé kladivom -.- to si ani nevšimne...
@shockz Daj ju do pohara a ten do mraznicky. Vraj to je najhumannejši sposob, lebo rybka je chladnokrvny zivocich, cize nebude bojovať s chladom...jednoducho sa zastavia procesy v jej organizme
@liggye : to moze vyvolat vela veci. Najcastejsie bakterie... existuje mrte druhov, co toto sposobuju. Niekedy to je spojene s inou chorobou a proste sa to stane. Moze to byt aj vrodene, z vody, z potravy... 8415983184 dovodov.
Ale rozmyslala som, ci to nie je dosledok inej choroby co mala predtym. Predtym mala fin rot, co jej odumierali plutvicky, ale to sa vyliecilo normalne. No a potom ju zapchalo.. :/
@stormmast3r : ouf... znie to logicky, ale bŕŕŕ...
@lenuska175 : rada by som, aj som ju dala do karanteny, ale to je nieco co sa v takomto stadiu uz vyliecit neda... Jedine co mozno pomoze je solny kupel, ale neviem ci to pri takom nafunknuti pomoze.. uz druhy den je tam a nic sa nedeje..
Uf, toto ma sklamalo... Ja som sa tesila, ze nam ponuknes tri priania od Tvojej zlatej rybky a teraz to tak vyzera, ze jedine, co moze Tvoja rybka darovat, su dropsy. A tie ja nechceeem!
Ale objektivne; neviem Ti poradit. Nie som akvarkofil. Ja rybky poznam najma z vianocneho taniera a tie uz ziadne choroby nemaju ..
@shockz Nie, to by bolo odo mna velmi egoisticke, nemozem ziadat predsa po Tvojej poslednej rybke, aby plnila priania inych ludi, ked teraz sama smuti za zosnulou priatelkou .. Tak ju len pozdravuj
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
20 komentov
Ja si k rybkám neviem nadviazať žiaden citový vzťah, ale na tvojom mieste s jej trápením určite radšej skoncujem.
No jo... asi to prilis riesim. Zvyknem si k zvieratam / veciam vyrobit citovy vztah a potom mi je vsetko luto :/
Ale rozmyslala som, ci to nie je dosledok inej choroby co mala predtym. Predtym mala fin rot, co jej odumierali plutvicky, ale to sa vyliecilo normalne. No a potom ju zapchalo.. :/
@stormmast3r : ouf... znie to logicky, ale bŕŕŕ...
SI predstav ten pohľad na ňu, ke´d pukne (och)
ale neviem, ideálne ak máš v rodiné rybára, ktorý by nemal problém jej rýchlo a bezbolestne useknúť hlavu
Ale objektivne; neviem Ti poradit. Nie som akvarkofil. Ja rybky poznam najma z vianocneho taniera a tie uz ziadne choroby nemaju ..