Ahojte, obraciam sa na vás, aby som si mohla trochu ulahčit na duši. Studujem druhý semester na Právnickej fakulte UK v Ba a pravda je, že moj prospech by sa kazdy hanbil a aj sa hanbím. Popri študiu pracujem (opatrujem v Rakusku) a vyuzivam kazdu volnu m
prospech na VS neries, je to nepodstatny udaj. priemer ti k lepsiemu zamestnaniu (k vyssej mzde) nepomoze. mozno tak prospechove stipendium z toho dokazes ziskat, ale fakt nevidim dovod, preco riesit znamky na VS, ked vela studentov je rado, ze vobec presli. a mnohi sa na VS ani nedostali.
Áčko, Béčko, Céčko, Déčko, Éčko...písmenká. A kredit ako kredit. Veľa ľudí je rado, že vôbec skúšky spraví, ale chápem ťa, tento pocit mávam občas aj ja. Učíš sa, makáš na sebe, fakt že sa učíš a prejdeš s odretými ušami. Si nepomôžeš. Buď si tie známky opravíš alebo si rada, že si rada. Aj ja som teraz so sebou nespokojná a zrejme koncom leta pôjdem na opravák. Jedinú osobu, ktorú to môže trápiť som ja sama. Kto ti už bude pozerať do indexu že z tohoto a tohoto si ledva prešla? Hlavné je, že napreduješ a ideš ďalej. To je ako s maturitou. Mala som samé jednotky a čo s nimi? Týždeň rodičia jasali a bolo po 15 minútach slávy. A môžem si s tým vysvedčením vytrieť anus. Takže let it be
Ešte raz a po poriadku; prečo si sestra, ktorá je mladšia a je na dennom štúdiu, platí školu, keď by denná forma pre ňu mala byť hradená štátom? Akože knihy a takto? To by mohla mať po Tebe zas, keď Ty si staršia, či čo mi uniklo?
A ohľadne tamtoho prospechu... vnútorný nepokoj je jedna vec, ale ak Ťa neviaže na prospech žiadne ubytovacie štipko ani nič, tak o čom to vlastne je? Viem, učíš sa a výsledky nikde.. Ale však prechádzaš a to je podstatné. Keď máš aj školu - a ešte právo - aj prácu, tak buď spokojná, že to zvládaš - mnohí to nezvládajú a to nerobia nič okrem učenia sa .
To len ja som tak debilný, že sa spolu so spolužiakmi naháňam za známkami pre dobrý pocit neviem zvykol som si zo strednej, že mi priemer nepresiahol 1,3 čo na výške som za 1,5 Bohu vďačný, ale je mi to na nič do života, ale osobne mám z toho radosť, že mám dobré známky, ale inak nič
ako ked prejdeš na hocičo je to jedno ... hlavne nech si dobrá v takych predmetoch čo budeš mocť využiť pri práci právnika alebo čoho... na tie sa zameraj ... lebo ked odserieš uplne všetko a neuchytiš sa v zamestnani s takymi vedomostami, ktore si mala ziskať na VŠ... tak máš smolu ...
moja kamoska si s tym nelame hlavu. len teraz ju zobrali na katolicku v levoci odbor specialny pedagog na maturitnom vysvecku priemer 3 cela osem a ma na haku aky bude mat prospech, hlavne ze je tam.
suhlasim s @10 ... znamky su len obycajne pismenka, dolezite su tie vedomosti, ktore si osvojis .. a este nieco... znamky su len subjektivne hodnotenie ucitela... kto hovori a vobec všetci vysokoškolskí učitelia nehodnotia objektívne (česť výnimkám), tak... buď rada, že prechádzaš a nemáš s tým problém. A začínam mať pocit, že študenti na diaľkovom to majú ťažšie. Kámoška tak študuje a jednoducho oni sa tam s nimi nehrajú, normálne jej šmaril FX za to, že nemala v poriadku bibliografiu v seminárke ... čo je vlastne len kozmetická chyba... tak hlavu hore
nechapem co sakra riesis ??? skusky robis a prechadzas nie ? nemas financie a mas inu robotu, to znamena ze sprosta nie si , len nato cas a prostredie nemas, rob skusky len aby si presla, aj tak v praxi ti dobre znamky zo skoly budu uplne nanic !
Inac mohla si povedat tvoj vztah k tomu co studujes, ci ta to bavi ci nie ... to tiez hra velku rolu.
@casanovka toto riesim presne teraz aj ja, zarabam popri studiu a preto nemam cas na skolu... zarabam na skolu a potom na nu nemam cas padnute na hlavu... a rozmyslam, ze sa na to vykaslem prave preto, ze na to proste nemam financie ...
Po skole by som mala cohdietvat do divadla a kulturne veci sledovat a nie trcat v praci ... takto nevystudujem asi nikdy :/
v tvojej situácii (všetko česť inak) si kvôli tým písmenám v indexe nelám hlavu Je pravda, že lepšie známky v indexe, lepší pocit (vlastná skúsenosť), ale pri nástupe do zamestnania ti ťažko bude niekto kukať ako si spravila ten a ten predmet. Prešla si skúškou??..buď rada a hneď sa opi
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
18 komentov
Neviem, co tu od nas cakas... ako zivot je svina. Welcome to life.
A ohľadne tamtoho prospechu... vnútorný nepokoj je jedna vec, ale ak Ťa neviaže na prospech žiadne ubytovacie štipko ani nič, tak o čom to vlastne je? Viem, učíš sa a výsledky nikde.. Ale však prechádzaš a to je podstatné. Keď máš aj školu - a ešte právo - aj prácu, tak buď spokojná, že to zvládaš - mnohí to nezvládajú a to nerobia nič okrem učenia sa .
myslím, že je úplne jedno aké máš známky, keď prechádzaš.
Inac mohla si povedat tvoj vztah k tomu co studujes, ci ta to bavi ci nie ... to tiez hra velku rolu.
Bohužiaľ, sa niekedy naučíš zbytočne veľa, ale tak, to už sa dá prežiť
Po skole by som mala cohdietvat do divadla a kulturne veci sledovat a nie trcat v praci ... takto nevystudujem asi nikdy :/