Ahoj, snažili ste sa už spraviť nejakú zásadnú životnú zmenu? Myslím teraz hlavne v zmysle pracovania na sebe, vývine osobnosti, vzdelávania sa v tejto oblasti a pod. Ako sa vám v tom darí? Ja sa veľmi snažím tiež už nejaký čas, tak ma to zaujíma.
@charlie1 Ja som myslela skôr odbornú literatúru, vedecké články, VŠ učebnice a tak Nikdy som nebola moc na motivačnú literatúru, zaujímajú ma skôr fakty, výskumy a tak. Ale prečo nie, niekomu isto môže pomôcť aj t
No niečo takéto by som potreboval, vývin osobnosti čo sa týka sebavedomia, potlačenia niektorých negatívnych vecí, proste zharmonizovať to svoje vnútorné prostredie, zosilniť ho, taká posilka pre myseľ a dušu, ale u psychologičky to stálo za prd a neviem kde inde také čosi načerpať, kedže motivačnú literatúru tiež nemám rád, ked niekto recykluje tisíc rokov staré filozofie a tvári sa že vynašiel koleso.
Prvy krat to zacalo tym, ze som precital jednu knihu. To viedlo k viacerym kniham, workshopom, prednaskam, konferenciam... bol som dost aktivny v komunite ludi s podobnymi zalubami a myslim, ze ma to trochu zmenilo.
Druhy krat to bolo po prekonani mozgovej prihody. Moje priority sa viac zmenili a tiez ma to asi posunulo k tomu byt lepsim clovekom.
Neviem presne, ze co mas na mysli, ale take nieco v suvislosti s mojou osobnostou resp. Mnou ako bytostou - snazim sa porazit PPP - resp. Celkovo zmenit svoj vztah k jedlu, snazim sa vnimat svoju psychiku a psychicky stav, snazim sa porozumiet sebe a tomu ako som reagovala a reagujem na podnety...v niečom sa dari viac v inom menej, ale snazim sa, to je hlavne.
jj cca od 15tky furt.... kedze ja som vecny failer, uplne kolosalne failujem skoro v vsetkom co robim ale zaronem mam docela v pici a vzd yked failem tak sa do toho pustim znova, alebo z podla toho zistim ze to asi neni pre mna a pustim sa do niecoho ineho a mega rastiem stale vdaka tomu cosa tyka vyvoja osobnosti, pracovania na svojich slabych strankach, pracovania na tom byt najlepsou verziou seba, stala som sa vegankou - co sa aj etickej stranky tyka, makanie na dobrej fyzicke - aj ked to vdaka mojmu medical condition vôbec nejde lahko, makam aj dost na svojom jedalnicku, posuvam sa co sa tyka vzdelania.... myslela som si ze som jebly kokot a ne prirodovedecke vedy nemam....nuž...som v druhom ročníku aplikovanej geologie ...pracovne sa tiez snazim napredovat a kedze uz sa citim ... preplnená mojej sucasnej profeseie robim si kurzy aby som mohla robitv inom odvetvi....
Vyvin osobnosti je beh na dlhe trate, da sa potlacit to negativne a vyzdvihnut to pozitivne. Ja som sa napriklad v poslednej dobe zbavila velmi vela strachov... napr sa nebojim ist v noci na wc ze ma tam caka nejaky bubak alebo vciel, pavukov a tak... aj strachu z odmietnutia v spolocnosti, co mi dost prekazalo ked som nevedela komunikovat s ludmi. To chapem pod pojmom osobnosti, lebo tvoju osobnost tvoria tvoje vlastnosti.
A teda okrem osobnosti sa snazim rast aj duchovne (meditacie a pod), fyzicky (hlavne joga, pilates,... chcela by som chodit plavat a behavat lenze som po operacii a zaroven pred dalsou, takze mozno to je vyhovorka a mozno...) a ako si asi povodne myslela rozvijat sa vedomostne, akademicky alebo ako by som to nazvala tak vo volnej chvili napr cestou busom sa snazim ucit sa jazyky (spanielcina a nemcina) zaujima ma aj fyzika, psychologia, biologia a vesmir, ale to sa priznam momentalne na to nemam cas (dalsia vyhovorka) ale mozno ked budem teraz dlhsie doma sa k tomu znovu dostanem, a ak sa rata aj hudba, tak asi hlavne klavir... dobre ale to uz je umeleckeho razu tak potom malba, tanec a vsetko mozne co sa da tvorit rukami (teraz som si kupila sadu na quilling )
ja sa snažím stále ale aj stále zlyhávam, v tomto som dosť nestály... prosto občas nevládzem robiť správne veci... šak to pozná veľa ľudí už len keď dietu držia...a potom sa večer prežerú... zlahania človeka serú ale bez nich to asi nejde
@riddler Psychológovia sú na hovno, oveľa lepšie je výjsť si s niekým na pivo alebo si kúpiť nejakú flašku s nejakým dobrým kamarátom/kou a pokecať pri tom, nič sa nevyrieši ale veľa krát to vie dosť pomôcť aj sa vyrozprávať a predsa niekomu koho poznáš to ide lepšie ako nejakému psychologovi.. Keď už odborná pomoc, tak potom psychiater/ psychiatrička, viem, že to znie drsne a mnohí sa toho, vrátane mňa boja. Ale to je asi jediná nádej, ktorá ostáva.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
18 komentov
Druhy krat to bolo po prekonani mozgovej prihody. Moje priority sa viac zmenili a tiez ma to asi posunulo k tomu byt lepsim clovekom.
@pubertslatinocelny a aky clovek si bol predtym?
A teda okrem osobnosti sa snazim rast aj duchovne (meditacie a pod), fyzicky (hlavne joga, pilates,... chcela by som chodit plavat a behavat lenze som po operacii a zaroven pred dalsou, takze mozno to je vyhovorka a mozno...) a ako si asi povodne myslela rozvijat sa vedomostne, akademicky alebo ako by som to nazvala tak vo volnej chvili napr cestou busom sa snazim ucit sa jazyky (spanielcina a nemcina) zaujima ma aj fyzika, psychologia, biologia a vesmir, ale to sa priznam momentalne na to nemam cas (dalsia vyhovorka) ale mozno ked budem teraz dlhsie doma sa k tomu znovu dostanem, a ak sa rata aj hudba, tak asi hlavne klavir... dobre ale to uz je umeleckeho razu tak potom malba, tanec a vsetko mozne co sa da tvorit rukami (teraz som si kupila sadu na quilling )
A taaaaaak.... sak vies