čaute, teraz som prváčka na vysokej škole, plánujem tento ročník ešte doštudovať a potom sa vykašľať na tento odbor aj školu a podať si prihlášku na niečo iné, lepšie...máte s tým niekto skúsenosť? mali ste pocit, že ste stratili jeden rok? a je pravda, ž
Ak chceš ostať na SR, tak si ten jeden rok musíš doplatiť, v ČR by to ešte stále nemalo platiť, ak nevydali nový zákon...
Čo je to rok v ľudskom živote? Nič... keby sa mne nepodarilo dostať do druhého semestra, tak idem o rok znova na prijímačky a ten jeden "stratený rok" by mi bol úplne ukradnutý. Rovnako ako polovice spolužiakom, ktorý o rok odchádzajú na iné odbory.
Jj, 1 rok doplacas. Je to urcite pozitivna zmena, ak mas nejaky plan do buducnosti - nema zmysel sa 5 rokov do niecoho nutit. Je totalna blbost riesit to, ze stratis rok - ved po skole budes asi 40 rokov pracovat. Vzdelanie mas na cely zivot, tak si zariad take, ake ta bude naplnat/povazujes ho za dobre. Nestracaj optimizmus
ak si vyberieš podobný smer ako teraz študuješ tak tam môžeš pokračovať ako druháčka,,,, ak chceš zmeniť úplne odbor tak načo chceš doštudovať prvý ročník? neoplatí sa ti to, úplne zbytočná práca.... a ak budeš znova prváčka tak áno, budeš musieť si zaplatiť jeden ročník, tretí,, dva roky budeš ešte študovať zadarmo,, a ptm keď si spravíš aj ten tretí zaplatený tak ďalší stupeň môžeš zas študovať zadarmo...
dakujem vam vsetkym za reakcie...ak mam byt konkretna, teraz mam europske studia a chcem prestupit na verejnu spravu...ono da sa politologia zahrnut do verejnej spravy, ale nie je to natolko podobny predmet, aby sa dalo prestupit do 2.roc...teraz som uz pevne rozhodnuta, ze co chcem v zivote robit, po mature som stale vahala co dalej a "doplatila" som na to takto...a co bduem robit s tym druhym semestrom si musim este rozmysliet, tiez sa mi zda zbytocne dostudovat
chcel by som sa opýtať ako je to s tým platením za bakalára, do kolkých rokov je to zadarmo a kedy alebo v akých prípadoch sa zato musí doplácať? .. príklad, ak by som chodil 2 roky na výšku v zahraničí a potom ju skočil a nastupoval na slovensku na bakalárske, platí za to niečo?
@igorsk Štát ti financuje iba jednu výšku, ale pokiaľ budeš študovať v zahraničí a následne na Slovensku, platiť nebudeš aj napriek tomu, že budeš študovať ten istý stupeň štúdia. Každý štát má vlastné podmienky financovania štúdia, navzájom sa neovplyvňujú.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
17 komentov
Čo je to rok v ľudskom živote? Nič... keby sa mne nepodarilo dostať do druhého semestra, tak idem o rok znova na prijímačky a ten jeden "stratený rok" by mi bol úplne ukradnutý. Rovnako ako polovice spolužiakom, ktorý o rok odchádzajú na iné odbory.