Koľkokrát ste už plánovali začať "nový život" ? myslím niečo ako : odteraz budem takýto a budem robiť toto a toto ... Pýtam sa lebo chcem vedieť či som jediný kto to plánoval nespočetne krát a ani raz som pri tom neostal ... asi slabá vôľa alebo pôsobenie
ja som nikdy nič takéto neplánovala ...ale zmenila som sa z dieťaťa na dievča v osmičke-devina ,to bola prvá zmena ,ktorá mnou prebehla ...zmenila som sa vnútorne na inú úplne osobu ...bola som dovtedy dieťa ..a pootom už nie ..začala som trošku inak žiť ,inak som začala vn ímať isté veci ..zrazu som začala dospievať .. a neskôr zase ma stredná škola zmenila ,a dosť výrazne ...už nemám nič z toho dievčaťa ,aké som bývala v devine a v tom období ... a mne je za tým dievčaťom smutno akosi ...
Robím to strašne často vydrží to pár dni pretože o pár dní aj zabudnem že som si niečo také povedala, a potoms it o poviem znovu, znovu a znovu ale mám rada ked si to hovorím pretože potom sa mam aspoň krátku dobu veľmi dobre neviem prečo
@dee99 pevna vola je dolezita ale aj tak mam stale pocit ze ma taha spat okolie ... chcem si ist konecne zabehat s niekym a nie sam ako vzdy ale nikto nejde pretoze vsetci sa hraju hry na pc , a tak dalej dalej dalej az clovek strati energiu
@natuska6262 lenže počkaj, ty teraz hovoríš o zmene vrámci dospievania... to je úplne prirodzená zmena, no tu ide skôr o zmenu v dospelosti.. o to, či sa človek dokáže úplne zmeniť, úplne začať žiť iný život.. v čase dospievania sa to samozrejme dá, deje sa to prirodzene... no keď je už človek dospelý, tak nedokáže len tak ľahko začať žiť nový život
@loveistheanswer dá? ty sa snažíš roky začať žiť nový život... a myslíš, že sa ti to podarilo? žiješ úplne iný život ako pred rokom?
@tomice27 teraz nehovorím o sebe ale všeobecne...ja totižto je pravda, že som sa stále nejako pokúšal, resp. chcel začať žiť nový život ale vždy som prišiel na to, že vlastne som spokojný s tým ako žijem
@loveistheanswer lenže v tých časoch, keď si cítil, že nie si spokojný so svojim životom, si sa snažil začať žiť nový život... a nepodarilo sa ti to... čiže sa to nedá tak ľahko ako sa niekomu môže zdať
@baggy dokým sa nevzdáš, tak je lepšie aj 100x to skúšať ako nerobiť nič .
ja som tiež párkrát chcel zmeniť svoj život, že odteraz, ale potom som asi pochopil, že to tak nejde. žiadne "od teraz" neexistuje, zmeny nie sú náhle, ale postupné a sú v myslení
@tomice27 lenže ,kde je tá hranica ,že "dospelosť "a "dospievanie " ?podľa mňa to nie je hranica 18 rokov ...čiže je to veľmi individuálne a diskutabilné ...ale ja som len povedala svoje životné zmeny ,ktoré mnou prebehli ,nič iné
@baggy ak sa chceš ozaj zmeniť si to dakde aj napíš čo vlastne chceš presne zmeniť a aby si to mal na očiach často, to občas pomáha... bo mne napr dačo napadne aj to skúsim ale po pár dňoch to zabudnem....
a hej, ťažko sa mení, ak si v tom istom okolí ľudí, ono to skoro ani nejde... preto sa treba spoznávať s novými a ak napr ako píšeš chceš ísť behať, treba si dakoho nájsť s kým by si šiel... keď starí kamoši nemajú čas
Všetci občas zídeme z cesty to podstatné je nájsť vôľu a silu vrátiť sa späť. Momentálne sa mi to darí. Nedostatok vôle je slabosť(a máme ju všetci)...to podstatné je sa naučiť s tým bojovať.
Práve som na to myslela, lebo som si uvedomila, že moje predsavzatie s fajčením a celkovou zmenou životného štýlu zlyhalo a ja fajčím ako som fajčila predtým
Ako @plutvonozceakrivozubky už povedala...klasička :p no je to dosť o tej vôli, pretože ak SKUTOČNE človek netúži po zmene, neuskutoční nič z toho, čo si zaumienil a čo by chcel zmeniť. A nik ho neprinúti, jedine tak násilím. Základ je sa dokonale, ale absolútne stotožniť s tým, čo chceš zmeniť. Niekomu to ide pomalšie a ťažšie, a niekomu zas ľahšie a rýchlejšie. A prečo...to už je vec číro individuálna, ktorú vedia jednotlivé osôbky :p, ja som si na pr. napísala, čo NEbudem už viac robiť/pokúsim sa to čo najviac obmedziť (pre začiatok) azoznam, čo chcem a BUdem robiť, či už sa mi to podarí hneď, alebo len čiastočne, pre začiatok a nosila som ten zoznam so sebou. A tak sa mi to všetko zafixovalo v hlave, už len preto, že som skutočne VEĽMI chcela, že sa hneď zastavím-už len pri tej myšlienke, keď chcem podniknúť niečo z toho NE-zoznamu, teraz ho so sebou nenosím a som spokojná. Dosiahla som, čo som chcela. A ak nie niekedy ešte úplne, snažím sa. A práve tá snaha spoločne s vôľou mi pomáhajú.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
30 komentov
@loveistheanswer dá? ty sa snažíš roky začať žiť nový život... a myslíš, že sa ti to podarilo? žiješ úplne iný život ako pred rokom?
@baggy tak teda zmeň okolie a prostredie
ja som tiež párkrát chcel zmeniť svoj život, že odteraz, ale potom som asi pochopil, že to tak nejde. žiadne "od teraz" neexistuje, zmeny nie sú náhle, ale postupné a sú v myslení
Ale už sa mi podarilo si zmeniť život aj sa zmeniť do určitej miery. Teraz som konečne šťastný
a hej, ťažko sa mení, ak si v tom istom okolí ľudí, ono to skoro ani nejde... preto sa treba spoznávať s novými a ak napr ako píšeš chceš ísť behať, treba si dakoho nájsť s kým by si šiel... keď starí kamoši nemajú čas