Ahojte už dlhšie riešim dilemu ohladom školy, ktoru som si vybrala momentálne som druháčka na Bc. no čím dlhšie tu som tým ma to menej baví, mám menej motivacie, chuti do všetko čo sa školy týka.(aj teraz by som sa mala učiť na skúšku no je mi nejak je
keď ťa to nebaví, choď na takú školu, akú chceš, znova od bakalára..
ja na tvojom mieste by som nepokračovala v tom, čo ma absolútne nebaví a nemá pre mňa význam.. keby skončíš bakalára tam, de teraz študuješ, načo by ti to bolo? nemala by si zo seba dobrý pocit ani nič..
..ak pôjdeš od začiatku, budeš si to síce musieť zaplatiť, ale tak podľa mňa je to lepšie, ako keby si sa mala trápiť v škole, ktoré pre teba nemá žiadny zmysel
to je tazke rozhodnut. to musis vediet ty. ja som napriklad odisla teraz v piatom rocniku, vobec to nelutujem, lebo v odbore ani robit nechcem, vlastne nechcem robit nic "vysokoskolske", ale trvalo mi to rok, nez som naozaj odisla (skusila som to este, sla som na Erasmus, ale uz som sa proste nenakopla a tak som odisla).
ale poznam ludi, co mali podobnu krizu, prekonali ju a studuju dalej. skus si to premysliet poriadne.
mimochodom, na pedagogicke minimum musis mat druhy stupen, nemozes ucit bez ukonceneho Mgr./Ing.
ja som po bc šla na mgr na inú univerzitu a do iného štátu.
neviem presne čo študuješ, ale pokiaľ by iná škola akceptovala na mgr/ing tvoje bc štúdium, tak ti jednoznačne odporúčam zmeniť lokál.
@3 plus mi napadlo, byvala spoluziacka si dokoncila bakalara s nami a potom sla znova od prveho rocnika studovat, co chcela. a viem, ze je spokojna... ale ak nemas chut dokoncit si ani to Bc., tak si ho nedokonci, chod na rok do roboty, vratis aspon rodicom peniaze a na dalsi rok zacnes studium znova...
@sistis nezvladala co? ucivo? patrila som k tym lepsim studentom, vela ludi sa divilo, ze som akurat ja odisla... proste ma to tak nebavilo a nas vysokoskolsky system tak sral, ze som sa nevedela donutit ucit.
dakujem Vám za vaše názory jazyk ktorý študujem ma baví, mam ho rada, ale tato škola ma nebaví, nemá uroven, hodiny nám odpadavju hoc ako, nič sa potom nenahradzuje samy nas demotivuju. Už v januari som mala nutaknie podať si prihášku inde ale nechala som to tak . A áno viem že učit možem len s druhým stupňom vš. študia. Ešte si to nechám preležať v hlave a uvidm , do septembra sa budem musieť najako rozhodnúť. ešte raz vdaka
Ja si osobne myslím, že by bola škoda nedokončiť aspoň toho bakalára, keby nadtým ešte uvažuješ v prváku, nepoviem, ale v druháku je už trochu nelogické sa na to vykašľať a zahodiť dva roky štúdia, ktoré si mala financované.. apropo, po bakalárovi môžeš zmeniť odbor vrámci možností alebo vyskúšať inú univerzitu, ktorá ťa bude možno viac motivovať. Treba zaťať zuby a vydržať. Mať školu a vzdelanie nie je nikdy na škodu veci aj keď je to možno veľakrát proti gustu a chce to veľa sebazaprenia. Ja sa napr. tiež teraz chystám na Mgr. na inú univerzitu. Držím palec, nech sa už akokoľvek rozhodneš.
ja by som zmenila uplne všetko, aj odbor z románskeho jazyka na angličtinu plus kombinaciu ako učiteľstvo. A univerzitu ako prvu tu by som už neostávala kde som, niečo bližšie domova by som si vybrala
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
14 komentov
ja na tvojom mieste by som nepokračovala v tom, čo ma absolútne nebaví a nemá pre mňa význam.. keby skončíš bakalára tam, de teraz študuješ, načo by ti to bolo? nemala by si zo seba dobrý pocit ani nič..
..ak pôjdeš od začiatku, budeš si to síce musieť zaplatiť, ale tak podľa mňa je to lepšie, ako keby si sa mala trápiť v škole, ktoré pre teba nemá žiadny zmysel
ale poznam ludi, co mali podobnu krizu, prekonali ju a studuju dalej. skus si to premysliet poriadne.
mimochodom, na pedagogicke minimum musis mat druhy stupen, nemozes ucit bez ukonceneho Mgr./Ing.
neviem presne čo študuješ, ale pokiaľ by iná škola akceptovala na mgr/ing tvoje bc štúdium, tak ti jednoznačne odporúčam zmeniť lokál.