za posledne roky som sa velmi zmenila, ale len co sa tyka vzhladu. myslim, ze moja povaha a dusa je stale rovnaka. avsak mam pocit, ze mnoho mojich znamych ma zacalo vnimat inak. a nejedna sa len o nejakych povrchnych znamych, ale aj o dost blizkych ludi.
mozno si sa zmenila len to nepocitujes tak..ludia si väcsinou take zmeny vsimnu lepsie ako ty sama.. ja uz tiez nie som v kontakte s niektorymi ludmi, bez ktorych som si niekedy nevedel predstavit zivot.. a nemusis sa izolovat, najdes si novych ludi
kazdy sa v zivote meni.. a ja som sa zmenil. kazdy mi povie ze za poslednych 5 rokov som sa niekolkokrat zmenil, podla toho ake som mal obdobie skym.. ludia ludi menia. podla seba..
Chceš s nimi vychádzať stále rovnako - chápem to, že ťa začali vnímať istým spôsobom negatívnejšie, ako predtým?
Vo vekovom rozsahu 10-20 sa človek značne mení aj povahovo, pričom sám si to niekedy neuvedomuje. Žiješ "so sebou" každú minútu, čiže zmeny vnímaš ako jemné a postupné (alebo ich nevnímaš vôbec), preto to sama vyhodnocuješ ako "stále tie isté" názory. Lenže pre kohokoľvek, komu každodenne nehlásiš svoje úvahy, psychologický profil a aj tie jemné zmeny, bude akákoľvek zmena povedaná/zistená až "naraz" na konci po jej uskutočnení citeľnejšia (čakal u teba niečo pôvodné a zrazu napríklad povieš, že si už vyrástla z tohto a tamtoho názoru, pričom ty si si to nechávala prejsť hlavou aj celé mesiace po kúskoch a neregistrovala si to ako radikálny posun).
Ťažko by si len tak presvedčila ľudí o tom, aby ťa nevnímali ako zmenenú, ak si to naozaj myslia. Skôr by som si od nich nechal vymenovať, v čom presne ťa vnímajú inak (a na základe toho sa zamyslel, či sa takéto zmeny s tebou naozaj postupne neudiali). Ak aj potom naozaj budeš mať pocit, že nič také nebolo, tak to tomu človeku skús vysvetliť.
A btw názorová alebo postojová zmena človeka v niektorých ohľadoch vôbec nemusí znamenať, že začne mať niekoho menej rád, to zase určite môžeš povedať ty im.
Hlavne ľudia sa nemenia zo dňa na deň. Väčšinou. Je to celoživotný, pomalý, postupný a dlhodobý proces, ktorý si sama nemusíš uvedomovať. Názory sa vyvíjajú, rovnako povaha či duša. Nikto nie je stále rovnaký. Len na tom vzhľade je to také výrazné, lebo je jednoduchý a ľahko viditeľný, inými slovami "povrchný."
Okrem toho, možno sa zmenili viac oni ako Ty. Aj to je možnosť.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
Komenty k téme
Vo vekovom rozsahu 10-20 sa človek značne mení aj povahovo, pričom sám si to niekedy neuvedomuje. Žiješ "so sebou" každú minútu, čiže zmeny vnímaš ako jemné a postupné (alebo ich nevnímaš vôbec), preto to sama vyhodnocuješ ako "stále tie isté" názory. Lenže pre kohokoľvek, komu každodenne nehlásiš svoje úvahy, psychologický profil a aj tie jemné zmeny, bude akákoľvek zmena povedaná/zistená až "naraz" na konci po jej uskutočnení citeľnejšia (čakal u teba niečo pôvodné a zrazu napríklad povieš, že si už vyrástla z tohto a tamtoho názoru, pričom ty si si to nechávala prejsť hlavou aj celé mesiace po kúskoch a neregistrovala si to ako radikálny posun).
Ťažko by si len tak presvedčila ľudí o tom, aby ťa nevnímali ako zmenenú, ak si to naozaj myslia. Skôr by som si od nich nechal vymenovať, v čom presne ťa vnímajú inak (a na základe toho sa zamyslel, či sa takéto zmeny s tebou naozaj postupne neudiali). Ak aj potom naozaj budeš mať pocit, že nič také nebolo, tak to tomu človeku skús vysvetliť.
A btw názorová alebo postojová zmena človeka v niektorých ohľadoch vôbec nemusí znamenať, že začne mať niekoho menej rád, to zase určite môžeš povedať ty im.
Okrem toho, možno sa zmenili viac oni ako Ty. Aj to je možnosť.