Úvah o živote je nespočetne ale dá sa zamyslieť ešte hlbšie nad chápanie väčšiny aby sme pochopili čo v skutočnosti život pre nás znamená? ..... (rečnícka otázka)
Čo je podľa vás ten najväčší zmysel nášho (resp. vášho) života?
Vseobecne :niekoho si najst, zalozit rodinu , mat sa dobre, ppripade pomahat ked treba, najlepsie keby pomahali vsetci co maju na to moznosti, ...Moj: najst miesto v zivote, najst tych ,svojich, ludi, byt spokojna, nieco precestovat a zistit co budem robit
neviem. každý den má zmysel pre mna niečo iné. Ale tak vo všeobecnosti je to to, aby som robila druhých šťastnými a aby som našla to, čo ma baví a kde môžu vyniknúť moje pozitíva..
Neviem nic ! ... ale ani neviem co je somnou nic s toho co tu pisete ma nejako nefascinuje,Zmysel zivota ?.Mna by skor zaujmalo je mi to hlupe tu pisat,ale ak s vas niekdo (VIE CO JE TO ZA POCIT KED CLOVEKU NA NICOM NEZALEZI) viete aky je to clovek ktory nemysli na buducnost,ani poriadne na pritomnost je nezavisly v tom zmysle ze proste svoju veselu stranku ukazuje iba s casti vo verejnosti ale v nutri seba je osamostnateny respektivne nic ho nezaujma laska,rodina,priatelia.ale vo vnutri seba sameho som iba prazdna nadoba.Nenaplnena v nicom v tomto zivote.Tak prosim vas o jednu vec ak mi vie niekto pomoct co by som privital velmi rad,ale ty co tu pisete ze zmysel zivota je krasny,nepoznam nic krajsieho ako zit,...Neviete ako sa citim ja, ako realista ? pesimista ? v ziadnom pripade optimista Tento moj pocit zijem asi tak pocitujem 2 roky a neda sa s tym jednoducho zmierit kazdy den myslim preco sme tu ano toto si mohol povedat hocikdo ale hocikdo si nemoze povedat Zabijem sa.A moja viera ? je skratka.... rovnovaha,,,v mojom zivote vzdy som rozmyslal ci niekdo tam hore existuje ale po case som na to prisiel ze je to vyplod ludi a fantazie.Krestanstvo atd.ludia musia v nieco verit ! tak preco sa boja uctievat Diabla ? Satana ?,Opakom je jedine Boh je to proste jedno a preco ak vubec existuje (boh) tak preco nie satan alebo diabol ? ano je pravda to nikdy nikdo nepovedal ze diabol neexsituje respektivne satan ale nicia ma reci o vierach co je vedlasia a dost !.Ak niekto vie co je to ateisticky satanizmus a vie co prezivam tak mi prosim vas poraddte lebo tie reci co su tu ma iba rozosmeju,A smiech v mojom zivote by som potreboval ako sol ! Necitim Smutok ale ani stastie.!.Ani velky zial nikdy mi nekoho nebolo tak luto ako seba.A dost sa bojim nedaj boze keby mi niekdo z rodiny zomrel tak by som neplakal.... anebol by som prekvapeny pretoze žial,smutok.ani stastie,Nepoznam prosim vas o radu uz neviem co mam robit.A posledna vec je ta ze ked niekdo nema tu co napisat tak tu nepiste zijte svoj zivot,ak je vam taky drahy a plny pochopenia ja tu prosim o pomoc.
@anythingone na mojom živote nie je nič úžasné alebo extrémne šťastné, teda vlastne sú nejaké také chvíle, ale väčšinu času ma žitie bolí. napriek tomu nevidím zmysel v jeho ukončení, keďže neverím, že niečo nasleduje potom a teda by som si tým vzala nádej na čokoľvek lepšie.
okrem toho nič lepšie ako život nepoznám v prvom rade proste preto, že nič iné nepoznám.
@burble Dokazal by som ta pochopit....ale jednoducho ja neverim v nic ani po smrti cloveka ani v boha ani diabla,iba verim v rovnovahu sveta,kladiem si otazku kazdy den ked vstanem do roboty,preco ?... sme tu,zijeme stastim,laskou,porozumenim nad vecou.Keby nebolo priatelov a hlavne rodiny,uz by som tu nebol,preco ? pretoze to je jediny dvovod pre ktory som este tu.Jedina vec nad ktorou teraz vetsinou vzdy rozmyslam je jeden fascinujuci citat od Williama Shakespearam, ktory ma zaujal v kazdom ohlade .... :Smrť je iba začiatok,ale až tej druhej kapitoly.Nad tym som sa zamyslel a odpoved na tento citat v mojom zivote je odpovedou byt zivi alebo mrtvy je v tomto svete proste kolobeh skratka 1 kapitolu zijeme tento zivot tymto chcel autor vysvetlit citat, ale nie v mojom zivote keby som chcel tak si zoberiem zivot... ale nikdy to dufam neurobim kvoli jednej veci pokial budem milovat svoju rodinu a kamaratov ktory mi davaju nejaky zmysel smiat sa,uzivat si, ... inak je to vsetko.Clovek ktory nepreziva to co ja nevie o com hovorim.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
17 komentov
proste sa mi nechce umrieť
ale nič lepšie ako žiť nepoznám, tak prečo nie?
mŕtva budem ešte dosť dlho.
čo je najväčší zmysel môjho života? nič.
čo robím pre to aby mal čo najväčší zmysel? nič.
kde je v tom zamyslenie sa nad chápanie väčšiny? nikde.
šťastným sa nedá byť stále preto sa treba naučiť tešiť sa z maličkostí
@obliviate dufam, ze to nemyslis vazne
okrem toho nič lepšie ako život nepoznám v prvom rade proste preto, že nič iné nepoznám.