Nemám už zmysel života v urcitom uhle pohľadu. Niekoľko rokov som písala básne,ktoré moja učiteľka posielala do súťaží a zopárkrát už vyhrali. Písala som iba o smrti,žialy,sklamaní,smútku, zabíjaní,opisovaní vrážd a takom podobnom.Nič pozitívne totiž nedo
Ahojky. Neviem, ci ti dokazem nejako pomoct, tato diskusia ma ale dost zaujala. Pises, ze nedokazes tvorit uz nic kvalitne a tvoja predosla tvorba obsahovala iba same negativne prvky. Z mojho uhla pohladu to ale znamena, ze ta jednoducho prestalo bavit premyslat o vsetkom neprijemnom, bolestivom, trpkom. Mozno sa v tvojom zivote stalo nieco vyznamne a sama si to ani neuvedomujes. Mozno si nasla novych priatelov, mozno nejaku lasku, mozno si jednoducho zacala pocitovat, ze to chmurno uz nie je tvojim cielom...ze si zivot dokazes aj vychutnat a vidiet ho inym pohladom.
Casto sa stava, ze clovek o niecom sniva, tuzi po tom, vyberie si dokonca vlastnu zivotnu cestu a casom svoje postavenie voci tomu zmeni. Neber to ako ziadnu tragediu, otvara sa ti kopec moznosti. Ak chces byt reporterkou, neznamena to, ze musis pisat prave pochmurnu poeziu. Skor naopak. Zacni sa venovat veciam, ktore ta zaujimaju a pisat o nich. Mozno sa nakoniec z toho stane iba tvoj konicek svoje povolanie najdes uplne inde...
P.S: Ja som tuzila byt odjakziva lekarkou a dnes studujem informatiku z vlastneho rozhodnutia, presvedcenia... Hlavu hore, neboj sa, tvoja cesta si ta najde... Keby si cela pokecat, napis tajnu postu.
Ty nemas ziadny problem. Lebo problemy sa daju riesit rychlo a razne.
Prejde ta to, nemas zmysel zivota. tak si ho najdi preco mas zit. nie? Ci si zila len koli tym basam? nemam cas ani sa rospisovat. lebo musim letiet skolicka vola
ahoj riesit problemy nieje problem. staci si uvedomit co dokazes vyiesit a co nie. a jednoducho to urobit, lebo ked sa ti to zacne kopit tak sa zblaznis. vsetko sa da riesit priamo a bez problemov. len si to treba uvedomit. take, ze skola je picovina sa riesit neda tu treba urobit ...
No an ebude to len taka tvoriva kriza? A skusil by som to co ti poradila ing.sisi, ked ti nejde pisat smutne basne, skus prejst na nejake vesele alebo proste zmenit zaner uplne. Namiesto basni skus poviedku alebo tak.
Zmysel zivota, je u kazdeho cloveka rovnaky, tj byt stastny. U kazdeho je ale dosiahnutie stastia individualne, tj vrah je stastny ked vrazdi, bezny clovek ked ma lasku a je napr bohaty atd.
Tj zmysel zivota mas, mozno sa ty len zmenil, alebo je taky isty.
Ked je pravda co hovori ING.sisi, ze si mozno zmenila zivotny postoj, tak s nou plne suhlasim.
taketo pocity mavaju vsetci umelci a len to dokazuje ze si naozaj umelkina ja som maval tiez obdobie ked som klavir nechcel ani vidiet (vychodil som zusku) ale po case ma zacal zase bavit a prave teraz pracujem na jednej skladbe ktoru sa mozno (ale s velkym M ) odvazim neskor publikovat tvoj um sa ti vrati ale v pisani je to o niecom inom musis hladat inspiraciu ktoru si vycerpala....
chapem chaaapem chaaapem.....teraz ti poviem moj problem ja....mám rodinu, mam zazemie, mam priatela, mam kamaratov....a predsa ked píšem ,nenajdes v mojej tvorbe nič pozitívne, to iste platí aj o mojích myslienkach......to je ten skurveny PESIMIZmus
ja nemam zmysel zivota len tak zijem zo dna na den obcas sa objavy daky svetly bod v mojom zivote a z toho sa chvilu tesim a potom zas den a dalsi....no a tak ..neznasam sa zato lebo prave takyto pristup neznasam
Lamias888--------Tazko ti poradit.Kazddopadne sa clovek vyvija a je to absolutne normalne, raz ta bavi to a niekedy nieco ine.Treba sa snazit prist preco sa to vsetko zmenilo, najst ten bod, ktory je na pricine.Ja som bol tiez isty cas spokojny so svojim zivotom, nic extra ale dalo sa tak zit a naraz sa to zacalo menit, nie mojou vynou ale tak prirodzene.Teraz mam take obdobie hladania sameho seba a hladanie nejakej linie, ja to dost tazke lebo aj moje okolie sa zacina menit.Akokolvek ma to stve, tak treba priznat ze to moze prinies aj nieco lepsie a tak sa na to pozeraj aj ty
to ze sati prave teraz nedari pisat neznamena ze to uz nikdy nebudes robit...proste mozno si si nasla nieco ine, co ta teraz robi stastnou..to ale neznamena ze sa to nevrati spat..mozno ta zajtra kopne muza tak ze napises 20 basni za par hodin...(mozno nie...ved vsetko sa meni)ked sa na to budes sustredit a furt sa zamyslat preco ci to nejde tak to budes zbytocne len predlzovat...podla mna..take veci vzniknu len spontanne..ci uz ide o basnicky piesne alebo obrazy(teda aspon u mna)...ak to nejde spontanne zo srdca tak to nie je uprimne potom...jednoducha sa sustred na to z coho mas radost a ostatne sa vyriesi samo casom...podla mna
Hm....zmysel... Ten zmysel máš stále pri sebe, v sebe, okolo seba, všade..... On nie je, ale práve kvôli tomu je veľmi veľký....ak by nebol neboli by sme tu.....Aj ten najmenší plamienok ktorý zasvieti spoza všetky špinavé škvrny, ktoré prekryjú (navonok) všetko.... povedalaby som , že práve ten plamienok svieti najviac. Možno , keby som ťa nepoznala mala by som na to iný pohľad... Ale ty zmysel máš...či to je kvôli niečomu, alebo NIEKOMU. Ani hviezdy nevidno na nočnej oblohe stále a oni predsa kvôli mrakom nemiznú...
zmysel života...no každy má iný...niekto napríklad nemá...no a ja som asi ten druhý prípad... vlastne už sa mi ani nechce žiť, lebo už ma asi nedokáže nič potešiť, možno len to že si sem-tam idem na nejaky koncertik, vonku s kamošmi...ale aj tak ma to už nedokáže naplňovať tak, ako niekedy...neverim ludom.. nedokážem si už predstaviť svoju budúcnosť.. lebo si myslim že svet sa zblaznil, ludia zabudaju na to kto su, odkial pochadzaju...zabudaju ze sme slovansky narod...ktory ma tak krasnu kulturu...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
17 komentov
Casto sa stava, ze clovek o niecom sniva, tuzi po tom, vyberie si dokonca vlastnu zivotnu cestu a casom svoje postavenie voci tomu zmeni. Neber to ako ziadnu tragediu, otvara sa ti kopec moznosti. Ak chces byt reporterkou, neznamena to, ze musis pisat prave pochmurnu poeziu. Skor naopak. Zacni sa venovat veciam, ktore ta zaujimaju a pisat o nich. Mozno sa nakoniec z toho stane iba tvoj konicek svoje povolanie najdes uplne inde...
P.S: Ja som tuzila byt odjakziva lekarkou a dnes studujem informatiku z vlastneho rozhodnutia, presvedcenia... Hlavu hore, neboj sa, tvoja cesta si ta najde... Keby si cela pokecat, napis tajnu postu.
Prejde ta to, nemas zmysel zivota. tak si ho najdi preco mas zit. nie? Ci si zila len koli tym basam? nemam cas ani sa rospisovat. lebo musim letiet skolicka vola
Zmysel zivota, je u kazdeho cloveka rovnaky, tj byt stastny. U kazdeho je ale dosiahnutie stastia individualne, tj vrah je stastny ked vrazdi, bezny clovek ked ma lasku a je napr bohaty atd.
Tj zmysel zivota mas, mozno sa ty len zmenil, alebo je taky isty.
Ked je pravda co hovori ING.sisi, ze si mozno zmenila zivotny postoj, tak s nou plne suhlasim.
Neboj to prejde. Len potrebuješ ten zmysel nájsť.