Majú veľkú váhu známky zo strednej školy pri prijati na VŠ? Viem že sa neberu na všetky školy, poznate nejake VŠ kde znamky z konc. vysvedčení nehrajú žiadnu rolu ?
Každá škola to má osobitne na svojej stránke, pochybujem, že ti tu všetci vymenujú školy, ale na väčšine berú do úvahy len prijímačky a aj to záleží od odboru... Keby si aspoň povedala zameranie, takto je to dosť všeobecné a na tvoju otázku sa nedá odpovedať až tak konkrétne
Hm, ja som mal na strednej aj na maturite dosť priemerné známky a na školu ma zobrali bez prijímačiek. Čižeee to záleží podľa odboru a školy a všetkého
asi na všetky školy, posielaš známky v prihláške alebo kópie vysvedčení. Asi na UK v BA nehrajú rolu...a napr. do BB som si dávala prihlášku na učiteľstvo anglina-ruština a tam je podstatná len maturita...
ale skôr sa asi rozhodni, čo by si chcela študovať...nie že pôjdeš na prvú hovadinu, na ktorú ťa zoberú len preto, aby si bola na vysokej a ani nevieš, čo ideš študovať...
A to máš také zlé známky, keď nechceš, aby ti ich rátali?
@kaayaa nepoznáš ma, nevieš aké mam výsledky v škole, nevieš v čom som dobrá a v čom nie, nevieš nič, tak tu láskavo nepičuj....
@forbiddenrose taký priemer, ale vysvedčenie mi vždy kazia matematické predmety ktoré mi nejdú keďže som na OA a zistila som, že týmto smerom nechcem ísť, skôr sa chcem zamerať na cudzie jazyky.
ja som čerstvá maturantka a skončila som OA, idem študovať na výške cudzie jazyky lebo je to moja vášeň aj z angliny som si dala na mature úroveň B2 aj keď som nemusela, lebo ma to baví a chodila som na jazykovku
@moccacino Keď si schopná napísať školi tak určite choď študovať jaziki a najlepšie cudzye, lebo zjavne slovenski vyeš dokonale. Takže jo, vyďým v čom sy dobrá!
ja tiež končím na OA a rozhodovala som sa medzi jazykmi v BB a ekonomikou v BA, ale došla som k záveru, že jazyky sa dajú naučiť na slušnej úrovni bez toho, aby si ich študovala na VŠ - pokiaľ hovoríme o učiteľstve ja mám základnú štátnicu z AJ B2 a mohla by som s nou učiť na zš a so všeobecnou môžeš učiť na strednej...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
14 komentov
asi na všetky školy, posielaš známky v prihláške alebo kópie vysvedčení. Asi na UK v BA nehrajú rolu...a napr. do BB som si dávala prihlášku na učiteľstvo anglina-ruština a tam je podstatná len maturita...
ale skôr sa asi rozhodni, čo by si chcela študovať...nie že pôjdeš na prvú hovadinu, na ktorú ťa zoberú len preto, aby si bola na vysokej a ani nevieš, čo ideš študovať...
A to máš také zlé známky, keď nechceš, aby ti ich rátali?
@forbiddenrose taký priemer, ale vysvedčenie mi vždy kazia matematické predmety ktoré mi nejdú keďže som na OA a zistila som, že týmto smerom nechcem ísť, skôr sa chcem zamerať na cudzie jazyky.
ja som čerstvá maturantka a skončila som OA, idem študovať na výške cudzie jazyky lebo je to moja vášeň aj z angliny som si dala na mature úroveň B2 aj keď som nemusela, lebo ma to baví a chodila som na jazykovku