Nezahadzujem odpadky na zem, triedim plasty, papier, staré lieky dávam do lekárne, triedime aj žiarovky a baterky atď.
Nepochopím, ako môže niekto proste iba tak zahodiť plastovú fľašu na zem atď... Keby ľudia boli normálni a nezahadzovali odpadky na zem, tak by to tu vyzeralo úplne ináč..
Triedim plastové fľaše no a samozrejme nerozhadzujem papieriky z mhd po meste, ani nič podobne- myslím, že nato slúži kôš, alebo prípadne vrecko mojej bundy a potom kôš
Nehadzem veci na zem (mam plne vrecka bordelu), separujem odpad, ked niekto nieco jebne na zem, tak mu to vytmavim, ale je pravda, ze spaky hadzem na zem, ak nie je po ruke smetiak/popolnik/kanal.
Málokto chápe, že ked si my ľudia zničíme našu planétu, tak druhú už nedostaneme je škoda, že málokto si to vie uvedomiť a je ľahostajný k životnému prostrediu.
Ja sa snažím separovať a snažím sa nechodiť na aute. Ked sa dá, idem pešo, bicyklom, vlakom, busom, ako poslednú možnosť riešim aut
@kofolavsrdci životné prostredie? Zem sa vie s takýmito vecami vysporiadať, pár fliaš pohodených na zemi ju nezničí. Tebe vadí len to že ju budeš musieť prekračovať. nič čo človek robí neničí planétu tak veľmi aby to neprežila
Áno ak by jeden človek zahodil zopár fliaš, čo vypije na zem za celý život, boli by to tisícky fliaš, ale aj tak to nie je katastrofa. A čo keď si takýto prístup zvolí každý druhý človek? To je vyše troch miliárd ľudí čiže 3 000 000 000 000 fliaš povaľujúcich sa po prírode . Zober si, že Američania použijú približne 22 miliárd plastových fliaš ročne, z toho recyklujú asi len 17 percent. Uprostred Tichého oceánu je obrovská skládka odpadu s rozlohou od 700 000 - 15,000,000 km štvorcových obsahujúca práve plasty. Tretina zvierat narodená v tejto oblasti vďaka tomu zahynie. Nastáva chemická toxikácia vody, kúsky plastov sú zjedené medúzami a tie sú potom zjedené rybami, ktoré sa tebe dostanú na tanier.
Ale veď samozrejme - odhadzuj si fľaše na zem aj naďalej, veď príroda sa s tým vysporiada. Vieš, Flysser, kedysi som mala o tebe vyššiu mienku, ale čítajúc tvoje posledné príspevky mi tá mienka klesla veľmi hlboko.
@kofolavsrdci nemyslím si, že by v dohľadnej dobe začal každý druhý človek toto robiť. Pokial to bude také aké to teraz je, je to v pohode. Zem sa už vysporiadala s omnoho väčšími ťažkosťami. Okrem toho, sú ludia čo tie flaše občas zbierajú. len som chcel napísať, že tí Zelení to niekedy až moc preháňajú
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
21 komentov
Nepochopím, ako môže niekto proste iba tak zahodiť plastovú fľašu na zem atď... Keby ľudia boli normálni a nezahadzovali odpadky na zem, tak by to tu vyzeralo úplne ináč..
padneme raz nahubu a ako obyčajne budeme sa pýtať prečo?
filip
@flysser Lenže tých najbližších cca 50 rokov, kým žijeme okolo tej fľaše bude musieť chodiť. Čo mňa po tom, čo bude o 5000 rokov? To tu riešime.
Ja sa snažím separovať a snažím sa nechodiť na aute. Ked sa dá, idem pešo, bicyklom, vlakom, busom, ako poslednú možnosť riešim aut
Áno ak by jeden človek zahodil zopár fliaš, čo vypije na zem za celý život, boli by to tisícky fliaš, ale aj tak to nie je katastrofa. A čo keď si takýto prístup zvolí každý druhý človek? To je vyše troch miliárd ľudí čiže 3 000 000 000 000 fliaš povaľujúcich sa po prírode . Zober si, že Američania použijú približne 22 miliárd plastových fliaš ročne, z toho recyklujú asi len 17 percent. Uprostred Tichého oceánu je obrovská skládka odpadu s rozlohou od 700 000 - 15,000,000 km štvorcových obsahujúca práve plasty. Tretina zvierat narodená v tejto oblasti vďaka tomu zahynie. Nastáva chemická toxikácia vody, kúsky plastov sú zjedené medúzami a tie sú potom zjedené rybami, ktoré sa tebe dostanú na tanier.
Ale veď samozrejme - odhadzuj si fľaše na zem aj naďalej, veď príroda sa s tým vysporiada. Vieš, Flysser, kedysi som mala o tebe vyššiu mienku, ale čítajúc tvoje posledné príspevky mi tá mienka klesla veľmi hlboko.