som v oktave a po maturite cem ist na pravo na UK ktoré vysvedčenia sa rátaju na prímačky myslim tym ze ci uz od primy alebo az od kvinty??? a myslite ze ked zmaturujem na jednotky spravim primačky ma zoberu aj ked na vysvečkach som nikdy nemala same jedn
neviem, ci ta zoberu, ale drzim prsty... myslim, ze sa davaju od kvinty vysvecka, ale nie som si ista.. a na PF UK sa nerobia prijimacky, tam ide iba priemer z vysveciek a z matur... myslim
Nechodím tam, ale veľa ľudí sa tam hlási a sa mi zdá, že niekto už písal, že zväčša zoberú len ľudí, čo mali aj na vysvečku aj na mature čisté jednotky, lebo aj čistých jednotkárov majú veľmi veľa, takže by som tomu veľkú nádej nedávala,že ťa zoberú.
Ak chceš študovať právo, skús pozrieť iné školy, kde sú aj príjimačky, tam by si mala väčšiu šancu.
@8 vedomie, ze studium prava bude nieco, co mu najviac vyhovuje... ak cloveka zaujimaju dejiny, pravo, psychologia, filozofia, politika, tak predsa nepojde studovat medinu..
vysvedcenia sa urcite nedavaju od primy ... nastastie ... a ked dobre zmaturujes a spravis primacky, ta nevidim dovoc preco by ta nezobrali ... drzim palce
@11 nevravim, ze nemohol.. ja len vravim, ze je to jedna z moznosti, preco sa rozhodol studovat pravo... mozno ho to skratka najviac zaujima a zda sa mu , ze toto studium mu bude najviac vyhovovat.. nemusi byt hned kazdy, kto sa rozhodne studovat pravo materialisticky obmedzenec
@alpynus ked robis primack na akukolvek skolu a skoncis v takom pocte ludi kolkych beru, ta ta primu ... o tom potom ze ked si debil ta ta neskor vyhodia ...
Áno, máš pravdu, že nemusí byť každý študent práva zosobnením priemerného právnika, ale realita je taká, že určite minimálne deväť z desiatich takými sú.
Právo podľa mňa nemá nič skoro spoločné s univerzitným vzdelaním, ľudia tam nie sú kvôli múdrosti ako takej.
@Alpynus odkial beries taku istotu? robil si nejaky prieskum zamerany na posudzovanie charakteru pravnikov, alebo co?
Nerozumiem druhej casti tvojho komentu. pravo nema nic s univerzitnym vzdelanim??? A ktora skola je len kvoli mudrosti ako takej? kazda VS ta predsa pripravuje na buduce povolanie.. preto maju skoly na strankach take sekcie: uplatnenie absolventa.. alebo profil absolventa
V každom prípade nevieš to, čo je napísané v @16 a v každom prípade nevieš to, že je všeobecne známe, že na túto fakultu sa dostávajú IBA čistí jednotkári, čiže ak má niekto dvojky-trojky, tak sa tam nemôže dostať.
Je pekné, že sa ľuďom snažíš radiť, ale nie za každú cenu.
@0 vysvedčenia sa rátajú od kvinty a len koncoročné, okrem - ale to je na stránke školy, polročné z oktávy... ale asi ho budú chcieť na takú školu, neviem, ja by som na právo nešla nikdy, stačí mi tento semester na škole, už ho mám po krk... a či ťa vezmú? ktovie. tam záleží aj na tom, ako urobíš skúšky, nielen na známkach... za známky dostaneš nejaké body, za súťaže sa tiež čosi ráta a za prijímačky... ale prijímačky sú najdôležitejšie, na tie sa treba učiť ako ďábel...
a nestresuj sa! pre boha. máš čas ešte na všetko...
@alpynus tak prepac ze sa nezaujimam o studium prava a uz vobec ne na slovensku ... ale vem, ze kamarat co teraz studuje pravo na UK musel robit primacky ....
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
25 komentov
neviem, ci ta zoberu, ale drzim prsty... myslim, ze sa davaju od kvinty vysvecka, ale nie som si ista.. a na PF UK sa nerobia prijimacky, tam ide iba priemer z vysveciek a z matur... myslim
Ak chceš študovať právo, skús pozrieť iné školy, kde sú aj príjimačky, tam by si mala väčšiu šancu.
Ale aj tak si myslím, že si o nič neprišla. Právo je hnus. Právnici sú hnus. (Väčšinou.)
Vlastná obmedzenosť, túžba po mamone a zdanlivom uznaní?
Prečo si spravila taký absurdný záver? Prečo by pri takom obore záujmov nemohol študovať napr. históriu, psychológiu, filozofiu alebo politológiu?
Keď o niečom neviem, tak som ticho a nebudem radiť iným ľuďom a tváriť sa, že o tom viem. OK? Narážam na druhú časť tvojho príspevku.
Áno, máš pravdu, že nemusí byť každý študent práva zosobnením priemerného právnika, ale realita je taká, že určite minimálne deväť z desiatich takými sú.
Právo podľa mňa nemá nič skoro spoločné s univerzitným vzdelaním, ľudia tam nie sú kvôli múdrosti ako takej.
Nerozumiem druhej casti tvojho komentu. pravo nema nic s univerzitnym vzdelanim??? A ktora skola je len kvoli mudrosti ako takej? kazda VS ta predsa pripravuje na buduce povolanie.. preto maju skoly na strankach take sekcie: uplatnenie absolventa.. alebo profil absolventa
V každom prípade nevieš to, čo je napísané v @16 a v každom prípade nevieš to, že je všeobecne známe, že na túto fakultu sa dostávajú IBA čistí jednotkári, čiže ak má niekto dvojky-trojky, tak sa tam nemôže dostať.
Je pekné, že sa ľuďom snažíš radiť, ale nie za každú cenu.
a nestresuj sa! pre boha. máš čas ešte na všetko...
Buď klameš ty alebo kamarát: na právnickej fakulte UK sa prijímacie skúšky vôbec nerobia.
» www.flaw.uniba.sk/index.php?id=20...
» www.flaw.uniba.sk/index.php?id=26...
Veď som dal aj druhú možnosť: tvoj kamarát. Niekto z vás musí klamať
Ako by mohlo vzniknúť to nepravdivé tvrdenie, keď obaja podľa teba vravíte pravdu?