Zdravím. Zapojil som subwoofer + zosilnovač k PC. Po pár minutách som zacítil smrad po umeline. Zistil som že ide zo zoslinovača ktorý bol horúcy.Hudba hraje vvšetko ide ale bojím sa že mi to tu ešte zhorí. Nevie niekto kde môže byť chyba.. ? Blbé kom
Bez podrobností ti nikto nepovie v čom je chyba, ale pre istotu si nikdy nedávaj maximálne volume na zvukovej karte v PC, mohlo by to odpáliť predzosilňovač v tom zosilňovači (kôli vysokému napätiu).
@mofowo pridanim zvukovky na maximum by len doslo k prebudeniu koncaku, cim by mu to chrapčalo čo by zistil hneď.
Kazdopadne ak sa zohrieva viac ako ma tak cosi skratuje.
Ak ide o kupovany kusok tak ten by mal byt doriešeny natoľko aby šiel v pohode, pokiaľ domaca vyroba tak je tam rad problemov co tazko len tak odhalit.
Ja som raz robil zosilnovač a ako skrinku som použil kvalitnu kovovu zo stareho videa ono to všetko išlo až kym som sa nepopalil o plech na mieste nad transformatorom.
A teraz riešenie za ktore ma tu vacsina z vas ukameňuje. Vykrutením bočných skrutiek sa asi zrušil magnetický obvod. Aspon typujem že to bude mať niečo s hystereznými slučkami a vírivými prúdmi v železe lebo to pomohlo
Taktiež pozor na bežný omyl, poznam expertov, čo ako výstupný konektor použijú jack (ono to vyrobcovia lacných reprosustav k PC tak robia), lenze jack pri zasuvani sposobí skrat a ak koncak nema ochranu tak ho rýchlo odpalis.
Ale tu som popisal len nejake 2 problemy, ale pri vlastnej výrobe ich možu byť desiatky, takze good luck
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
7 komentov
Kazdopadne ak sa zohrieva viac ako ma tak cosi skratuje.
Ak ide o kupovany kusok tak ten by mal byt doriešeny natoľko aby šiel v pohode, pokiaľ domaca vyroba tak je tam rad problemov co tazko len tak odhalit.
Ja som raz robil zosilnovač a ako skrinku som použil kvalitnu kovovu zo stareho videa ono to všetko išlo až kym som sa nepopalil o plech na mieste nad transformatorom.
A teraz riešenie za ktore ma tu vacsina z vas ukameňuje. Vykrutením bočných skrutiek sa asi zrušil magnetický obvod. Aspon typujem že to bude mať niečo s hystereznými slučkami a vírivými prúdmi v železe lebo to pomohlo
Taktiež pozor na bežný omyl, poznam expertov, čo ako výstupný konektor použijú jack (ono to vyrobcovia lacných reprosustav k PC tak robia), lenze jack pri zasuvani sposobí skrat a ak koncak nema ochranu tak ho rýchlo odpalis.
Ale tu som popisal len nejake 2 problemy, ale pri vlastnej výrobe ich možu byť desiatky, takze good luck
na aku impedanciu je stavany zosilnovac a aku impedanciu mas pri aktualnom zapojeni reproduktorov ?