Je vhodné k polročnému samčekovi potkana zaobstarať malého kamoša? budu sa znášať? môj potkan je maximalne prítulný a hravý, ani raz ma nekusol, žiadne prejavy agresivity... je možné, že sa to zmení keď k nemu dám druhého potkana?
Nemám skúsenosti, keďže potkanov mám len pár mesiacov a zoznamovala som len bábätká
Ale dosť som si čítala predtým
A teda je dosť nezodpovedné, že doteraz bol sám
Ale pokiaľ ich budeš zoznamovať postupne a na neutrálnom území, malo by to byť v pohode. A potom riadne vyčistiť klietku, ktorá je snáď dosť veľká, keď ich nasťahuješ spolu, nech nie je teritoriálny
Ak má ten čo už máš dobrú povahu, tak nie je vôbec žiadny problém. Mám odskúšané. My sme teraz dávali samca a samicu mladšiu do skupiny starších a hneď prvú noc spali všetci na kope.
Tak ako pri ľuďoch, nie vždy rozhoduje iba dobrá povaha všetky logické fakty môžu hovoriť za to , že budú kamaráti , ale v reáli to nemusí tak byť . jediná šanca je to vyskúšať. niekedy nie je zlé aby najprv neboli hneď pustení k sebe ale aby sa napr. oňuchali cez mreže klietky, alebo preniesť pachy jedného ku druhému (napríklad na ruke). Ale pozor, ak by si sa rozhodla ich zoznamovať najprv cez mreže a nejako by sa ti nepozdávalo ako sa k sebe chovajú, radšej to ukonči. u niektorých jedincov môže práve bariéra vyvolať agresivitu. PS: píšem z vlastnej skúsenosti, takže niekto ti poradí možno niečo iné.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
11 komentov
Ale dosť som si čítala predtým
A teda je dosť nezodpovedné, že doteraz bol sám
Ale pokiaľ ich budeš zoznamovať postupne a na neutrálnom území, malo by to byť v pohode. A potom riadne vyčistiť klietku, ktorá je snáď dosť veľká, keď ich nasťahuješ spolu, nech nie je teritoriálny