Caute.Asi sa to sem nehodi ale nevedel som kam mam dat tuto diskusiu.Hravam futbal a pred troma tyzdnami som mal vyron.Dali mi ortezu na jeden tyzden a dva tyzdne som nemal hrat.Tento tyzden bol uz druhy mojej marodky tak som isie skusit na trening ci ma
muchachos, ja som si vyvrtla clenok tiez pred troma tyzdnami, ale nie pri sporte...teda hej - kolobezkovanie v tatrach :- / hm, tyzden som ledva chodila, clenok mal trojnasobnu velkost...Presiel odvtedy skoro mesiac a stale to mam mierne opuchnute, som obmedzena pri niektorych aktivitach na telesnej, nevystriem nohu do spicky...Co ma dost stve, lebo sport mam rada, neviem byt bez pohybu na dlhu dobu.
Nestalo sa mi to prvykrat a tym chcem povedat, ze uplne odpuchnutie a nasledne vratenie 100%-nej pohyblivosti moze prist aj viac ako mesiac po. Netreba nohu zatazovat, ale postupne na nu prenasat vahu a rehabilitovat.
Ad masticky, na odpuchnutie je najlepsia octanova mast. Neskor som presla na fastum, ked som minula celu tubu a neprestavalo to, tak som sa na to vykaslala
Kup si elasticku bandaz na clenok, ale pouzivaj ju LEN pocas namahy - treningu, telesnej, lebo mierne zapricinuje nedokrvenie nohy (vlastna skusenost).
natierať, natierať a keď to odpuchne dlho nezaťažovať, minimálne mesiac to udržovať v kľude. neboj po 10 dňoch to bude v norme a lákať na záťaž, ale vzdrž aspon mesiac. mne sa to stalo 5.7. (tak mi po kopnutí súpera opuchol členok, že som nemohol stupiť na nohu ani kráčať) a bez bolesti som to mal až začiatkom septembra. lenže to mi zas povolil zadný kolenný väz, a tak ešte stále nehrám, možno v novembri.
jazdim na bicykli ale nie beznym sposobom clenky mam vrvutnute pravidelne x) staci to spevnovat a natierat nejakou mastov ... najviac zabera octanovy krem x)
ja keď som mala vyvrtnutý členok, ťahalo sa to so mnou pár mesiacov..stále som cítila, pri nejakom pohybe, že nefunguje až tak ako by mal... potom to prešlo samo od seba....
ja som mal zlomenú nohu pri členku a nejak rýchlo som chcel byť zase fit tak som proces hojenia ukočil predčasne a členok sa mi zlomil zas takže určite chod k lekárke ak ešte chceš niekedy hrať futbal, ja si najbližší rok nezahrám nič
vies co ja tiez hravam futbal a mam dost problemy s clenkom, ja uz ale pravidelne to mavam zatejpovane, zastriekane, tabletky berem, a hram proste aj napriek bolesti, asi ti neporadim..
Dakujem za rady od vsetkych.V sobotu musim ist chytat pretoze neni brankara a ja som nahradny takze snad sa mi nic nestane ja viem mal by som is dat pokoj ale v brane to tak nemusim zatazovat.Objavil som na internete tablety Wobenzym ktore su na toto vraj dobre skusim ich a ked nepomoze tak uz iba ten octan a klud ale dakujem za rady
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
10 komentov
Nestalo sa mi to prvykrat a tym chcem povedat, ze uplne odpuchnutie a nasledne vratenie 100%-nej pohyblivosti moze prist aj viac ako mesiac po. Netreba nohu zatazovat, ale postupne na nu prenasat vahu a rehabilitovat.
Ad masticky, na odpuchnutie je najlepsia octanova mast. Neskor som presla na fastum, ked som minula celu tubu a neprestavalo to, tak som sa na to vykaslala
Kup si elasticku bandaz na clenok, ale pouzivaj ju LEN pocas namahy - treningu, telesnej, lebo mierne zapricinuje nedokrvenie nohy (vlastna skusenost).
Najlepsi liek je prevencia , dobre rozcvičiť členky,kolená,krk a ideš Dobrá rozcvička je polovicov výkonu
Inak moje statystiky tuto sezonu 4žlte karty
A rozlamany jeden pár chraničov disappointed:ked sa clovek zrazi zo 150kilovým telaťom , ale ja som nespadol ale on áno ,sa namne smiali spoluhrači )
Tak to už býva ked hrava človek v stoperskej dvojici