Rozmýšlam či bude stredna lepšia. Na základke som toho zažil strašne vela a miloval som to tam a teraz sa vtko skončí. Vela ludi čo znam tvrdí že stredna je lepšia, ale mylsým že to vravia len preto lebo na zš nemali dobrych kamaratov abo tak nak...
vsetko zalezi od ludi ktorych stretavas pocas zivota ... ty sam sa nikde nebudes citit lepsie pokial nebudu ludia ktory budu tvorit tvoje pocity ... na ZŠ bolo perfektne ... ale na strednej sa citim este lepsie vdaka ludom ktorych som spoznal a s ktorymi prezivam najkrajsie chvile svojho zivota (myslim)
stredna je lepsia preto, ze samozrejme su tam starsi a niekedy aj rozumnejsi ludia aj ked skolu moc ja neriesim, zatial mi nic nedala ani to zle ale ani to dobre
ZŠ bola super lebo som tam bola len 4 roky ale boli to úúúžasné 4 roky...potom 8 rokov SŠ(osemročné gym) fuj to by som si nezopakovala už nikdy v živote ani keby mi za to zaplatili milióny... som rada že sa do tej školy nemusím už nikdy vracať...
no kedže ja som musela z jednej ZŠ prestupiť na druhú kvoli jej zrušeniu, tak určite je SŠ lepsia, ale uz len preto, ze trosku iny pristup k nam maju profesori a tak a o trosku viac rozumnejsie deti
verím tomu, že výška je totálne naj. čo sa týka ZŠ a SŠ, ťažko povedať. základná, to je to nevinné, stredná, to je zase o všelijakých párty a o niečo dospelejšom živote, ty sám uvidíš, kde ti bude lepšie, ale tak ja si aj tak myslím, že na strednej, tam je už iná zábava, nie tá detinská a tak. kolektív je kolektív, ale ver tomu, že na strednej sa dá vytvoriť rovnako dobrý aj lepší ja osobne som strávila na základke len 4 roky a na strednej 8, nemôžem to tak celkom posúdiť, ale tak poznám tie názory z okolia... a verím tomu, že na strednú, na ktorú teraz ideš sa nehlásiš z vašej triedy ako jediný... takže to vôbec nie je stratené...
tak ja som presiel ZS , SS , a som na VS a musim povedat ze jednoznacne najlepsia bola stredna.samozrejme u kazdeho to moze byt inak.ja na strednu nemozem povedat zleho slova.proste super skola , profaci (az na nejaku tu vynimku ) super kolektiv proste pecka
@shoshana - myslim ze ta sklamem VS je fajn len pre intrakovych aj to ak zapadnu do dobreho bloku intraku atd.inak VS onicom.
@ooooo veď detská musia skúšať, nie? chaty a tak ja nevravím dospelý, vravím dospelejší, nie je náhodou maturita skúškou dospelosti??
@djdaniels ja na intrák nejdem vôbec a na výšku sa teším, lebo budem mať aspoň (ak nerátam skúškové) viac času pre seba, nebudem tak nútená ísť do školy ako to bolo na strednej alebo na základke a to mi vyhovuje, to som proste ja, buď náladu mám, alebo nemám.
a inak, to je už nejaký trend na birdz že "skočte si do shoshany"? mne to tak pripadá...
mám za sebou základnú,strednú a aj druhý rok na vysokej.
môj názor?
na základnú by som sa nevrátila aj keby mi zaplatili nehorázne veľa prachov.podľa mňa to bol trápny vek,kamarátstva,ktoré sa mi časom zdajú podobne trápne ako ten vek,jednoducho nemám rada to obdobie...
strednú si nemôžem vynachváliť,pre mňa osobne sú to síce na jednej strane smutné roky,ale na druhej krásne,na ktoré budem spomínať asi stále.
@djdaniels no ono je to fajn, len keby mi chceli ľudia dávať za pravdu ale tak ja som si už zvykla na to, že so mnou len málokto dokáže súhlasiť... no aj zlá reklama je reklama a vďaka za vysvetlenie
Na oboch som sa napocuval vtipy ktorym by sa normalny clovek nezasmial,videl intrigy ktore by zdravy clovek nevymyslel ... skola stoji za prd a to hovorim napriek tomu ze som vzdy bol velmi oblubeny v kolektive
cele je to len o pretvarke,triednej hierarchii a lezeni do riti ucitelom som rad ze som uz vypadol
@shoshana ja som vzdy obdivoval ludi ktori vytrcaju z davu nemas sa scim zmierovat tvoja prirodzena povaha ti toho zaisti menej ale o to kvalitnejsie to bude a podstatne
@21 a ty si pochodil vsetky vysky sveta, ci ako? ja na intraku nie som a napriek tomu mam vysku rad, uz asi viac ako strednu, hoci ta bola tiez vyborna
@hluzar ďakujem, ale píšeš, akoby si nemal predstavu o tom, aký ťažký je život delikventa (tak sa ja označujem, keďže vytŕčam z davu, aj keď to nie je presné pomenovanie). a nemôžem celkom súhlasiť, zažívam toho veľmi veľa a aj "kvalitného", proste život ako kolotoč... niekedy by som chcela mať pokojný život no svojou povahou si ho zabezpečujem dosť adrenalínový, bežne mi má chuť niekto už prijebať za moje reči, ale sa zdrží, lebo som baba... ale fakt, nie je to sranda. aj keď, nemenila by som, som rada, že nie som nijaká kópia z ulice.
@36 ach jaj uz som len cakal kedy dakto zacne pindat...nepochodil vsetky vysky sveta a jasne som tam napisalze u kazdeho moze byt inak...takze nechapem co si chces dokazat a chod picovat dakomu inemu
@djdaniels no ja som práve tiež taká, lenže vieš, ja asi až moc vytŕčam z davu, mám pocit, že to zo mňa nekompromisne srší, proste mňa si človek všimne, neviem ako a neviem prečo to robím, pozná ma veľa ľudí, ktorých som ja ani v živote nevidela a fakt to nie je príjemné... a keď sa k tomu pridajú moje prapodivné názory... joooj... mňa má veľmi veľmi veľa ľudí kompletne v zuboch. a práve aj preto, že ja mám tiež piči, čo si kto myslí, som neuveriteľný ignorant a tým ľudí veľmi seriem
@shoshana - no ja ta nepoznam.ale az sa mi nechce verit ze to moze byt take zle.u mna je to tak ze su ludia ktori ma znesu ,potom ti ktori ma maju rady a ti ktori ma neznesu.za svojim nazorom si stojim.a ak som o niecom presvedceneny tak si idem za tym.taktiez ak si nieco myslim nemam problem to povedat do oci komukolvek.tak ako citim tak to splechnem do oci.mam tazku povahu ale co uz.kazdy mame nejake to svoje minus.nejsom genialny , a mam svoje chyby a niektore ani tak niesu chyby moje ako chyby inych a liecit sa z chyb cudzich nemienim takze tam si poviem svoje a ostatne mam hlboko up.ci
@42 o tom ze mas ZS nepochybujem ked si na VS.a laskavo nevytrhavaj s kontextu moj prispevok nieje basen od hviezdoslava kde kazdy vers nieco znamena a precitaj si celok a zhodnot ho tak.a ked uz chces vytrhavat tu jednu vetu je to nazor moj a nazor aj viac ludi aj tych co su na intraku atd.a ak mi chces brat moj nazor tak to si mozes rovno hodit slucku lebo to sa ti nepodari
@djdaniels no ja som v tomto tiež taká, plne s tebou súhlasím ale vieš, ako vravím, ja fakt dosť vytŕčam z davu, neviem, prečo si ma každý hneď zapamätá. ako keď ma niekto stretne na ulici to nie, ale akonáhle so mnou niekto prevraví vetu, už si ma hádam nadosmrti pamätá. fakt neviem prečo. ale práve tým, že keď ma pozná viac ľudí ma samozrejme viac ľudí ohovára a tým ma viac ľudí neznáša, plus tá povaha, vystupovanie, ako si ty napísal, no je to hotová katastrofa... ľudí dokážem dostať do kolien, keď si obhajujem svoj názor a zároveň ich dostávam do kolien, keď vidia, ako ich mám u riti aj keď mi nadávajú do jeblín a do píč... ale je to zábavné
@shoshana - tak ja myslim ze nevytrcam z davu dako na ulici.ale tak uz v uzsej spolocnosti hej.ci uz v skole na prednaske , na nejakej akcii alebo tak.tam uz som svojky no tak mojim cielom nieje urazat a vyryvat ale sa debatuje na daku temu stojim si za svojim , nenecham do seba rypat a vraciam aj s urokmi
@djdaniels si môj človek, ja som taká istá. a čo. ako sa vraví "narodila som sa ako originál a preto nemienim zomrieť ako kópia" alebo kurt cobain "radšej nech ma nenávidia za to, čo som akoby ma mali milovať pre to, čo nie som". viem, že by som teda mala napísať niečo vlastné, ale tak toto je už také klišé a ja to úprimne nenávidím, keď si niekto nevie vyjadriť svoj názor (zvyčajne preto, lebo ho vôbec nemá). a ešte ho bude obhajovať. fuj!
@shoshana - tak takych ludi zboznujem, a taktiez takych co napr. teraz som si vybavil jedneho chalana stale picoval do passatov a teraz si ho kupil a uz to je najlepsie auto ..akoze teraz nejdem obhajovat alebo kritizovat passaty ale poukazat na toho cloveka.takychto tez ,,milujem,, sak certa raz poviem ze je to nahovno tak to myslim naozaj a nekupim to alebo nezmenim nazor..samozrejme za predpokladu ze povodny nazor bol vyvodeny na zaklade podlozenej skutocnosti (ci uz spolahlivost,vkus atd)
tez milujem ludi co stale hovoria ja toto a toto a toto ..to neni nic to je hracka..a ked dojde na vec tak kde si??...sa strati..
myslim ze za isty cas som sa v ludoch dost zorientoval a v priamej komunikacii dokazem cloveka celkom dobre odhadnut..a ludom neverim pekne slova...si pripadam niekedy ako taky scofield...kuka na vsetko dvomi pohladmi
@djdaniels máš pravdu. ja to volám zvrhlé pokiaľ človek vraví, čo všetko spraví a pritom to fakt neurobí, je to totálna nula, s takými sa ani nebavím... a áno, ja sa tiež tak trochu vidím a bohužiaľ, ľudia si často pri mne myslia, že ma poznajú a pritom, to ja poznám ich, som človek, ktorý ti bude hovoriť všeličo že čo si o tebe myslí, aký si a ani jedno si nemyslím skutočne a naozaj, je to perfektná zavádzajúca haluz, vidíš aj to, ako ľudia berú, keď im povieš napr. že sú klamári, alebo sexuálne závislí a podobne, keď takí nie sú. ale práve preto je ťažké dostať sa do mňa a možno aj preto si tiež pripadám, akoby som bola rozdvojená osobnosť niekedy - nazerám sama na seba ako sa správam. vie to byť zábavné ale zase keď si človek začne uvedomovať, že prekvapuje sám seba, je to dosť smutné
@shoshana - pockaj nachvilku ta stopnem akosi uz ide na mna unava alebo zacinam byt nechapavy ale tomuto som akosi nepochopil ako to myslis ,,a áno, ja sa tiež tak trochu vidím a bohužiaľ, ľudia si často pri mne myslia, že ma poznajú a pritom, to ja poznám ich, som človek, ktorý ti bude hovoriť všeličo že čo si o tebe myslí, aký si a ani jedno si nemyslím skutočne a naozaj, je to perfektná zavádzajúca haluz, vidíš aj to, ako ľudia berú, keď im povieš napr. že sú klamári, alebo sexuálne závislí a podobne, keď takí nie sú.,,
@djdaniels že sa vidím z dvoch pohľadov ako aj ty a že ľuďom rada táram stručne. proste ja si na ľudí dávam bacha, až taký, že len tak niekomu sa spoznať nedám. ja natáram všetko možné - odhadnúť, čo myslím vážne a čo trepem nevie nikto, niekedy ani ja je to výsmech a zároveň pancier proti pritrtkaným ľuďom. a často im, všetkým, vravím: človek, ktorý pozerá očami a počúva ušami je hlupák. ku mne sa takouto selekciou dostanú len ľudia, čo mi stoja za to, ten zvyšok ma vďaka tomuto totálne nenávidí. som herečka, no čo...
@shoshana - tak tu si ma trosku nepochopila ..som nemyslel ze seba vidim v dvoch pohladoch ale tych okolo .ze skratka niekoho stretnem alebo sa spoznam a zacne komunikacia tak to berem cele s rezervou a pozeram na neho v tom co hovori a v tom co mi o nom hovori druhy zmysel a takymto sposobom akosi mozno pre vela ludi divnym ludi odhadujem.je to sradna ale ono to fakt funguje u mna a teda nezvykavam sa mylit v ludoch uz na prvy dojem.
a z opacneho hladiska myslim ze clovek ma moze lahko spoznat ale len do istej miery.vdaka tomu ze si utriedim ludi viem komu mozem doverovat viac komu menej a komu vobec resp komu uplne.a podla toho ma aj ti ludia mozu poznat.
inac coze za VS to ides studovat?sme tu v teme o skolach aj ked debatujeme poza skolu tak nech sa nepovie ze ideme od veci
Kým som bol žiakom ZŠ, chcel som sa čím skôr stať študentom SŠ. Keď sa tak udialo, postrádal som časy strávené na ZŠ. Teraz mi chýba oboje, i keď obľúbenejší myšlienkový posun do minulosti tvorí SŠ...
@djdaniels nie ja som sa nesprávne vyjadrila, zhodila som to na seba, ale myslela som to všeobecne nazerať aj na seba aj na ostatných, len som chcela poukázať na seba
a no... ja si to zistím veľmi rýchlo, ale konám dosť intuitívne, nerozmýšľam nad triedením ľudí, ide mi to samo... ale v podstate to nie je až taký rozdiel keď sa tak zamyslím nad svojou existenciou a správaním... keď už sa raz niekto do mňa dostane, príde na môj "jazyk" tak mu poviem pravdu zakaždým... a tým si potom utvrdzujem priateľstvo...
a tak keď sa pýtaš... ako musia mi ešte poslať presne papiere no, samozrejme ale ak netárali na nete, tak by som mala ísť na technickú univerzitu do Zvolena na environmentálne inžinierstvo. čo ty študuješ?
a no hej, hoci dnes ma trochu ukladá, lebo som si dala pivo a vstala trochu skorej, ale inak áno, ja chodím spávať najskôr o tretej nadránom, proste som si tak zvykla a nejako skôr neviem zaspať. je to smutné, ale čo už...
@shoshana - lebo to je jedine co ma bavi co sa da studovat u nas na slovesnku a to architektura to tam daky mudrc priplietol uz davno pred rokmi aj tak to je tam naprt..pozemne su hlavna cast hento je len daka moznost volby inzinierskeho studia na ktoru sa hrnut isto nebudem ak sa dostanem cez bakalara
taky moj vyrok: ,,architekt je ako mucha!sadá na kolac a vobec ju netreba k jedeniu."
dvomi slovami : zbytocna osoba
no to s tou nespavostou poznam ja som tym trpel od 16tich po 21tku pred rokom som sa dal akosi dokopy a dosli prazdky a zase sa likvidujem spavat chodim po 4tej rano..hm musim to zmenit
dala pivo? dobraa ja som di dal jedlo a pojdem pomaly spat
@djdaniels aha to chápem, ja som si tiež veľmi ťažko hľadala odbor vhodný pre mňa a ani to environmentálne inžinierstvo nie je splnenie mojich snov, ale viem, že aspoň predmety ma budú baviť, lebo to je ako ďalej študovať gympeľ, podľa toho čo som videla aké predmety ma čakajú
s tým architektom máš asi pravdu, ale napríklad, keď sa tak pozriem na našu vládu, parlament, tiež mi neprídu nejakí veľmi dôležití a prezident ani nehovorím, ten je úplne zbytočný v našej krajine
no ja som si pivo dala ešte večer, tak mi spôsobilo istú únavu. ale som sa ešte musela tiež najesť, inak by som už bola preč, čo nič nemení na tom, že tiež už pomaly pôjdem...
@shoshana - tak politika ehm to je velmi zlozita tema a veru tiez niekedy mam pocit ze naco tam su?teda no ked to naivne zoberiem pre obcanov ..v skutocnosti su tam pre seba nie pre nas
ok tak niekedy inokedy vo fore dakde dobru noc prajem paa
Keď som bol na základke hovoril som si, že nič lepšie byť nemôže, pretože sme boli super kolektív! Teraz som prvák na strednej a zistujem, že ten kolektív predsa len nebol taký super! Minule som bol kuknut na základke a bolo to divné! Podla mna je stredná omnoho lepšia! Ale to asi len preto lebo sme o5 geniálny kolektív
na zs bolo dobre, ale na strednej to sa neda ani porovnat, proste ja mam pocit, ze za jeden rok na strednej sa stalo tolko veci ako na zakladnej za celych devat, takze... a kolektiv je tiez ovela vacsi na strednej
hm zakladkaa u mna jednoznacne na celej ciare vitazi ,na zs to bolo proste uplne super a nie ako na gymnaziu ,ktore teraz navstevujem.Na zakladke sme boli ako jednsa velka rodina ,kazdy sa s kazdym poznal a na strednej je to strasne zle.Mne osobne sa stredna absolutne nepaci ,.
zakladna bola perfis akurat juny , tak ako bolo v juny, tak by som tam vydrzal chodit aj 10 rokov. ALe tesim sa aj na strednu eate neviem ake to tam bude , mozno preto.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
73 komentov
@shoshana - myslim ze ta sklamem VS je fajn len pre intrakovych aj to ak zapadnu do dobreho bloku intraku atd.inak VS onicom.
@djdaniels ja na intrák nejdem vôbec a na výšku sa teším, lebo budem mať aspoň (ak nerátam skúškové) viac času pre seba, nebudem tak nútená ísť do školy ako to bolo na strednej alebo na základke a to mi vyhovuje, to som proste ja, buď náladu mám, alebo nemám.
a inak, to je už nejaký trend na birdz že "skočte si do shoshany"? mne to tak pripadá...
môj názor?
na základnú by som sa nevrátila aj keby mi zaplatili nehorázne veľa prachov.podľa mňa to bol trápny vek,kamarátstva,ktoré sa mi časom zdajú podobne trápne ako ten vek,jednoducho nemám rada to obdobie...
strednú si nemôžem vynachváliť,pre mňa osobne sú to síce na jednej strane smutné roky,ale na druhej krásne,na ktoré budem spomínať asi stále.
vysoká je už o inom,tam ide viac každý za seba.
takže pre mňa vyhráva stredná a spomienky na ňu
cele je to len o pretvarke,triednej hierarchii a lezeni do riti ucitelom som rad ze som uz vypadol
ty vies, na aku vysku sa ona chysta alebo nieco na ten sposob? a neuveris, ale citat viem. to sa uci na zakladnej skole, tu uz mam absolvovanu.
tez milujem ludi co stale hovoria ja toto a toto a toto ..to neni nic to je hracka..a ked dojde na vec tak kde si??...sa strati..
myslim ze za isty cas som sa v ludoch dost zorientoval a v priamej komunikacii dokazem cloveka celkom dobre odhadnut..a ludom neverim pekne slova...si pripadam niekedy ako taky scofield...kuka na vsetko dvomi pohladmi
a z opacneho hladiska myslim ze clovek ma moze lahko spoznat ale len do istej miery.vdaka tomu ze si utriedim ludi viem komu mozem doverovat viac komu menej a komu vobec resp komu uplne.a podla toho ma aj ti ludia mozu poznat.
inac coze za VS to ides studovat?sme tu v teme o skolach aj ked debatujeme poza skolu tak nech sa nepovie ze ideme od veci
a no... ja si to zistím veľmi rýchlo, ale konám dosť intuitívne, nerozmýšľam nad triedením ľudí, ide mi to samo... ale v podstate to nie je až taký rozdiel keď sa tak zamyslím nad svojou existenciou a správaním... keď už sa raz niekto do mňa dostane, príde na môj "jazyk" tak mu poviem pravdu zakaždým... a tým si potom utvrdzujem priateľstvo...
a tak keď sa pýtaš... ako musia mi ešte poslať presne papiere no, samozrejme ale ak netárali na nete, tak by som mala ísť na technickú univerzitu do Zvolena na environmentálne inžinierstvo. čo ty študuješ?
inac ako tak vidim asi tiez trpis nespavostou
a no hej, hoci dnes ma trochu ukladá, lebo som si dala pivo a vstala trochu skorej, ale inak áno, ja chodím spávať najskôr o tretej nadránom, proste som si tak zvykla a nejako skôr neviem zaspať. je to smutné, ale čo už...
taky moj vyrok: ,,architekt je ako mucha!sadá na kolac a vobec ju netreba k jedeniu."
dvomi slovami : zbytocna osoba
no to s tou nespavostou poznam ja som tym trpel od 16tich po 21tku pred rokom som sa dal akosi dokopy a dosli prazdky a zase sa likvidujem spavat chodim po 4tej rano..hm musim to zmenit
dala pivo? dobraa ja som di dal jedlo a pojdem pomaly spat
s tým architektom máš asi pravdu, ale napríklad, keď sa tak pozriem na našu vládu, parlament, tiež mi neprídu nejakí veľmi dôležití a prezident ani nehovorím, ten je úplne zbytočný v našej krajine
no ja som si pivo dala ešte večer, tak mi spôsobilo istú únavu. ale som sa ešte musela tiež najesť, inak by som už bola preč, čo nič nemení na tom, že tiež už pomaly pôjdem...
a... prázdniny sú zákerné
ok tak niekedy inokedy vo fore dakde dobru noc prajem paa
@68 ked ides na gymepel tak su tam blbiny ako na ZŠ a ešte horše
našťastie ja som prijatie na gympel odmietol