Nemáte niekedy pocit, že zubár si vymýšľa kazy, aby ste mu viacej zarobil?
Vravia: Je lepšie tomu predísť. Ono vás to nemusí bolieť, ale kaz tam je.
Neviem, či si pamätáte, keď vám/nám zubár vysvetľoval ako si máte/máme čistiť zuby, ale keď sa nad tým
no u nás bol skôr problém, že nejaký kaz bol a nespravil mi ho lebo dnes už mu to nepreplatí poisťovňa, mala som prísť zasa o dva týždne atď. takže odteraz už len súkromný.
Ale tomu tvojmu príkladu nechápem veď buď kaz máš alebo nemáš. nemôže ti rozvŕtať zdravý zub. a to vieš, že ten kaz máš, veď buď ťa to bolí alebo ho aspoň vidíš keď je len taký na povrchu.
Jak je možné že niekoho bolia kazy.. alebo skôr jak je možné že mňa nikdy kaz nebolí mňa vždy bolia len zuby ktore mi on zaplombuje.. chujar furt mi ich 100% dojebe
áno veľa krát mám ten dojem, a aj keď viem že vďaka neustálej tepelnej úprave sa ľuďom ten chrup zmäkčil ale aj tak, to by som nechcel žiť v minulosti ...
neviem ale mám dojem že odrbujú a že skutočné kazy sú tie, ktoré bolia
lebo ja som tam u toho svojho nechával niekedy aj 3O € pri tom som dodržoval, všetky jeho pokyny o čistený zubov. A vždy keď som tam prišiel, tak niečo našiel.
A som svojho chrupára stretol v meste najebaného ako balí 20 tky a platí im drinky, a z čoho im to platí?
zubári veľmi veľa nenavymýšľajú. malé kazy, ktoré nebolia sú oveľa lepšie ako keď pacient do ordinácie sprachnivetý na ďalší krát osobne však mám podobné skúsenosti skôr s odbornými lekármi. zájdete raz a majú toľko málo pacientov, že vás nepustia už to som zažil raz u pľúcneho, že chcem len na odborné vyšetrenie, na ktoré ma poslal môj lekár. nenašiel nič, ale dopoval kadejakými liekmi 4 mesiace a každý týždeň na kontroly, aby vykazoval nejakú tú fyzickú činnosť, pričom dá sa povedať, že nič nerobil. a až ja som to ukončil: že prepáčte, ale ja musím ísť študovať preč ďaleko a pokiaľ netrpím niečím extrémne nebezpečným, o čom by som mal vedieť tak aby ma nechal tak.
v tom čase som začal chodiť tiež ku pomerne sympatickej mladej kardiologičke, ktorá mala asi starčekov a babičiek plné zuby a tiež že fešák nič vám nie je, ale dojdite prosím o rok dá sa povedať, že ako zdravý 25 ročný chalan už mám 8 návštev u kardiológa, ale osobne možnosť preventívnych prehliadok v tomto prípade vítam aspoň viem, že som viac OK uvedomujem si, že čo by dali za to ľudia, aby mohli chodiť predtým, ktorí podcenili niečo a dopadli veľmi škaredo.
Jasné ze ano.. mal som zubarku a mal som ist na vytranie o dv mesiace... rok aj neco som to jebal..hovorim si ze pojdem dat vrtat rovno ked si dam dalsiu prehliadku...
Prisiel som a bola tam ina zubarka ju zaskakovala.. urobila mi prehliadku a ja hovorim ze este vrtat
a ano ze co ci mi nejebe ze mam zdrave zuby
nvm, možno dôvod? ja tam chodím raz ročne na preventívku, i to len preto, aby mi poisťovna hradila prípadné ošetrenia. tak si proste len neviem predstaviť, ako na tom človek musí byť, aby tam musel byť každý mesiac... :ehm: šak sa neurážaj, mňa to normálne zaujíma
@luc.ka ja sa neurazam... fakt nvm, co mam napisat, ked mi niekto neveri:?: nemam najzdravsie zuby ale zatial mi ziaden nevytrhli a podla mna mi tiez casto robi veci "nasilu" a tiez ma dost sere, ze tam 12x do roka musim sediet a nechat sa mucit a este si za to platit horibilne sumy
nie... lebo sama cítim aký je stav tých zubov...a nemám peniaze aby som niektoré zuby raz a nafurt vyriešila (napr. vytrhnúť sprostý štvrť zuba dať tam mostík) ale furt len dočasne riešim ...
@Luc.ka
ja som par rokov chodil podobne, teraz chodim furt ked som doma tj. tak 4x za rok.
A to mam zubarku znamu a bud platim menej alebo vobec ale proste mam strasne napicu zuby tak aj funebracka moze kludne mat.
Akoze vacsina malych kazov sa nevrta len sa skor raz za cas pozrie ako sa vyvija a ked ti to chce vrtat, tak je to asi zbytocne no .
A k cenam tak to je uz viac menej sukromna sfera a teraz si predstavte, zeby bolo tak cele zdravotnictvo. Zlomite si nohu a bum 5000 eur liecba...
@luc.ka malokedy ma naozaj boli zub, zvacsa az ked idem od nej ma boli cela huba a nemam ju moc za koho vymenit, v meste je uz potom len totalne flegmaticky zubar, ktory zas nerobi pre zmenu vobec nic
@bress
tiež som istý čas chodila k známemu, a tiež som nechápala, načo sa s mojimi zubami prdká tak (podľa môjho dojmu) dôsledne, keď si len málokedy nechal zaplatiť. skôr mi to prišlo, že ho to asi baví alebo čo ale zase keď už fakt nemal čo, že mi už aj staré plomby vyvŕtal a vymenil, tak mi len skontroloval sklovinu a koňeeec
@antifunebracka
tak pol roka k jednému, pol roka k druhému, nech sa to vyváži...
och keby ma momentálne od zubov nebolela celá hlava, tak som aj rada za to, čo mám...
@luc.ka nn skor ta dedicnost ako hovori @antifunebracka
Proste mama mala nieco podobne, brat mal tiez. A taky otec sa stravuje asi najhorsie , zuby si necisti a nema problem
ja poriadne čistím, drhnem si aj jazyk, používam zubnú niť a stále dačo - genetika. Ale zubára mám perfektného, ceny má tretinové, príjemný postarší pán - nikdy ma neodrbal, naposledy mi povedal, že mi zub nebude vrtať, že to môže byť zastavený kaz a s takým sa vraj nemusí nič robiť ..
k boľavým kazom: kaz bolí, keď prerastie do živého.
Ja mam pocit ze kazy mi nechava a zdrave zuby vrta. ved ti neni mozne ze zub co je cely sivy mi necha tak a zub co som netusila ze je v neporiadku tak ten mi chce vrtat a robi to kazdy jeden krat kazdy jeden zubar...to je nejaka technika ako postavit dom ked ste zubar asi...ojebat pacientov a naraz vam natecie do vrecka, plna cakaren nonstop, cakacie doby cely den presedeny a je to vraj uplne v poriadku.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
39 komentov
som nesiel.
Ale tomu tvojmu príkladu nechápem veď buď kaz máš alebo nemáš. nemôže ti rozvŕtať zdravý zub. a to vieš, že ten kaz máš, veď buď ťa to bolí alebo ho aspoň vidíš keď je len taký na povrchu.
neviem ale mám dojem že odrbujú a že skutočné kazy sú tie, ktoré bolia
A som svojho chrupára stretol v meste najebaného ako balí 20 tky a platí im drinky, a z čoho im to platí?
a moja zubárka má taký prístroj, a vždy mi ten kaz odfotí, aby som videla kde ho mám
v tom čase som začal chodiť tiež ku pomerne sympatickej mladej kardiologičke, ktorá mala asi starčekov a babičiek plné zuby a tiež že fešák nič vám nie je, ale dojdite prosím o rok dá sa povedať, že ako zdravý 25 ročný chalan už mám 8 návštev u kardiológa, ale osobne možnosť preventívnych prehliadok v tomto prípade vítam aspoň viem, že som viac OK uvedomujem si, že čo by dali za to ľudia, aby mohli chodiť predtým, ktorí podcenili niečo a dopadli veľmi škaredo.
Prisiel som a bola tam ina zubarka ju zaskakovala.. urobila mi prehliadku a ja hovorim ze este vrtat
a ano ze co ci mi nejebe ze mam zdrave zuby
neverim že dakto chodí každá mesiac k zubárovi proste
nvm, možno dôvod? ja tam chodím raz ročne na preventívku, i to len preto, aby mi poisťovna hradila prípadné ošetrenia. tak si proste len neviem predstaviť, ako na tom človek musí byť, aby tam musel byť každý mesiac... :ehm: šak sa neurážaj, mňa to normálne zaujíma
no šak ale to ťa tam tak často volá, alebo tam chodíš sám od seba, lebo ťa niečo bolí?
vymeň zubára podľa mňa...
ja som par rokov chodil podobne, teraz chodim furt ked som doma tj. tak 4x za rok.
A to mam zubarku znamu a bud platim menej alebo vobec ale proste mam strasne napicu zuby tak aj funebracka moze kludne mat.
Akoze vacsina malych kazov sa nevrta len sa skor raz za cas pozrie ako sa vyvija a ked ti to chce vrtat, tak je to asi zbytocne no .
A k cenam tak to je uz viac menej sukromna sfera a teraz si predstavte, zeby bolo tak cele zdravotnictvo. Zlomite si nohu a bum 5000 eur liecba...
tiež som istý čas chodila k známemu, a tiež som nechápala, načo sa s mojimi zubami prdká tak (podľa môjho dojmu) dôsledne, keď si len málokedy nechal zaplatiť. skôr mi to prišlo, že ho to asi baví alebo čo ale zase keď už fakt nemal čo, že mi už aj staré plomby vyvŕtal a vymenil, tak mi len skontroloval sklovinu a koňeeec
@antifunebracka
tak pol roka k jednému, pol roka k druhému, nech sa to vyváži...
och keby ma momentálne od zubov nebolela celá hlava, tak som aj rada za to, čo mám...
tak to musíš zneutralizovať stravou
Proste mama mala nieco podobne, brat mal tiez. A taky otec sa stravuje asi najhorsie , zuby si necisti a nema problem
k boľavým kazom: kaz bolí, keď prerastie do živého.