Neviem sa nikde dočítať resp. nájsť nejaké normálne info. Takže sa pýtam tu, ako to je s ošetrením u iného zubára, ak tam nemám kartu. Môj zubár je v inom meste, a momentálne nemám možnosť sa k nemu dostaviť. Platí sa viac alebo sú nejaké "sankcie"? Diky
podla mna mozes ist k zubarovi ktoremu chces a mat ich kolko chces. len neviem ako to funguje so zdravotnou poistovnou. plus je vhodne ak doneses cely svoj spis od sucasneho zubara kde mas celu historiu svojho chrupu zaznamenanu
@chlorofyl No veď to, že ja nechcem meniť zubára, potrebujem len aby som došiel, ošetril mi zub a išiel som preč, akurát sa pýtam či to berú normálne v rámci ceny a pod, nie že mi tam trepne, že to stojí o 2OO€ viac lebo nemám u neho kartu. A nemám možnosť doniesť inému celú históriu môjho chrupu.
vsak bud pojdes k sukromnemu zubarovi alebo k nejaku, co ma zmluvu s tvojou poistovnou.. a podla mna by ti stacil len aktualnejsi rontgen, alebo mozno len povedat, co ta boli.. vsak co tak si nejakeho najst a spytat sa jeho ?
opýtaj sa nového zubára či ťa zoberie a ak áno, tomu starému len hoď do emailu správu, že odchádzaš.
nepotrebuješ ani svoju kartu, ani nič iné.
Nový zubár si ťa prihlási ako poistenca (ak robí s tvojou poisťovňou) a je to.
platiť naviac by si nemal
Brat bol práve včera na novom mieste bez karty... urobili mu snímky aby zistili kde je problém a na konci to normalne vykešoval podla cenníka. Nič extra.
@weny ja som v podobnej situacii ako ty. mam svojho zubara, on je sukromny ale urcite percento zakrokov hradi aj poistovna. inak je to vsade o tom istom. cim viac ides na vychod SR tak tym lacnejsi zubar je. o kvalite zubarov nebudem ani hovorit lebo to je na dalsi pokec. buduci tyzden idem k novemu, konzultacia je tam zadarmo tak sa popytat co a ako lebo potrebujem implantaty a nesedi mi moc ten moj sucasny hoci to je primar celeho oddelenia v BA nemocnici ale .. ajtak
Neviem ale tiez ma to celkom zaujima. Keby som to v mojom meste spravila tak ako pise @7 , tak by ma vypoklonkovali a pekne krasne poslali za zubarom u ktoreho mam kartu.
@11 Proste by som si nedovolila klopat na dvere zubarovi u ktoreho nemam kartu lebo predsa v tom musi byt nejaky poriadok nie? Ked chcem ineho zubara, tak zoberiem kartu od sucasneho a prejdem k inemu ale nie stale chodit do inej ambulancie.
Neviem ale fakt ma to zaujima pretoze ja by som to potom asi tiez spravila. S mojim sucasnym zubarom nie som velmi spokojna a u sukromneho by som sa asi nedoplatila.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
13 komentov
nepotrebuješ ani svoju kartu, ani nič iné.
Nový zubár si ťa prihlási ako poistenca (ak robí s tvojou poisťovňou) a je to.
platiť naviac by si nemal
Urobí mi čo treba, vykešujem to, zoberiem si faktúru a papier o preventívnej prehliadke. Potom to pošlem do poisťovne a časť mi normalne preplatia...
Neviem ale fakt ma to zaujima pretoze ja by som to potom asi tiez spravila. S mojim sucasnym zubarom nie som velmi spokojna a u sukromneho by som sa asi nedoplatila.