Poviete mi,čo je ,vyhodnejšie" z tochto studovat?a ci sa to vobec oplati.lebo vsetci ze:zurnalistika,psychologia su nevyuzitelnejsiee v buducnosti.(ci uz ucm,alebo uk-zurnalistika)pokazila by som to,kebyze idem studovat to,a nie ekonomiu?
sama musíš vedieť čo ozaj chceš...ak to chceš študovať iba tuctovo bez toho aby ťa to bavilo tak pravdepodobnost ze sa zamestnas vysoka nie je.. ale ist do toho čo ta bavi a co chces zakazane nie je a potom mozes vyuzit cokolvek !
na vysokú školu sa nechodí len kvôli tomu aby sa niekto hned po nej zamestnal. Ide naozaj o to, či ťa baví daný odbor, či k nemu máš blízko, či sa tomu rada venuješ aj popri škole a podobne. ja študujem marketing a reklamu a fakt ma to baví. baví ma byť kreatívnym, baví ma fotografovať, vymýšľať rôzne kampane, robit graficky design, a podobne kravinky. a ak to človeka baví (ako mna) tak som presvedcený ze to urcite budem v zivote skor ci neskor robit. ci uz sa vydam vlastnou cestou, alebo sa mi podari niekde zakotvit v malej agenturke. ale kazdopadne chcem robit kreativne veci okolo tohto. takže záleží to od tohto a nie od toho že či sa zamestnáš, alebo či zarobíš popiči velké prachy netreba mat velké oči. a zistovat co je vyhodnejšie.
UCM je taka stoka ze by ju vystudoval aj klokan.... ako ked chces zadarmo titul chod tam , ale ako ta skola ani nema jasnu existenciu... 12 rokov vyhlasena za najhorsiu skolu na Slovensku a ministerstvo chce rusit VS , ktore su neni kvalitne...
UCM je taka stoka ze by ju vystudoval aj klokan.... ako ked chces zadarmo titul chod tam , ale ako ta skola ani nema jasnu existenciu... 12 rokov vyhlasena za najhorsiu skolu na Slovensku a ministerstvo chce rusit VS , ktore su neni kvalitne... ekonomicka v BA ? najtazsie gymnazium v Petrzalke ? chod na STU a mas o zivot postarane.... je tam milion odborov , fakt je to kvalitna skola ktora ma 95% zamestnanost a k tomu az na argchitekturu sa nikde nerobia prijimacky...
tak ja sa nestazujem, osobne sa chcem skor zamerat na ekonomiu,ale ta zurnalistika sa tiez moze zist.. buduci rok mam napriklad volitelnu retoriku, tvorbu odbornych prac a podobne, takze pre mna je to len plus ku ekonomii...
Ahoj, chcem sa Ťa opýtať, či náhodou neštuduješ na UKF masmediálne štúdiá..Dnes mi akurát prišlo poštou, že ma pozývajú na prijímačky, no ja som dala ten novo otvorený odbor kde je aj francúzština spolu s reklamou a marketingom. Nikdy v živote som nemala možnosť robiť na nejakom PC programe, ale sa podieľať na výrobe nejakej reklamy, ale viem byť originálna, vynaliezavá, rada sa zapájam do projektov a chcem robiť v živote niečo kreatívne a možno aj zábavné. Veľmi rada fotím, i keď nie profesionálne . Mohol by si mi prosím opísať v skratke čo také štúdium obnáša? Nepoznám osobne nikoho kto študuje tento odbor ale rada by som o tom viac vedela. Poprípade aké boli prijímacie skúšky. Ak si nájdeš kúsok času na odpoveď budem Ti veľmi vďačná. Pekný deň.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
11 komentov
@3 nie,nemozem.racej studovat nieco,s cim sa zamestnam,ako nezamestnam a budem si cely zivot tlct hlavu o stol.)