Som v druhom ročníku gymnázia a teraz si máme vyberať semináre do tretieho. A som zúfalá. Kedže sa necítim na to byť zodpovedná a sama sa rozhodovať o budúcnosti, potrebujem pomoc. Ide o to, rozhodnúť sa aj o VŠ.
Neviem čo ti tam treba, ale čo sa týka tej BA, tak to asi bude pravda. Sesternica chodila rok do Ružomberku, potom išla na rok do BA, tam to vraj bolo ešte horšie, tak išla do Brna. Tam aj dokončila.
nuz neviem, gymnazium ta na zurnalistiku ako taku nepripravi, ale ked mas jasno, ze tam chces ist, tak seminare by boli asi najlepsie noska a dejepis, kedze tam tusim robis prijmacky aj zo vseobecneho prehladu
Ak to aj vyštuduješ, je veľmi ťažké sa potom zamestnať. A vieš prečo? Nebudeš mať o čom písať, lebo ty budeš de facto odborník len na písanie a nie na biológiu, právo, medicínu, fyziku, politológiu, psychoógiu atď, atď, atď. Písať môžu dobre i ľudia, čo na žurnalistiku nikdy nechodili a ani chodiť nebudú.
Ak máš ostré lakte a vieš sa presadiť, kľudne choď.
Ale písať do novín môžeš i bez žurnalistiky, čo je fakt.
Veľa ľudí má písanie do novín ako vedľajšiu druhú menejzárobkovú činnosť.
Aj ja som veľmi veľmi chcela ísť. Robím u nás v regionálnej telke, aj v mestských novinách, ale povedala som si, presne podľa toho čo napísala @stenatko , že si radšej vyberiem niečo iné a ak ma to neprestane baviť, k písaniu sa dostanem inou cestou, pomimo.
Tiež totiž poznám babu, čo vyštudovala a robí v Trnavsku, v tých letákoch.
A ja nemám ostré lakte. Absolútne. Čiže smola, nechám si to ako detský sen
ja študujem žurnalistiku, a smejem sa akurát na niektorých komentároch, ktoré vyznejú, akoby ich autori pojedli všetku múdrosť sveta madneshaus, neoriginalita a hlavne STENATKO ma dostal viď, prítomní čítajúci- stenatko je tu najbystrejší, najvševediaci prispievateľ
Aha ja som si dala prihlášku na žurnalistiku... do Nitry Podla mna je zbytočne sa zaoberať tým či sa uplatníš alebo nie... boh vie ako to bude o niekoľko rokov ... podľa mna by si mala ísť študovať to čo ťa baví ...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
15 komentov
A prácu si tiež nenašla, už je v Nemecku
Ak máš ostré lakte a vieš sa presadiť, kľudne choď.
Ale písať do novín môžeš i bez žurnalistiky, čo je fakt.
Veľa ľudí má písanie do novín ako vedľajšiu druhú menejzárobkovú činnosť.
Tiež totiž poznám babu, čo vyštudovala a robí v Trnavsku, v tých letákoch.
A ja nemám ostré lakte. Absolútne. Čiže smola, nechám si to ako detský sen