Zvítali by ste sa najprv s partnerom alebo so psom?
Partner/ka si vezme na pár dní vášho psa, pretože vy máte povinnosti. Po pár dňoch sa vraciate, vo dverách vás víta on/a a váš pes. S kým sa zvítate ako s prvými?
Ak nemáte partnera/psa/oboje, tak si... predstavte že máte : )
Psa by som trochu poskrabkal a siel k zene. Ale par dni je kratka doba na nejake zvitavanie sa. Mozno po 2-3 tyzdnoch, ak by som mal toho psa extra rad, by som sa s nim zvital dlhsie a ako s prvym ale inac by bola prva frajerka.
To je jednoduché.
Ak by pes nebol na rukách, pribehol by prvý, teda by bol prvý zvítaný.
Ak by mal partner psa na rukách, sú to dve muchy jednou ranou a objímem ich oboch súčasne.
Ak by mal pes na rukách partnera, som pániček Skubydúa, som kreslená a dvere otváram ja; prestrašene a na zámku a zvítanie ma dosť vydesí (ale.. to už je vlastne iný prípad.)
mame psa a v piatok sme sa takto vitali po dvoch dnoch a zasadne sa venujem najprv partnerovi, aby pes nezabudol kde je jeho miesto v hierarchickom rebricku. to my mame este zvlast takeho psa, ktoremu tieto veci akosi nedochadzaju a treba mu to pripominat.
@divinatoire zvítačky nie sú o dokazovaní si dominancie na to sú iné situácie a ak ti pes veeeľmi chýbal tak sa aspoň prihovoríš pohladkáš ho aj keď len krátko a ukončíš to kedy ti chceš, s tým že pes to musí akceptovať a ďalej sa ti nevtierať.
našťastie toto som ja nemusela riešiť nikdy psiská akonáhle videli že sa venujem frajerovi nedovolili by si otravovať. a tiež si upevňujem hierarchiu denne ale na iných veciach.
s tym kto za mnou skor pride hh jednoduche hh nebudem predsa ignorovat psika ktory predomnou skace a tesi sa len preto aby som objal priatelku o minutu skor ako toho psa ...
@luuci neviem ako sa sem dostali domnienky ci mi chybala velmi alebo malo. o to tu nejde. ak mam psa, tak som ho asi chcela a mam k nemu vztah. mame vyrazne vzdorovite, dominantne stena a aby sme to s nou nejak prezili sme nuteni k enormnej striktnosti. dostava vsetko co potrebuje, ale jej davame najavo pri vsetkych prilezitostiach, ze najprv my dvaja a potom ona.
a ano aj pri vitani, uz aj preto, ze je prilis vzrusena ked niekto pride a ignorujem ju kym sa neupokoji, az potom sa s nou pomaznam. nvm aky iny sposob je vhodny ked chcem predist tomu aby sa pocikavala radostou. ale toto celkom funguje zatial. okrem toho aj ziarli, to je tiez dovod preco ju ignorujem, ked sa dozaduje pozornosti akonahle sa objimeme alebo tak.
no ono psy majú tendenciu priletieť ku svojmu páničkovi. skočiť nanho a celého ho doolizovať (ak niesú naučený inak) a teda asi by som o tomto nerozhodla ja ale ten pes
@alex458 no, nepaci sa mi to, ze by si sa zvitala so psom... ked k niekomu idem, ignorujem psa aspon dovtedy, kym sa nezvitam s ludmi... je to prejav ucty... ja by som sa urazil, keby mi to niekto spravi.. mozno by som ho aj vyhodil
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
53 komentov
Jednoducho psa nemôžem brať všade aj keby som chcel.
Ak by pes nebol na rukách, pribehol by prvý, teda by bol prvý zvítaný.
Ak by mal partner psa na rukách, sú to dve muchy jednou ranou a objímem ich oboch súčasne.
Ak by mal pes na rukách partnera, som pániček Skubydúa, som kreslená a dvere otváram ja; prestrašene a na zámku a zvítanie ma dosť vydesí (ale.. to už je vlastne iný prípad.)
aj keď omnoho viac sa teším vždy práve na partnera.
našťastie toto som ja nemusela riešiť nikdy psiská akonáhle videli že sa venujem frajerovi nedovolili by si otravovať. a tiež si upevňujem hierarchiu denne ale na iných veciach.
a ano aj pri vitani, uz aj preto, ze je prilis vzrusena ked niekto pride a ignorujem ju kym sa neupokoji, az potom sa s nou pomaznam. nvm aky iny sposob je vhodny ked chcem predist tomu aby sa pocikavala radostou. ale toto celkom funguje zatial. okrem toho aj ziarli, to je tiez dovod preco ju ignorujem, ked sa dozaduje pozornosti akonahle sa objimeme alebo tak.
A u nás dom a vôbec v rodine sa vždy všade vítalo najprv so psami
šak samozrejme že sa zvítam zo psom čo sa ti na tom nepáči