Či už chcete schudnúť, vyformovať postavu, získať určitý druh kondície alebo robíte šport na profesionálnej úrovni, nemali by ste pri dosahovaní svojho cieľa opomenúť ako silový, tak aj vytrvalostný tréning. Obidva tieto tréningy majú svoj význam, takmer pre každého.

Silový tréning - je to tréning s vysokou záťažou a s kratšou dobou trvania práce svalov. Práve kvôli vysokej záťaži, ktorú naše telo znáša, je tento tréning spravidla rozdelený na série a opakovania. Prestávky medzi sériami slúžia na to, aby zaťažené svaly zrelaxovali a boli schopné absolvovať ďalšiu záťaž.

Vytrvalostný tréning - Na rozdiel od silového tréningu, tréning vytrvalostný prebieha zväčša neprerušovanou metódou. To znamená, že telo absolvuje záťaž dlhodobo a nepretržite, bez prestávky na regeneráciu.


Výhody silového tréningu - zvyšuje maximálnu silu, spevňuje kostné tkanivo, zväčšuje objem svalovej hmoty, ktorá tvorí oporu pre kostru či orgány.Správny tréning môže minimalizovať niektoré zdravotné problémy (bolesti chrbta).

Výhody vytrvalostného tréningu - Dlhodobým vytrvalostným tréningom sa naše telo "učí" vo väčšej miere využívať pre získavanie energie tuky. Kardio tréning zvyšuje zdatnosť dýchacieho systému.

 Návod
Komentuj
 fotka
carpathian  13. 10. 2014 19:09
dakujeme za tento neskutocne obsiahly a informativny clanok
Napíš svoj komentár