O to, aby bol svet lepší a aby v ňom jednotlivé národy prosperovali, sa snažia politici, ekonómovia, podnikatelia i miliardy obyčajných ľudí svojou každodennou prácou. A predsa sa to nedarí! Napriek všetkému úsiliu sa svet nestáva krajším, lepším, harmonickejším a radostnejším miestom. Skôr opak je pravdou a všetko sa ešte viac zhoršuje.


Prečo asi? Pretože zlyhávame v tom najdôležitejšom, čo určuje, aký bude osud národov a sveta. A naše zlyhávanie v tom najpodstatnejšom prináša potom zákonité zlyhávanie aj vo všetkých ostatných oblastiach. A to preto, lebo nám unikajú tie najpodstatnejšie veci, ktoré sú v skutočnosti nesmierne jednoduché. Sú tak jednoduché, že im kvôli ich jednoduchosti nie je pripisovaná tá cena, akú skutočne majú. Preto sú nedocenené a ignorované. A preto sa svet nemení k lepšiemu, ale k horšiemu.

Odhaľme teda teraz toto tajomstvo a ukážme si, na čom v skutočnosti stojí a padá krajšia budúcnosť jednotlivcov i celého sveta.

Nevyhnutý základ pre zmenu k lepšiemu spočíva v pochopení, že všetko čo jestvuje okolo nás, utkali bytostní tkáči osudu. Na všetky krásne, alebo škaredé formy, na všetok úpadok, alebo vzostup, na všetko šťastie, alebo nešťastie používajú žiarenie, vychádzajúce z nás ľudí. Bytostní tkáči osudu totiž nemôžu podľa zákona Stvoriteľa jednať inak, ako utvárať hmotný svet podľa kvality vyžarovania ľudských duchov. Práve prostredníctvom tohto vyžarovania sa vyvíja naša zem i celý okolitý vesmír.

K najväčším vývojovým zmenám zeme vždy dochádzalo a vždy bude dochádzať jedine týmto spôsobom. Nie prostredníctvom vedy, techniky, rozumových poznatkov, alebo nejakým iným, materiálnym spôsobom. Vývoj všetkého určuje vždy iba žiarenie duchovného chcenia ľudí, spracovávaného bytostnými tkáčmi osudu do podoby vonkajšieho diania.

Vzostup k nádherným formám šťastia, krásy a harmónie, prinášajúcich požehnanie, alebo úpadok vo forme škaredosti, nízkosti a trvalej disharmónie, smerujúcej k zničeniu, to všetko je len dôsledok žiarenia ľudského ducha, spracovaného do podoby vonkajších udalosti prostredníctvom práce bytostných tkáčov osudu.

Akého druhu bolo žiarenie ľudských duchov, taký bol vývoj zeme i prírodného diania. Týmto spôsobom sme vždy mali a stále máme v rukách vývoj a priebeh mnohých udalostí.

Je preto už najvyšší čas hlboko si uvedomiť túto prostú skutočnosť. Je treba si uvedomiť, že zo žiarenia chcenia jednotlivca je tkaný bytostnými nie len jeho vlastný osud, ale i osud celej zeme a života na nej. Treba si konečne uvedomiť, že pri správnom vyžarovaní svojej osobnosti sa môže každý človek stať darcom vzostupu ľudstva. A jeho základný duchovný vklad, potrebný pre vzostup k šťastiu, radosti a harmónii spočíva vo vyžarovaní čistého, radostného druhu žiarenia, ktoré je človekom vedome udržiavané.

Práve toto bolo ľuďmi podceňované pri všetkom ich doterajšom úsilí o zlepšenie sveta. Neuvedomili si totiž spojenie osobného vyžarovania jednotlivca s vývojom celkového pozemského diania. Preto by mal človek konečne prijať toto poznanie. Mal by si uvedomiť, aká je mu prepožičaná veľká moc a zároveň veľká zodpovednosť za mnohé dianie. A na základe toho by sa mal rozhodnúť spolupracovať na pozitívnom vývoji sveta prostredníctvom svojho čistého, osobného radostného vyžarovania. Mal by dbať o to, aby sa jeho vnútro zachvievalo v čistej, žiarivej radosti z bytia, určenej ku tkaniu tomu zodpovedajúcich vlákien rukami bytostných tkáčov osudu, tkajúcich osudy jednotlivcov i osud celej zeme.

A je úplne jedno, kde sa práve nachádzame. Či vo fyzickom svete, alebo na takzvanom druhom svete. Všade by z nás mala prúdiť žiarivá radosť z bytia, ako základná stavebná látka, z ktorej tkáči osudu, tvoriaci úroveň najhrubšej i jemnejšej hmotnosti, môžu formovať požehnanie, radosť, šťastie, mier, harmóniu a krásu. Týmto prostredníctvom a touto prostou duchovnou prácou sa máme stať vedomými podporovateľmi a spolutvorcami svetlého a požehnaného budovania vo stvorení.

Živosť ducha a základná duchovná práca človeka spočíva v radostnom pritakaní životu a vo vďačnosti Stvoriteľovi za dar vlastného bytia. A zmena sveta k lepšiemu spočíva vo vyžarovaní čistej duchovnej radosti čo najväčšieho počtu ľudí.

Každý človek by mal dospieť k tomu, aby v sebe zapálil plameň živého ducha, radujúceho sa z daru bytia vo stvorení, pretože základným a najcennejším vkladom človeka do vlákien vlastného osudu je vyžarovanie čistej radosti, v ktorej spočíva pravá pohyblivosť ducha.

Prostredníctvom práce svojho rozumu si ľudia výrazným spôsobom uľahčili pozemský život a dosiahli materiálneho blahobytu. Ale práve kvôli tomu, že rozum a rozumový pohľad na svet získal v našom vnútri výrazné, ba až rozhodujúce miesto, práve kvôli tomu sme stratili to najzákladnejšie a najpodstatnejšie. A to je prežívanie čistej, žiarivej radosti z vedomého bytia vo stvorení, plynule prechádzajúcej do vďačnosti Stvoriteľovi.

Žiaľ, práve v tomto ako ľudia nesmierne zlyhávame, pretože namiesto vyžarovania radosti, určenej pre ďalšiu prácu bytostných tkáčov osudu, je v nás už po celé stáročia až príliš veľa neradostného, pochmúrneho naladenia a bolesti na to, aby z toho mohli tkáči osudu tkať zdravie, krásu a šťastie pre náš svet.

Preto už nesmieme váhať ani na okamih! Je treba so všetkou silou svojho chcenia prerušiť pochmúrne, neradostné a bolestné vnútorné naladenie. Je treba začať svojim radostným naladením poskytovať tkáčom osudu radostné vyžarovanie ku tkaniu novej budúcnosti sveta, plného radosti, šťastia a blaženosti všetkých jeho obyvateľov.

Staňme sa preto konečne darcami, rozdávajúcimi svoje jasné, čisté, radostné duchovné žiarenie do šíreho priestoru celého univerza. Toto žiarenie, dávané s vrúcnou úprimnosťou ducha, sa stane materiálom, pomáhajúcim utvárať náš svet tak, aby bol radostnejším, lepším a krajším.

Blažení tí, ktorí sa o to vážne snažia, pretože sa týmto spôsobom dostávajú do vedomého spojenia so Svetlom. Ich vyžarovanie čistej radosti je ihneď uchopené rukami bytostných tkáčov osudu a nasmerované všade tam, kde môže priniesť posilnenie a zdar jednotlivcom i celému svetu.

Všetko, o čom bolo v tomto článku hovorené a na čo bolo použité mnoho slov, je však v skutočnosti tak prosté a jednoduché, že je to celé možné zhrnúť do jedného jediného pojmu: RADUJME SA!

v spolupráci s » smeromkzivotu.blogspot.com/...

 Blog
Komentuj
Napíš svoj komentár