Suroviny: 600 g hovädzej sviečkovice – z hrubšieho konca, olej, mletí čierne korenie, soľ, 4 vajcia,
Postup: Najmenej 4 dni odležané mäso odblaníme, pokrájame na cca 4 – 5 cm hrubé plátky, ktoré zľahka naklepeme. Posypeme korením a pred opečením ich posolíme. Následne ich sprudka opekáme na rozpálenom oleji z každej strany 2 – 3 minúty. Potom si urobíme volské oká a položíme ich na hotový biftek.
Ako prílohu podávame opekané zemiaky, zemiakovú kašu, hranolkami alebo americkými zemiakmi. Nezabudnite na zeleninové obloženie – paradajku, uhorku a pod.
BIFTEK PO GRECKY
Suroviny: 600 g sviečkovice, 40 g oravskej slaniny, olej, čerstvú zeleninu – paradajky, papriku, soľ, čierne korenie
Postup: Sviečkovicu si mierne naklepeme, okoreníme a osolíme a sprudka opečieme z každej strany 2 – 3 minútky. Do malého množstva oleja pridáme nakrájané paradajky a papriku a trošku popražíme. Slaninku si nakrájame na 5x5 cm kúsky a opečieme.
Podávame tak, že biftek položíme do stredu taniera a dookola poukladáme slaninku a opraženú zeleninu.
Ako prílohu podávame opekané zemiaky, zemiakovú kašu, hranolkami alebo americkými zemiakmi.
Postup: Dobre odležanú sviečkovicu rozmixujeme, pridáme nadrobno posekanú cibuľu, korenie, soľ a pripravíme si bifteky. Do stredu bifteku urobíme dierku a vložíme do nej surový žĺtok a trošku posolíme. Pripravujeme ho zásadne vždy pred konzumáciou.
Podávame ho obložený kyslou uhorkou, paprikou, paradajkami a s hriankami zo žemlí alebo chleba.
Hlavne nezabudnite používať čo najkvalitnejšie a najčerstvejšie potraviny.
Namiesto klasického oleja odporúčam používať extra panenský olivový olej.
A na záver:
DOBRÚ CHUŤ
P.S. Varenie musí byť zábavou nie nutnosťou. A nebojte sa experimentovať
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.