Ahojte, toto je môj prvý blogový príspevok, tak dúfam, že sa mi blogovanie zapáči a nebude zároveň aj posledný čo napíšem

Dnes mi napadlo, že sa s vami podelím o niečom čo mnou dosť otriaslo v posledných dňoch. Prosím, to čo teraz napíšem berte ako uhol pohľadu. Nechcem tu nikoho strašiť ani štvať proti ľudom iného zmýšľania.



Možno ste už mnohí počuli o tejto organizácií. Naoko pôsobí ušľachtilo. Ide jej totiž hlavne o svetový mier a lásku medzi ľuďmi. Je v nej však ukryté čosi satanské čo ľudia ľahko prehliadnu. Mne sa stalo, že som skoro do tejto pasce spadol, čo by sa aj stalo keby som o nich už predtým nepočul. V tej dobe som bol priveľmi samotársky, cítil som sa nepotrebný, túžil som po zmene. Jedným slovom depresia. A tak náhoda zariadila, že som sa dostal do kontaktu s týmito ľuďmi. Napohľad sú veľmi priateľskí, človeka povzbudia, no ako to býva ''Diabol má veľa podôb a často býva veľmi príťažlivý.'' Hoci som mal už vtedy pochybnosti a tušil som o čo ide, moja túžba po prijatí bola silnejšia a tak som pochybnosti odkladal bokom a začal som navštevovať jednu komunitu, kde ma samozrejme prijali.

Tu treba podotknúť, že New Age nieje nič iné ako obyčajné vymývanie mozgov.
Mnohí ľudia ani nevedia do čoho sa namočili a mnohí z nich začnú vyhľadávať normálnych ľudí, aby ich nenásilne presvedčili o ich pravde.

Priblížim vám prečo sa mi toto hnutie nepáči:

Je totiž pohanské, každého človeka prijíma takého aký je s jeho vlastným náboženstvom a všetkým ostatným. Človek v ňom teda prirodzene nachádza pocit slobody LENŽE keďže je v ňom priveľa rôznych kultúr v podstate ničí pravú spiritualitu každého jedného z nich. Jedinec začne pochybovať o pravosti svojej viery a vzďaľuje sa od Boha.
Výsledkom je, že New Age rozbíja hlavné svetové náboženstvá, členovia sa začnú zaujímať o meditáciu, jógu, okultizmus. Duchovné zážitky vnímajú skrze prírodu a to tak, že povedzme hodinu objímajú strom alebo snažia sa získať vesmírnu energiu praktizovaním meditácie.
Sami seba považujú za Boha a nie ako za prejav Boha, konkrétne energiu, ktorá je v nás nazývajú Boh. Tá energia, ktorá nám dáva možnosť hýbať prstami. Veria v to, že jedine oni sami si môžu v živote pomôcť. Pojem Boha ako bytosť, v ktorú veríme my kresťania je pre nasledovníkov tejto skupiny smiešna.

Títo ľudia sú priveľmi napojení na prírodu, považujú ju za božstvo a tým porušujú prvé prikázanie z Desatora. Organizujú rôzne stretnutia, z ktorých poznám jedine tzv. ''Rainbow Gathering'' čo by sa dalo preložiť ako Dúhové stretnutia. Tieto stretnutia sa odohrávajú každoročne v lete a charakteristické sú tým, že sa odohrávajú vo voľnej prírode. Na týchto stretnutiach sa zídu tisíce ľudí z celého sveta. Robia rôzne rituály, okultné praktiky, chodia nahí, fajčia marihuanu, konzumujú halucinogény a podobne.





Napísal som to preto, aby si ľudia dávali pozor, hlavne kresťania, ktorí pochybujú o svojej viere ako ja kedysi. Ja som našťastie ostal len pri štúdií niektorých filozofií, ale priznávam, že to bola pasca. Síce mi tie poznatky, ktoré som nadobudol čítaním týchto knižiek dočasne ukľudnili myseľ, stal som sa povýšeneckým voči ľudom z môjho okolia. A teraz, keď píšem tento článok, zažívam úzkosť, pretože na jednej strane chcem s týmito ľuďmi prerušiť kontakt, no na strane druhej som sa k nim už natoľko pripútal, že odchod môže zraniť.
Po tejto skúsenosti som sa však opäť vrátil k Bohu. Lebo človek často nachádza Boha až keď padne na úplné dno.
Neodsudzujme ich, len sa za nich prosím úprimne modlime, aby im Pán ukázal správnu cestu, lebo ak človek žije bez Boha nič nemá zmysel.

 Úvaha
Komentuj
 fotka
thrwtchr  22. 9. 2014 16:36
"V tej dobe som bol priveľmi samotársky, cítil som sa nepotrebný, túžil som po zmene. Jedným slovom depresia."
to ešte nemusela byť depresia. to je diagnóza a pomerne vážna vec.


"Je totiž pohanské, každého človeka prijíma takého aký je s jeho vlastným náboženstvom a všetkým ostatným. "
tak to je skvelé!
"Výsledkom je, že New Age rozbíja hlavné svetové náboženstvá, členovia sa začnú zaujímať o meditáciu, jógu, okultizmus."
fajn, dobré pre nich.
"Duchovné zážitky vnímajú skrze prírodu a to tak, že povedzme hodinu objímajú strom alebo snažia sa získať vesmírnu energiu praktizovaním meditácie."
fajn, dobré pre nich.
"Veria v to, že jedine oni sami si môžu v živote pomôcť."
super, ja v to napríklad neverím, ja to viem.
"Pojem Boha ako bytosť, v ktorú veríme my kresťania je pre nasledovníkov tejto skupiny smiešna. "
pochybujem, že sa to dá takto zovšeobecniť.

"Organizujú rôzne stretnutia, z ktorých poznám jedine tzv. ''Rainbow Gathering'' čo by sa dalo preložiť ako Dúhové stretnutia. "
@lawey haha, aha (ad. tvoja/naša známa)
"Robia rôzne rituály, okultné praktiky, chodia nahí, fajčia marihuanu, konzumujú halucinogény a podobne."
super! : )
 fotka
thrwtchr  22. 9. 2014 16:55
a vlastne tak celkovo neviem, čo ti na tom vadilo, veď si bol v raji na Zemi, máš nejaký kontakt na tú komunitu? : )
 fotka
zajkousko  22. 9. 2014 17:02
veľmi správne, i keď tu na birdzi to bude mať 98% birdzákov doslova na "háku" a dokonca by to išli hneď praktizovať lebo sú ako sprosté ovce a hľadajú len adrenalín a vzrušenie...
a to len preto, že neveria v Boha a čo je najhoršie neveria v diabla, je zodpovedný za všetko páchané zlo vo svete a aj ich zlý život...

je to skupina ľudi nazývaných Slobodomurári a chcú ovládnuť svet, zaviesť jednotnú menu, náboženstvo, vládu, armádu a samozrejme očípovať každého človeka do ruky...
 fotka
tomiq254  22. 9. 2014 17:11
@thrwtchr
Ty vole ty si úplne mimo.
 fotka
tomiq254  22. 9. 2014 17:14
new age pochádza od diabla a je na ňom ukážkový príklad toho čo my kresťania stale vravíme satan urobí hocičo aby nás odviedol od Boha.
 fotka
alpynus  22. 9. 2014 17:18
a možno počúvajú aj Jeana Michela Jarreho. aj to je zle?
 fotka
alpynus  22. 9. 2014 17:21
@2 jop, tiež by som poprosil o kontakt; komunity mimo iného objímajúce stromy sú veľmi vzácne a zväčša skvelé.
 fotka
alpynus  22. 9. 2014 17:24
@tomiq254 a čo ak si teraz v súčasnosti odvedený od boha a čo ak napríklad títo ľudia sú v súlade s bohom? (bez urážky, ale občas mi to tak príde.) čo ak je celé kresťanstvo so všetkými nánosmi a obmedzeniami a prikázaniami "satanova pasca", ktorá kresťanom zňemožňuje vnímať boha slobodna a spontánne?
 fotka
thrwtchr  22. 9. 2014 17:28
@zajkousko mám taký pocit, že si pletieš "New age" a "New world order". ale možno je to iba pocit, nechcem nejak príliš zapárať, lebo by si mohol vybuchnúť.

P.S. : ovce nie sú až také sprosté, už to nemusíš používať ako pejoratívum.
10 
 fotka
tomiq254  22. 9. 2014 17:31
@alpynus
Neviem ty asi nevieš čítať oni Boha považujú za niečo smiešne a úplne od neho odvádzajú tým že ti nahovoria to čím nás satan klame od počiatku "budete ako Boh".
11 
 fotka
thrwtchr  22. 9. 2014 17:33
@4 nie som násilne vykastrovaný a teda ľahko ovládateľný príslušník druhu kravského, ale každopádne, ďakujem.
nebudem to brať ako pejoratívum.

rovnako som celkom rád, že z tvojho hľadiska som "mimo". : )
12 
 fotka
alpynus  22. 9. 2014 17:45
@tomiq254 čítať viem a prečítal som si, že tuná bolo napísané, že kresťanská predstava o bohu im príde smiešna. ale jednak autor textu píše jeho dojmy, ktoré môžu byť odlišné od reality, dvak "new age" nie je žiadna úzkoprofilová skupina a názory ich členov na rôzne témy sa môžu rôzniť a trak, myslím, že je legitímne, keď niekomu kresťanská predstava o bohu skrátka nesedí (mne taktiež nie moc sedí.)

inak, vlastne, nejak vôbec nerozumiem tomu, čo máš proti vetám typu "si ako boh, si boh, budeš ako boh a tak podobne". keď boh má ideálne vlastnosti, tak prečo nebyť on, ako on alebo skoro ako on?
13 
 fotka
tomiq254  22. 9. 2014 17:50
@alpynus
To že ti nesedí je tvoja vec nie nemajú iné názory oni si myslia že sú Bohovia. Čo mám proti tomu že budete ako Boh? Je to najväčšie rúhanie aké môže byť ak si to o sebe človek myslí preto bol lucifer zvrhnutý do pekla lebo chcel byť ako Boh.
14 
 fotka
alpynus  22. 9. 2014 18:01
@tomiq254 ešte raz; oni nie sú nejaká jednoliata skupina ľudí; ale rôznorodá, tak majú asi rôzne prístupy k tejto téme.

ah, takže boh má podľa teba nejaký monopol na bytie bohom a ak sa náhodou bude chcieť niekto vyvíjať a napredovať, tak ho boh bude hádzať do pekál?
15 
 fotka
zajkousko  22. 9. 2014 18:03
@thrwtchr

heheh, nie som granát aby som vybuchol a nakoniec ty si seriózny birdzák s ktorým sa mi dobré komunikuje

máš pravdu trocha som nedočítal názov blogu...

ale aj tak, myšlienky New Age nie sú nové, predstavujú sa skôr ako príznaky v súčasnosti sa rozmáhajúcej neognózy…

pekný deň
16 
 fotka
tomiq254  22. 9. 2014 18:09
@alpynus
Nikde som nepovedal že Boh nám zakazuje sa vzdelávať . To je neskutočné ja už ani nemám slov nemôžem pochopiť ako si o sebe úbohý človek môže myslieť že môže byť ako najdokonalejšia duchovná bytosť to je neskutočná drzosť.
17 
 fotka
tomiq254  22. 9. 2014 18:16
@thrwtchr
V pohode len mi nedalo nezareagovať na to že považuješ new age za dobré aj keď je to od diabla.
18 
 fotka
alpynus  22. 9. 2014 18:20
@tomiq254 ani ja som nikde nepovedal, že boh vám zakazuje vzdelávať sa vravel som skôr o osobnostom raste, vyvíjaní sa a týchto veciach.

ale okej, z tohto tuná asi nebude plodná diskusia, keďže nemáme spoločný základ, od ktorého by sa mohla diskusia odraziť.
19 
 fotka
tomiq254  22. 9. 2014 18:36
@alpynus
Možno sme sa nepochopili ja napríklad nemám problém s vedou verím vede len tvrdím že všetko stvoril Boh.
20 
 fotka
thrwtchr  22. 9. 2014 19:24
@zajkousko fíha, to je milé a pekné.

ale "nedočítal názov blogu"? .D
čiže si si prečítal názov blogu po NEW a už si šiel písať komentár o slobodomurároch?
tak ok teda, možno ja z tvojho pohľadu som seriózny birdzák, ale ty si asi naozaj veľmi, veľmi dômyselne vykonštruovaná falošná persóna, lebo takéto niečo sa len tak nevidí.
:~)

zvyšok nie je až tak relevantný.

pekný deň i tebe.

@17 odkiaľ si na to prišiel?
nemám vyhranený názor a ani neuvažujem v intenciách DOBRO - ZLO.
21 
 fotka
zajkousko  22. 9. 2014 20:12
@thrwtchr

heh, nie, nie ja neviem už klamať, preto som mnohokrát aj odsudzovaný niektorými birdzákmi....
a nebudem sa držať príslovia , že milosrdná lož je lepšia ako cigánstvo...
Pravda a len Pravda je mojím zákonom
22 
 fotka
mosleyrn8  22. 9. 2014 20:58
Ďakujem za názory, prekvapili ste ma. Nečakal som vôbec nejakú diskusiu.
A nie, nepísal som o NWO. S tými skúsenosť našťastie nemám

A pobavilo ma, že niekto takýto štýl života považuje za raj. Aj keď každý si vyberá vlastnú cestu a diabol má k dispozícii veľa lákadiel, aby človeka prinútil po tej ceste sa vydať.
Pre ľudí vychovávaných v kresťanskom duchu je už len pomyslenie, že niekto vedie takýto život nanajvýš smutné. To, že je niečo lákavé ešte neznamená, že je to aj správne (thrwtchr)

Ďakujem ešte raz aj za podporu (tomiq254,zajkousko) veľmi ste ma potešili
23 
 fotka
thrwtchr  25. 9. 2014 00:07
neviem, nemám veľa dôvodov a asi ani nárok o tomto diskutovať ako mimokresťan; chcelo sa mi len podotknúť, že jestvujú rôzne odnože "ľudí vychovávaných v kresťanskom duchu";
napríklad predvčerom som si na záchodku listoval v novinách Protestant a potom v Univerze (myslím) a bol tam minimálne jeden zaujímavý článok o význame meditácie a modlitby pre (kresťanských) veriacich a minimálne jedna recenzia ohľadom spolunažívania s ostatnými živočíchmi a rešpektu k prírode ako takej.

určite nie je správne hovoriť za všetkých kresťanov a domnievať sa, že by s tebou napríklad aj taký pán Ješua Ha-Nocri súhlasil.


možno by si ich mal otagovať:
@tomiq254 @zajkousko
(ak teda neodoberajú tvoje príspevky)

no, takže takto
24 
 fotka
zajkousko  25. 9. 2014 09:02
@thrwtchr

hm, Boh stvoril zem pre ľudskú rasu, dal nám ju aby sme ju pretvárali k svojmu životu...zvieratá nám dal k tomu, aby sme určite druhy mali k obžive a nevyvyšovali ich nad človeka...
ale nesmieme zabúdať aby sme toto všetko povyšovali nad Boha Stvoriteľa, toto všetko ma nám len slúžiť...
ten rešpekt musí byť prvoradý k Bohu ...
myslím si že Pán JHVH by určite súhlasil, veď sa za nás obetoval, aby sme boli všetci spasení a sme predsa jedná veľká rodina a musíme držať spolu...

beda však tým, ktorí odmietnu jeho milosrdenstvo...
ale to je už na ich slobodnej vôli
25 
 fotka
tomiq254  25. 9. 2014 15:12
@thrwtchr
Počúvaj Kuffu on dáva perfektné vysvetlenia na takéto témy.
26 
 fotka
thrwtchr  25. 9. 2014 16:18
@zajkousko
ad prvý riadok:
"Kde jsi byl, když jsem zakládal zemi? Pověz, víš-li něco rozumného o tom."
Jb 38,4

ad mimoľudské živočíchy:
"Bůh také řekl: 'Hle, dal jsem vám na celé zemi každou bylinu nesoucí semena i každý strom, na němž rostou plody se semeny. To budete mít za pokrm.

Veškeré zemské zvěři i všemu nebeskému ptactvu a všemu, co se plazí po zemi, v čem je živá duše, dal jsem za pokrm veškerou zelenou bylinu.' A stalo se tak.

Bůh viděl, že všechno, co učinil, je velmi dobré. Byl večer a bylo jitro, den šestý. "
Genesis

nebolo by teda z hľadiska kresťana dobré, ba dokonca výborné približovať sa k tomuto ideálu?
(pre mňa zaujímavé popočítanie: » tinyurl.com/obmq3u6... )

ad rešpekt k bohu:
a nie je to iba zbytočná limitácia a rozdeľovanie toho, čo je už z princípu spojité?
nie sme súčasťou prírody, tak ako božského princípu?
pokiaľ je teda všetkým a pretkáva všetko, nie je v tvojom ponímaní aj rešpekt k prírode a zemi stále tým istým uber-makxi-prvoradým rešpektom k všemohúcemu?

ad. obetovanie JHVH:
áno, a presne preto by už nemali byť potrebné žiadne ďalšie krvavé obete. nie?

ad "sme predsa jedná veľká rodina a musíme držať spolu"
s týmto predsa súhlasím, ale asi to interpretujem trochu iným spôsobom. necítim sa druhovo-nadradene, iba sa kvôli svojmu privilégiu človečenstva cítim zodpovedným voči cítiacim zástupcom iných druhov. v tom zmysle, že ich nebudem zneužívať, keď to nie je nutné.
rovnako nebudem ani "znásilňovať" prostredie, kt. mi bolo "zverené" k využívaniu.
máš môj drift?

ad. beda:
prečo beda? prečo by som nemal byť sebestačný (a teda "jednoliaty", v integrite) a spoliehať sa útrpne na milosrdenstvo nejakej vyššej bytosti?

ad. slobodná vôľa:
aha, takže žiadny fatalizmus? škoda, baví ma tá predstava : (

@tomiq254 neprosím si dokonalé vysvetlenia, prosím si pokojne i nedokonalé odpovede na moje otázky tuná, ďakujem.

MosleyRn8:
"Je totiž pohanské, každého človeka prijíma takého aký je s jeho vlastným náboženstvom a všetkým ostatným. "

Kuffa, 1992:
“MILUJTE ĽUDÍ TAKÝCH, AKÍ SÚ. ČÍM MENEJ SI TO ZASLÚŽIA, TÝM VIAC ICH MILUJTE. NEMILUJTE ICH PODĽA VEĽKOSTI ICH ZÁSLUH, ALE PODĽA VEĽKOSTI ICH POTRIEB!”

ešte by sme sa mohli baviť o rozdieli medzi milovaním a prijímaním a bla bla, ale pmn milovanie, rešpekt značne presahujú prijímanie (akceptáciu)
27 
 fotka
zajkousko  25. 9. 2014 16:25
28 
 fotka
tomiq254  25. 9. 2014 17:00
@thrwtchr
Ja som len obyčajný človek preto som ti povedal že máš počúvať Kufu lebo pri jeho počúvaní sa dozvieš oveľa viac ako tu je to farár ktorý celý život pracuje s ľuďmi on už si svoje zažil počúvaj jeho ja som sa pri jeho počúvaní veľmi veľa dozvedel podľa mňa ak on zomrie vyhlasia ho za svätého veď kto v dnešnej dobe robí to čo on. My o tom všetkom len rozprávame no on žije podľa Ježišovho učenia a to je dneska fakt výnimočné.
29 
 fotka
mosleyrn8  25. 9. 2014 21:20
Veď to je predsa v poriadku, že človek si má prírodu chrániť a čo najviac z nej vyťažiť.. Boh ustanovil človeka ako pána tohto všetkého, presne ako Zajkouško napísal v komente č 24., toto všetko mu má slúžiť. Chcel som poukázať na to, že toto hnutie neverí, že akási bytosť stvorila tento svet. Nič také vraj nejestvuje. Boh je pre nich práve tá samotná príroda, človek.

V podstate ako Matka Gaia z gréckej mytológie. Človek nemá slúžiť prírode, ale príroda človeku. Prečo teda tie rituály a všetko ostatné? Fakt mi to príde, ako keď sa izraeliti klaňali zlatému teľaťu.

Myslím, že v základnom texte som to napísal výstižne, tieto vaše komentáre čo sú v rozpore s hlavnou ideou môjho článku mi prídu trochu odveci niektoré ... Ale nevadí
30 
 fotka
alpynus  26. 9. 2014 10:35
"Človek nemá slúžiť prírode, ale príroda človeku."

a čo ak je človek súčasťou prírody?
31 
 fotka
obliviate  26. 9. 2014 10:37
@alpynus to sa predsa nevylucuje
32 
 fotka
thrwtchr  6. 10. 2014 11:49
@zajkousko
Screenshot


@tomiq254 no, mimo iného určite "nerobí druhým to, čo nechce, aby iní robili jemu" , že?
aj čo sa týka mimoľudských živočíchov.

@MosleyRnOsem : "Chcel som poukázať na to, že toto hnutie neverí, že akási bytosť stvorila tento svet. Nič také vraj nejestvuje. Boh je pre nich práve tá samotná príroda, človek. "

ďakujem za vysvetlenie, ale ani v tomto prípade si nemyslím, že by toto poukazovanie bolo opodstatnené. "hnutie", samozrejme, veriť nemôže. čo sa toho zvyšku týka, nech si samotní jednotlivci veria, čomu chcú.

veď práve. možno by bolo fajn sa zmieriť s tým, že jestvujú aj také názorové prúdy a vierovyznania, kt. budú s tebou prezentovanými kolidovať.
33 
 fotka
tomiq254  6. 10. 2014 18:44
@thrwtchr
No v podstate áno aj Ježiš povedal: robte druhým to, čo chcete aby robili vám.
Napíš svoj komentár