Najmilšia Marlenka,

keďže sú to už roky, čo si sa mi stratila a stále mi chýbaš, rozhodol som sa, že ti budem písať listy. Len tak. Sám pre seba, vlastne pre teba. Uložím si ich niekam na server, kde ani pes neštekne a ostane to len tak medzi nami a nikto o tom ani nemusí vedieť.

Dnes bol zvláštny deň. Všetci boli akýsi smutní. Asi preto, že sa začal nový (pracovný) rok a ľudia sa ešte nestihli zbaviť restov z minulého roka. Ako napríklad ja. Ešte som nestihol dojesť vianočnú kapustnicu od mojej mamy. Ostali mi ešte tri zavarené poháre. A určite boli smutní aj preto, lebo už stihli porušiť novoročné predsavzatia. Ako napríklad ja.

Tento rok som si dal predsavzatie, že miniem posledné kilo mrkvy, čo ostalo v šuflíku v chladničke, kým nesplesnivie. Nedokážem to. Je toho veľa. Keby si tu bola ty, určite by sme to stihli dojesť. Vo dvojici to ide vždy ľahšie.

Jedine Donuliak bol dnes veselý. Aj som jej zabudol dať náhubok, keď sme išli von, ale našťastie nezožrala žiadne hovno. Tajne verím, že to bolo preto, že žiadne nenašla. Ale pred ňou sa tvárim, aký som na ňu hrdý, že ako poctivo dodržuje svoje novoročné predsavzatia. Ale nepovedz jej to, ako hlboko klesla v mojich očiach, keď prišla na chuť tejto extravagantnej delikatese. Bola by veľmi smutná.

Dnes mi ujo stavbyvedúci dvadsiaty tretí raz sľúbil, že nám na dvor dovezie zeminu. Ak bude k dispozícii bager, ak nebudú mrazy, ak bude pekné počasie, tak by to mohlo byť tento alebo budúci týždeň, alebo voľakedy inokedy, ale určite to bude! Samozrejme, jeho slová beriem s maximálnou vážnosťou. Je to predsa pán stavbyvedúci. Inžinier! Promovaný! To nie je len tak.

Tak ja budem pomaly končiť. Neboj sa o mňa, obliekam sa teplo, aj keď auto mi dobre nekúri. A mám čo jesť. Nechtiac som navaril fazuľového prívarku ako pre osemčlennú rodinu. Zrazu tá fazuľa nejak napuchla a je toho za najväčší hrniec, aký doma máme. A ešte je aj z tej nešťastnej kapustnice.

Tak sa drž, dávaj si na seba pozor a dúfam, že sa mi raz vrátiš.

Tvoj verný a milujúci manžel

Patrik

 Blog
Komentuj
 fotka
kaiserchief1  7. 1. 2020 22:48
To je super, pokračuj v tom.

A ináč akurát len nedávno sa mi do rúk dostala kniha Ľúbostné listy rozkošníckeho šesťdesiatnika a toto mi ju pripomenulo.
 fotka
sianagirl245  8. 1. 2020 08:42
Mám veľmi rada tvoj homor
 fotka
patrixo  8. 1. 2020 10:21
@sianagirl245 dakujem uz si minule vravela si pamatam asi pred 3 rokmi ked som este v BB byval
 fotka
sianagirl245  8. 1. 2020 15:12
Hej je to dosť možné aj vtedy som ho mala rada!
 fotka
motovidlo323  8. 1. 2020 16:15
Poďme spolu všetci hádať, kto sa to len môže skrývať pod menom "Marlenka"!
 fotka
patrixo  8. 1. 2020 17:03
@motovidlo323 Nikoho to nezajima
 fotka
nicmanenapada  11. 1. 2020 00:53
akísi :S
 fotka
patrixo  11. 1. 2020 01:29
@nicmanenapada to fakt? a sak ja som skoro nezmaturoval zo slovenciny
Napíš svoj komentár