Išla som na stretnutie s priateľkou, ktorú som vlastne na dlhšie nevidela od zimy. Po všetkých skúškach, ktoré som porobila na prekvapivo dobré známky, po všetkých trabloch, ktoré som si napokon vyriešila mi ostáva jediná - zohnať si na leto brigádu. A ja sa neustále neprítomne usmievam a vravím si, že to sa spraví. Že proste nejako bude.

Cestou do nášho obľúbeného podniku, kde sme sa mali stretnúť som prechádzala cez novootvorený most cez rieku Nitra. Naposledy som na ňom stála počas slávnostného otvorenia a v tom okamihu som si na to všetko spomenula.

Spomenula som si na Hradnú sviecu, ktorú som mala odloženú v kabelke tak nešikovne, že sa mi poriadne nedal zavrieť zips, a na to, ako sa nám obidvom krútila hlava, pretože sme pili na riadnom slnku.

A ako sme sa vrátili na prechode pri obchodnom centre späť, len aby sme sa presvedčili, či ten obchod, v ktorom som sa bola pýtať na brigádu je bolo Kenvelo alebo New Yorker. A napokon sme prišli na to, že som mala pravdu, ale nestihli sme sa o nič staviť, takže mi to nebolo nič platné.

A ako sme zisťovali, z čoho sú tie pravidelné kruhy na Nitre, ktoré vyzerali, ako keby do hladiny v pravidelných intervaloch narážal veľký hmyz. Potom sme zistili, že to kvapká voda spod mosta a špiritizovali sme nad tým, prečo pešie lávky postavili z dreva a iba samotnú cestu z betónu.

Varená kukurica, cukrová vata, od ktorej sme boli celí zalepení, takže sme sa museli ísť umyť na vécka práve do nášho obľúbeného podniku, do ktorého som mierila, a potom dlhá, dlhočizná rada na trdelník, kde nám tetuška asi dvoch zákazníkov pred nami povedala, že "už nič nemá a predávať bude zase zajtra o deviatej". No ďakujem pekne!

Ohňostroj. Malý, ale pekný. Náš prvý spoločný, a to dokonca ani nie na nový rok. A potom pivo do červeného vína a koncert Lazarethu. Veselé podupkávanie na rockové vypaľovačky a napokon prvý slaďák. Neverila som, že Ho vytiahnem tancovať, ale predsa sa stalo. Dokonca na dve skladby. A čo ma prekvapilo najviac bol fakt, že sme si ani v tom podnapitom stave neskákali po nohách. Alebo to bolo práve kvôli tomu...?

Domov sme prišli niečo po piatej, po inteligentnom nápade nečakať na taxík, ktorý ani po druhom telefonáte o nás nejavil záujem a ísť pešo až hore na sídlisko. Poslednú časť cesty si už poriadne nepamätám a myslím si, že nie som sama. Boli sme proste už príliš unavení. Aj nákup v nonstop Tescu sme absolvovali už iba na silu zotrvačnosti.

Za jeden deň sme toho zažili toľko, čo už veľmi dávno nie. A spomínam aj na iné chvíle. Na kúpanie v Maďarsku, pri ktorom som si vždy robila srandu, že do neho dobrovoľne nevstúpim, ani keby čo bolo. Na Ostrihomskú baziliku a na naše tiché híkanie nad tým klenutým stropom a prskanie nad pozostatkami svätého Štefana. Na prvé spoločné vstávanie v cudzom byte a cudzej posteli. Na prvú cestu domov nočným Štúrovom.

Minule si ku mne iba tak ľahol, objal ma okolo pása, pozeral sa na mňa a usmieval sa. A potom to vyriekol: "Milujem ťa." A vedela som, že to myslí úprimnejšie než úprimne. A mala som čo robiť, aby som neplakala.

Mám semester za sebou, cigarety a Jeho.

Vlastne nič viac ani nemôžem od života chcieť. Už aj tak toho mám priveľa. A keď som odchádzala z podniku o deviatej večer, ten most bol zase vysvietený a hral všetkými farbami a strašným množstvom hmyzu. A to svetlo sa zrkadlilo v mojom srdci a je tam odvtedy, čo som s Ním prvý raz pila pivo z plastových pohárov.

Najväčšia romantika na svete...

 Blog
Komentuj
 fotka
purenarcissism  17. 6. 2011 22:14
som moc šťastná, že si šťastná, prajem vám to
 fotka
sarah_whiteflower  17. 6. 2011 22:16
@purenarcissim Ja som práveže dúfala, že ty to teraz nebudeš čítať, v tomto období, ale napriek všetkému, veľmi pekne ďakujem
 fotka
titusik  17. 6. 2011 22:41
a ja tak trocha nemieste ďakujem za pivo A som rada, že sme sa stretli, hoci tento hnusný semester mi nedovolil skôr.
 fotka
sarah_whiteflower  17. 6. 2011 22:46
@titusik Podľa mňa úplne miestne Aj ja ďakujem, veľmi príjemne mi bolo. A však to nevadí, predsa len, bakalárka a štátnice a toto všetko dokopy, však to nie je dvakrát sranda. Som rada, že sa nám podarilo stretnúť skôr, než si zdrhla späť na východ
 fotka
paperdoll  17. 6. 2011 23:27
... a svet je taký, aký má byť... ideálny nech vám to strašne dlho vydrží
 fotka
sarah_whiteflower  17. 6. 2011 23:30
@paperdoll Ďakujeme, moja, veľmi pekne!
 fotka
antifunebracka  21. 6. 2011 00:09
ty velmi rada spominas, co?☺
 fotka
sarah_whiteflower  21. 6. 2011 10:37
@antifunebracka Môže byť, ale to je také trochu netradičné spomínanie - skôr o tom, že v priebehu zlomku sekundy sa mi to všetko preženie hlavou a vznikne z toho, že si tie dojmy chcem napísať "na papier", aby som na ne časom nezabudla.
Napíš svoj komentár