V predchádzajúcom blogu Nevítaní návštevníci som opisovala, ako nemám rada neohlásené návštevy. Napadlo mi to po tom, čo zažívam teraz, aj keď to v podstate ani nemá súvis.

Takže mala by som naviazať... čo som tým minulým blogom vlastne chcela povedať? Nič. Teda nič konkrétne, iba to, že včera ráno sa u nás len tak objavili nevítaní návštevníci - mravce. MRAVCE! V kuchyni! Kráčali si po radiátorovej rúre od susedov, zastavili sa pod rohovou lavicou a asi mali namierené - teda nie asi, ale isto, lebo tam už boli - k vstavanej skrini s múkou, cukrom, orechami, cestovinami a mnohými inými požívatinami – áno, aj s vifonkami!, či aj s potravinovými obalmi a obyčajnými prázdnymi miskami.

Nečakám, že by sa tí malí bieli votrelci mali pred príchodom ohlásiť, ale načo sa sem trepú, keď nie sú vítaní?! Iba sme kvôli nim mali pol kuchyne hore nohami, všetky sáčky a nádoby boli povyberané na linke a na stole. Nedalo sa tu ani poriadne variť, niežeby som chcela. Nedal sa ani bez problémov umyť a utrieť riad. Nedalo sa nič.

Všetky napadnuté miesta sú teraz vystriekané nejakým sprejom na mravce a iný loziaci hmyz. Smrdí to. A dosť, aspoň podľa mňa. Ale podľa múch nie - nie natoľko odporne, aby nám cez balkónové dvere nevleteli dnu do bytu. Im to zjavne nevadí. Prečo to nemôže odpudzovať všetok hmyz? Brat povedal, že veď jeho to odpudzuje...

Čo je horšie, tie blbé rúry prechádzajú aj bratovou a mojou izbou. Síce žiadny špión tadiaľ ešte neprenikol, v rámci prevencie sme aj my dostali smrtiacu dávku spreja. Doobedie som preto radšej strávila v obývačke, na začatie s fetovaním nemám náladu. Teraz to už chvalabohu necítiť, aj keď vlastne ani predtým to asi nebolo až také strašné... Neviem, možno mi to otupilo zmysly.

Jediná výhoda, že sa poriadne v kuchyni uprace. Nateraz. Mám ja totiž pocit, že som raz asi dvoch výskumníkov zbadala v kúpeľni - ale odvtedy našťastie nič. Nech sa neopovážia strkať svoj malý nos do cudzích vecí, lebo to bude posledná vec, ktorú urobia. Prisahám! Ja som síce tolerantný človek, ale všetko má svoje hranice.
A ktovie, či susedia o nich vôbec vedia, no zrejme budú mať tiež radosť... Pripravte im spacáky, nech majú viac pohodlia a k nám už nechodia na výzvedy. Ďakujem.

 Denník
Komentuj
 fotka
bluepanter  18. 7. 2009 21:20
vifonka rulez

a biele mravce som prisámbohu ešte nevidel
 fotka
snehovavlocka  19. 7. 2009 14:10
@bluepanter existujú, ale sú to termity takže neviem čo by tu robili...tieto boli iné, iba z diaľky tak zvláštne vyzerali...
 fotka
whatsername8  19. 7. 2009 14:41
nerada fetuješ? ja by som si veru čuchla to bolo radosti, keď sa u nas doma lakovali parkety...
Napíš svoj komentár